„Itsmevelina“ receptas: traškieji suktinukai su kalakutiena, daržovėmis ir sūriu

Pastaruoju metu instagrame matome labai daug patiekalų iš tortilijų. Vienas iš jų angliškai vadinasi „crunchwrap“ – tai namuose labai lengvai pagaminami traškūs suktinukai. Žinoma, aš improvizavau ir namie pasigaminau paprastesnę jų versiją. Tačiau skonis ir traškumas buvo puikus!
Tinklaraštininkė Evelina ir jos gamintas užkandis
Tinklaraštininkė Evelina ir jos gamintas užkandis / Tinklaraštininkės nuotr.

Ingredientai (6 porcijoms):

  • 400 g maltos kalakutienos;
  • 1 svogūnas;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 3 valg. šaukšt. tako prieskonių;
  • 6 pilno grūdo tortilijos (25 cm skersmens), aš šį kartą naudojau lavašą;
  • 5 valg. šaukšt. majonezo;
  • 1/4 aisbergo salotų;
  • 2 pomidorai;
  • 200 g mėgstamo besilydančio sūrio;
  • padažo „Sriracha mayo“;
  • jelapenų (nebūtina).
Tinklaraštininkės nuotr. /Ingredientai
Tinklaraštininkės nuotr. /Ingredientai

Gaminimas:

1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Berkite į keptuvę su trupučiu aliejaus ir trumpai apkepkite. Tuomet sudėkite ir maltą kalakutieną. Kai apkeps, berkite tako prieskonius. Viską gerai išmaišykite.

2. Supjaustykite salotas ir pomidorus. Smulkiai sutarkuokite sūrį.

3. Ant tortilijos ar lavašo dėkite po truputį apkepintos mėsos, majonezo, padažo „Sriracha mayo“, taip pat pomidorų, salotų ir sūrio. Užlankstykite tortilijos / lavašo kraštus vidurio link. Neuždengto įdaro neturėtų likti, todėl pasistenkite neprikrauti per daug ingredientų.

4. Dėkite suformuotą suktinį į sumuštinių keptuvą ar paprastą keptuvę (joje reikėtų sumuštinį prispausti kokiu sunkesniu daiktu). Kepkite, kol lavašas apskrus ir išsilydis sūris.

Tinklaraštininkės nuotr. /Traškūs suktinukai su kalakutiena, daržovėmis ir sūriu
Tinklaraštininkės nuotr. /Traškūs suktinukai su kalakutiena, daržovėmis ir sūriu

Su portalo 15min skaitytojais savo receptais dalijasi tinklaraščio itsmevelina.com kūrėja Evelina Švaikauskaitė. Šio tinklaraščio tikslas yra parodyti, kad mityboje svarbiausia atrasti įvairovę, reguliarumą ir balansą. O tam, kad skaniai pavalgytume ar paragautume įvairiausių šalių maisto, net nebūtina eiti į restoraną ar keliauti į kitą pasaulio kraštą.

Skaitykite ne tik tinklaraštį itsmevelina.com, bet ir sekite Eveliną instagrame (itsmevelina) bei facebooke (itsmevelina).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų