Prieš gaminant „gnocchi“ norėčiau pasidalinti 3 patarimais, kaip geriau juos paruošti:
- Rinkitės krakmolingas bulves;
- Bulves virkite nepjaustytas, su lupenomis, kad „neišsiplautų“ krakmolas;
- Paruoštos bulvės turi būti kuo sausesnės, kad virtinukai išeitų purūs.
Ingredientai:
„gnocchi“:
- 500 g bulvių;
- 150 g miltų;
- 2 valg. šaukšt. krakmolo (naudojau kukurūzų);
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos.
- aliejaus (kepimui).
špinatų pesto padažui:
- 120 g špinatų;
- 60 g paskrudintų kedrinių pinijų (arba saulėgražų);
- 60 ml alyvuogių aliejaus;
- 2 skiltelės česnako;
- 2 valg. šaukšt. citrinų sulčių;
- 3 valg. šaukšt. maistinių mielių dribsnių (vietoje parmezano sūrio);
- druskos ir pipirų (pagal skonį).
Gaminame pesto padažą:
1. Sutrinkite visus ingredientus maisto elektriniu smulkintuvu arba akmeninėje grūstuvėje.
2. Dėkite (tiek, kiek naudosite virtinukams) pesto padažo į konditerinį maišelį.
Gaminame „gnocchi“:
1. Išvirkite bulves su lupenomis ir joms pravėsus nulupkite.
2. Bulves sutarkuokite arba sutrinkite per bulvių trintuvę.
3. Sumaišykite bulves su miltais, krakmolu, druska ir viską suminkykite.
4. Formuokite juosteles, kaip parodyta nuotraukoje, ir išspauskite ploną pesto padažo liniją per vidurį.
5. Užlankstykite juosteles. Jos turi būti daugiau ar mažiau 2 cm pločio.
6. Supjaustykite juosteles į mažesnius gabaliukus ir kepkite keptuvėje ant alyvuogių aliejaus.
7. „Gnocchi“ valgykite su tuo pačiu pesto padažu arba kitais jūsų mėgstamais padažais.
Su portalo 15min skaitytojais savo receptais dalijasi itsmevelina.com tinklaraščio kūrėja Evelina Švaikauskaitė. Šio tinklaraščio tikslas yra parodyti, kad mityboje svarbiausia atrasti įvairovę, reguliarumą ir balansą. Ir kad net sveikesnės maisto alternatyvos gali būti labai skanios.
Nuo šiol kas antrą savaitę ieškokite įvairių Evelinos receptų. Skaitykite ne tik tinklaraštį, bet ir sekite Eveliną instagrame: itsmevelina