Ingredientai (21×24 cm formelei):
pagrindui:
- 100 g sausainių (naudojau „Digestive“);
- 20 g lazdyno riešutų miltų;
- 20 g migdolų miltų;
- 40 ml tirpinto kokosų aliejaus.
viduriniam (tofu) sluoksniui:
- 300 g šilkinio tofu;
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 85 ml riebaus kokosų pieno;
- 2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
- 1 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.
viršutiniam (mango) sluoksniui:
- 250 g mango (naudojau šaldytą, jį atitirpinau; sutrynus mangą išeina apie 180 g tyrės);
- 0,5 arbat. šaukšt. agaro.
Gaminimas:
1. Elektriniame trintuve (blenderyje) susmulkinkite sausainius. Į sausainių masę sudėkite riešutų miltus ir tirpintą kokosų aliejų. Viską išmaišykite. Masė neturi būti labai šlapia, tik biri ir kibi. Viską sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir labai gerai paspauskite, kad gautumėte tolygų, tvirtą pagrindą.
2. Į elektrinį trintuvą sudėkite visus ingredientus, skirtus tofu sluoksniui, ir sutrinkite. Gautą masę supilkite ant pagrindo ir kepkite iki 180° laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol viršus gražiai pageltonuos.
3. Mangus atitirpinkite ir sutrinkite, jei norite saldžiau, galite į juos įdėti cukraus ar kokio kito saldiklio.
4. Agarą sumaišykite su 2 šaukštais kambario temperatūros vandens ir palaikykite kokias 5 minutes.
5. Į puodą sudėkite mango tyrę kartu su vandenyje sumaišytu agaru ir intensyviai maišykite, kol viskas užvirs. Beverdant mango masė pradės tirštėti, tad nieko nelaukę ją supilkite ant jau atvėsusio sūrio pyrago. Šį veiksmą reikia atlikti pakankamai greitai, nes mango piurė su agaru stingsta gana greitai.
6. Dėkite pyragą į šaldytuvą ir valgykite bent jau po kelių valandų, o geriausia palaikykite per naktį.
Su 15min skaitytojais savo receptais dalinasi itsmevelina.com tinklaraščio kūrėja Evelina Švaikauskaitė. Šio tinklaraščio tikslas yra parodyti, kad mityboje svarbiausia atrasti įvairovę, reguliarumą ir balansą. Ir kad net sveikesnės maisto alternatyvos gali būti labai skanios.
Nuo šiol kas antrą savaitę ieškokite įvairių Evelinos receptų. Skaitykite ne tik tinklaraštį, bet ir sekite Eveliną instagrame: itsmevelina