Ingredientai (6 porcijoms):
- 400 g maltos kalakutienos;
- 1 svogūnas;
- 1 skiltelė česnako;
- 3 valg. šaukšt. tako prieskonių;
- 6 pilno grūdo tortilijos (25 cm skersmens), aš šį kartą naudojau lavašą;
- 5 valg. šaukšt. majonezo;
- 1/4 aisbergo salotų;
- 2 pomidorai;
- 200 g mėgstamo besilydančio sūrio;
- padažo „Sriracha mayo“;
- jelapenų (nebūtina).
Gaminimas:
1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Berkite į keptuvę su trupučiu aliejaus ir trumpai apkepkite. Tuomet sudėkite ir maltą kalakutieną. Kai apkeps, berkite tako prieskonius. Viską gerai išmaišykite.
2. Supjaustykite salotas ir pomidorus. Smulkiai sutarkuokite sūrį.
3. Ant tortilijos ar lavašo dėkite po truputį apkepintos mėsos, majonezo, padažo „Sriracha mayo“, taip pat pomidorų, salotų ir sūrio. Užlankstykite tortilijos / lavašo kraštus vidurio link. Neuždengto įdaro neturėtų likti, todėl pasistenkite neprikrauti per daug ingredientų.
4. Dėkite suformuotą suktinį į sumuštinių keptuvą ar paprastą keptuvę (joje reikėtų sumuštinį prispausti kokiu sunkesniu daiktu). Kepkite, kol lavašas apskrus ir išsilydis sūris.
Su portalo 15min skaitytojais savo receptais dalijasi tinklaraščio itsmevelina.com kūrėja Evelina Švaikauskaitė. Šio tinklaraščio tikslas yra parodyti, kad mityboje svarbiausia atrasti įvairovę, reguliarumą ir balansą. O tam, kad skaniai pavalgytume ar paragautume įvairiausių šalių maisto, net nebūtina eiti į restoraną ar keliauti į kitą pasaulio kraštą.
Skaitykite ne tik tinklaraštį itsmevelina.com, bet ir sekite Eveliną instagrame (itsmevelina) bei facebooke (itsmevelina).