Ingredientai (21×24 cm formelei):
biskvitui:
- 100 g juodojo šokolado (su 85 proc. kakavos);
- 60 g (apie 3 valg. šaukšt.) riešutų sviesto;
- 250 ml augalinio pieno;
- 1 valg. šaukšt. obuolių acto;
- 100 g miltų;
- 50 g migdolų miltų;
- 40 g rudojo cukraus;
- 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos.
kokosų karamelei (karamelės užtektų 3 tokiems pyragams):
- 200 g plakamosios kokosų grietinėles („Natures Charm“);
- 40 g kokosų žiedų cukraus;
- 0,25 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 0,5 arbat. šaukšt. kokosų aliejaus.
šokoladiniam kremui:
- 100 g plakamosios kokosų grietinėles („Natures Charm“);
- 70 g pieniško arba juodo šokolado (šiam pyragui naudotas veganiškas pieniškas šokoladas).
Gaminimas:
Ruošiame biskvitą:
1. Ištirpintą šokoladą sumaišykite su riešutų sviestu.
2. Sumaišykite sausus ingredientus.
3. Sumaišykite augalinį pieną su obuolių actu.
4. Supilkite šokoladą su riešutų sviestu bei augalinį pieną su actu į sausus ingredientus ir viską gerai išmaišykite. Turi gautis grietinės tirštumo tešla.
5. Supilkite pyragą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 55 min.
Gaminame karamelę:
1. Sumaišykite kokosų grietinėlę su kokosų žiedų cukrumi ir druska. Viską užkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kai ingredientai užvirs, šiek tiek sumažinkite ugnį.
2. Karamelę virkite maždaug 15–20 minučių, kol sutirštės. Nepamirškite jos nuolat maišyti.
3. Kai karamelė taps pakankamai tiršta ir patamsės, galite išjungti ugnį.
4. Sudėkite kokosų aliejų ir vanilės ekstraktą į karamelę, viską gerai išmaišykite.
5. Masę supilkite į stiklainiuką ar kitą indą.
Gaminame šokoladinį kremą:
Į vandens vonelę sudėkite šokoladą ir kokosų grietinėlę. Viską ištirpinkite ir gerai išmaišykite.
Formuojame pyragą:
Kai turėsite pasiruošę visus ingredientus, ant pyrago šaukštu pakaitomis pilkite šokoladinį kremą ir dar šiltą arba vėliau pašildytą kokosų karamelę. Jei norite storesnio sluoksnio – leiskite viskam kiek pastovėti ir procesą pakartokite iš naujo.
Palaikykite pyragą šaldytuve, kol viskas sustings.
Su portalo 15min skaitytojais savo receptais dalinasi itsmevelina.com tinklaraščio kūrėja Evelina Švaikauskaitė. Šio tinklaraščio tikslas yra parodyti, kad mityboje svarbiausia atrasti įvairovę, reguliarumą ir balansą. Ir kad net sveikesnės maisto alternatyvos gali būti labai skanios.
Nuo šiol kas antrą savaitę ieškokite įvairių Evelinos receptų. Skaitykite ne tik tinklaraštį, bet ir sekite Eveliną instagrame: itsmevelina