Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Itsmevelina“ receptas: veganiškas kreminis riešutų desertas

Tai puikios kreminės konsistencijos desertas, pagamintas beveik vien iš riešutų ir praturtintas sveikaisiais riebalais bei baltymais. Idealus užkandis, kuris suteikia ne tik sotumo jausmą, bet yra ir puikus vitaminų bei mineralų šaltinis.
Tinklaraštininkė Evelina ir jos gamintas veganiškas kreminis riešutų desertas
Tinklaraštininkė Evelina ir jos gamintas veganiškas kreminis riešutų desertas / Autorės nuotr.

Ingredientai:

pagrindui:

  • 100 g migdolų;
  • 50 g graikinių riešutų;
  • 2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
  • 2 valg. šaukšt. tirpinto kokosų aliejaus.

viršutiniam sluoksniui:

  • 200 g per naktį mirkytų anakardžių;
  • 150 ml migdolų jogurto (arba bet kokio kito augalinio);
  • 30 g tirpinto kakavos sviesto;
  • 4 valg. šaukšt. klevų sirupo.

Pastaba Nr. 1: aš naudojau formelę, kurios dydis: 21×24 cm.

Gaminimas:

Ruošiame pagrindą:

1. Į maisto smulkintuvą sudėkite visus pagrindo ingredientus ir viską sutrinkite. Nesutrinkite ingredientų iki glotnios tekstūros.

2. Masę perkelkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskirstykite per visą dugną ir labai gerai suspauskite.

Ruošiame viršutinį sluoksnį:

1. Sudėkite visus ingredientus į maisto smulkintuvą ir viską sutrinkite iki glotnios tekstūros, kad nebeliktų jokių riešutų gumulėlių.

2. Masę supilkite ant pagrindo ir dėkite į šaldytuvą sustingti.

Pastaba Nr. 2: Dėl kakavos sviesto viršutinis sluoksnis labai gerai sutvirtėja, bet prieš valgymą šį riešutainį įdėčiau į kamerą, kad būtų lengviau supjaustyti.

Autorės nuotr./Veganiškas kreminis riešutų desertas
Autorės nuotr./Veganiškas kreminis riešutų desertas

Su portalo 15min skaitytojais savo receptais dalinasi itsmevelina.com tinklaraščio kūrėja Evelina Švaikauskaitė. Šio tinklaraščio tikslas yra parodyti, kad mityboje svarbiausia atrasti įvairovę, reguliarumą ir balansą. Ir kad net sveikesnės maisto alternatyvos gali būti labai skanios.

Nuo šiol kas antrą savaitę ieškokite įvairių Evelinos receptų. Skaitykite ne tik tinklaraštį, bet ir sekite Eveliną instagrame: itsmevelina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais