Ingrdientai:
- apie 500 g anties filė su oda;
- 0,5 ilgavaisio agurko;
- poro;
- druskos ir pipirų (anties filė);
- Hoisin padažo.
Jei neturite pirktinio Hoisin padažo, jį galima pasidaryti ir namuose.
- 2 valg. šaukšt. riešutų sviesto;
- 2 valg. šaukšt. sezamų aliejaus;
- aštraus padažo pagal skonį (aš naudojau „Hot Pepper Sauce“);
- 1 valg. šaukšt. medaus;
- 2 arbat. šaukšt. obuolių acto;
- 0,5 arbat. šaukšt. česnakų miltelių (arba vienos smulkiai sutarkuotos skiltelės).
pipirų blyneliams:
- 240 g miltų;
- 220 ml karšto vandens;
- 1 valg. šaušt. sezamų ar kitokio aliejaus.
Gaminimas:
Ruošiame antieną:
1. Anties filė ištrinkite druska ir pipirais. Kepkite iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, uždengę folija apie 40 minučių.
2. Praėjus šiam laikui, nuimkite foliją, įjunkite grilio režimą ir kepkite dar apie 10 min., kol odelė gardžiai apskrus.
Ruošiame Hoisin padažą (jei neturite pirktinio):
Visus ingredientus sudėkite į elektrinį maisto trintuvą ir sutrinkite iki glotnios masės.
Gaminame blynelius:
1. Užvirkite vandenį ir suberkite į jį miltus. Viską išmaišykite šaukštu. Leiskite tešlai pastovėti apie 8 minutes (kol atvės ir galėsite rankomis ją minkyti).
2. Minkykite tešlą, kol taps glotni. Pridėkite miltų ar vandens, jei trūksta. Tešla neturi būti labai lipni. Suformavę tešlos rutuliuką, jį uždenkite ir leiskite pastovėti apie 15 minučių.
3. „Pailsėjusią“ tešlą padalykite į 18 gabaliukų ir formuokite rutuliukus.
4. Imkite po vieną rutuliuką ir suplokite, o tada patepkite aliejumi. Ant aliejumi patepto gabaliuko uždėkite kitą suplotą gabaliuką ir juos iškočiokite.
5. Dėkite po vieną blynelį į sausą, įkaitintą keptuvę. Apkepkite juos iš abiejų pusių.
6. Kol blynelis dar šiltas, atskirkite jį į dvi dalis.
7. Šį procesą kartokite su likusiais tešlos gabaliukais.
Formuojame blynelius:
Iškepus blyneliams, tepkite ant jų Hoisin padažo, dėkite pjaustytos antienos filė gabaliukus, pjaustytus agurkus bei poro šiaudelius.
Su portalo 15min skaitytojais savo receptais dalijasi itsmevelina.com tinklaraščio kūrėja Evelina Švaikauskaitė. Šio tinklaraščio tikslas yra parodyti, kad mityboje svarbiausia atrasti įvairovę, reguliarumą ir balansą. Ir kad net sveikesnės maisto alternatyvos gali būti labai skanios.
Nuo šiol kas antrą savaitę ieškokite įvairių Evelinos receptų. Skaitykite ne tik tinklaraštį, bet ir sekite Eveliną instagrame itsmevelina.