Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Itin universalus graikiškas salotų padažas: kitokio ir nebegaminsit

Kvapnus, skanus, ryškus, drąsiai žoliškas ir labai universalus – visi šie epitetai tinka graikiškam salotų padažui, kurį paruošite ilgai netrukę. Būtinai išbandykit, gal prie kitų padažų nė nebegrįšite.
Salotų padažas
Salotų padažas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 60 ml raudonojo vyno acto;
  • 100 ml alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštai citrinų sulčių;
  • 1,5 šaukštelio Dižono garstyčių;
  • 2 česnako skiltelės, sutrintos;
  • 1 šaukštelis raudonėlių, džiovintų;
  • 1 šaukštelis skysto medaus;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Į vidutinio dydžio dubenį supilkite ir suberkite visus ingredientus, išskyrus alyvuogių aliejų. Išsukite, kad viskas tolygiai susimaišytų.

2. Nepaliaudami energingai sukti, plona srovele pilkite alyvogių aliejų. Maišykite, kol padažas taps emulsijos konsistencijos. Supilkite į indelį su dangteliu, kuriame jį galėsite laikyti šaltai.

Pastaba: padažą laikykite šaldytuve, jis išliks tinkamas vartoti iki 2 savaičių.

Vida Press nuotr./Salotos
Vida Press nuotr./Salotos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?