Ingredientai:
- 450 g sviestinio moliūgo;
- 300 g smulkinto žiedinio kopūsto;
- 1 skardinė smulkintų pomidorų;
- 1 skardinė baltųjų pupelių;
- 2 arbat. šaukšt. rūkytos paprikos miltelių;
- 0,5 ne itin aštrios aitriosios paprikos;
- 4 skiltelės česnako;
- 1 svogūnas;
- 2 arbat. šaukšt. kumino;
- 1 arbat. šaukšt. aitriųjų paprikų dribsnių;
- druskos;
- pipirų;
- 100 ml vandens + sultinio kubelis;
- 50 g čederio sūrio;
- petražolių;
- augalinio jogurto arba grietinės;
- svogūnų traškučių.
Gaminimas:
1. Puode apkepkite svogūną, česnaką iki kol taps skaidrūs. Sudėkite smulkintą čili pipirą, kalafijorą bei prieskonius – rūkytą papriką, kuminą, čili dribsnius, druską ir pipirus pagal skonį. Viską kepkite kelias minutes.
2. Į puodą sudėkite kubeliais pjaustytą moliūgą, pomidorus, pupeles ir vandenį (jame ištirpinkite sultinio kubelį). Uždėkite dangtį ir viską troškinkite, kol moliūgas suminkštės.
3. Troškinį patiekite su augaliniu jogurtu ar grietine, tarkuotu čederio sūriu, petražolėmis bei svogūnų traškučiais.
Su portalo 15min skaitytojais savo receptais dalijasi itsmevelina.com tinklaraščio kūrėja Evelina Švaikauskaitė. Šio tinklaraščio tikslas yra parodyti, kad mityboje svarbiausia atrasti įvairovę, reguliarumą ir balansą. Ir kad net sveikesnės maisto alternatyvos gali būti labai skanios.
Nuo šiol kas antrą savaitę ieškokite įvairių Evelinos receptų. Skaitykite ne tik tinklaraštį, bet ir sekite Eveliną instagrame (itsmevelina) ir facebooke (Itsmevelina).