Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Itsmevelina“ receptas: švelniai aštrus moliūgų ir žiedinių kopūstų troškinys

Kadangi ruduo padovanojo daug gėrybių, naudojuosi proga ir gaminu moliūgų troškinį. Troškinys yra veganiškas, bet jis toks universalus, kad jį galima transformuoti ir pridėti mėsos, sūrio, gardinti grietine ir pan. Tai yra vieno puodo patiekalas, tad užtruksite maždaug apie 30 minučių.
Tinklaraštininkė Evelina ir jos gamintas troškinys
Tinklaraštininkė Evelina ir jos gamintas troškinys / Autorės nuotr.

Ingredientai:

  • 450 g sviestinio moliūgo;
  • 300 g smulkinto žiedinio kopūsto;
  • 1 skardinė smulkintų pomidorų;
  • 1 skardinė baltųjų pupelių;
  • 2 arbat. šaukšt. rūkytos paprikos miltelių;
  • 0,5 ne itin aštrios aitriosios paprikos;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 1 svogūnas;
  • 2 arbat. šaukšt. kumino;
  • 1 arbat. šaukšt. aitriųjų paprikų dribsnių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 100 ml vandens + sultinio kubelis;
  • 50 g čederio sūrio;
  • petražolių;
  • augalinio jogurto arba grietinės;
  • svogūnų traškučių.
Autorės nuotr./Troškinio ingredientai
Autorės nuotr./Troškinio ingredientai

Gaminimas:

1. Puode apkepkite svogūną, česnaką iki kol taps skaidrūs. Sudėkite smulkintą čili pipirą, kalafijorą bei prieskonius rūkytą papriką, kuminą, čili dribsnius, druską ir pipirus pagal skonį. Viską kepkite kelias minutes.

2. Į puodą sudėkite kubeliais pjaustytą moliūgą, pomidorus, pupeles ir vandenį (jame ištirpinkite sultinio kubelį). Uždėkite dangtį ir viską troškinkite, kol moliūgas suminkštės.

3. Troškinį patiekite su augaliniu jogurtu ar grietine, tarkuotu čederio sūriu, petražolėmis bei svogūnų traškučiais.

Autorės nuotr./Švelniai aštrus moliūgų ir žiedinių kopūstų troškinys
Autorės nuotr./Švelniai aštrus moliūgų ir žiedinių kopūstų troškinys

Su portalo 15min skaitytojais savo receptais dalijasi itsmevelina.com tinklaraščio kūrėja Evelina Švaikauskaitė. Šio tinklaraščio tikslas yra parodyti, kad mityboje svarbiausia atrasti įvairovę, reguliarumą ir balansą. Ir kad net sveikesnės maisto alternatyvos gali būti labai skanios.

Nuo šiol kas antrą savaitę ieškokite įvairių Evelinos receptų. Skaitykite ne tik tinklaraštį, bet ir sekite Eveliną instagrame (itsmevelina) ir facebooke (Itsmevelina).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai