Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įvairiausios kopūstų rūšys: 20 patiekalų receptų

Žiediniai, briuseliniai, brokoliniai kopūstai, taip pat raudonieji ir baltagūžiai... Nepamirškime šios daržovės įtraukti į savo šeimos valgiaraštį.
Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas
Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas / Mariaus Žičiaus nuotr.

Taip pat skaitykite: 6 vasaros desertai, kurių nereikia kepti 

Vištiena su žiediniais kopūstais
Receptas: Vištiena su žiediniais kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.8 / 26
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Grietinė: 200.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite gabaliukais, įberkite vištienos prieskonių ir kepkite įkaitintoje keptuvėje ant šlakelio aliejaus.

2. Žiedinį kopūstą susmulkinkite žiedynais ir apvirkite. Vištieną ir žiedinius kopūstus sumaišykite puode, įberkite druskos, pipirų, supilkite grietinę ir 15–20 min. troškinkite.

3. Vištieną, jei norite, galite valgyti su virtais ryžiais.

Šaltinis: 15min.lt

Suskleisti
 
Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas
Receptas: Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 61
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Pomidorai: 10.00 vnt. (8–10 vyšniniai)
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (4-5)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sūris: 50.00 g (tarkuotas mėgstamas fermentinis)
Majonezas: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (džiovintos prieskoninės žolelės pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Brokolį ir žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir sūdytame vandenyje pavirkite kelias minutes. Nuvarvinkite.

2. Gerai išplakite kiaušinius, sudėkite majonezą, prieskonius ir tarkuotą fermentinį sūrį.

3. Kepimo formą ištepkite sviestu, sudėkite brokolius ir žiedinius kopūstus, apipilkite paruoštu padažu, ant viršaus išdėliokite vyšninius pomidorus. Kepkite 180 laispnių orkaitėje apie 20 minučių.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kopūstų maltinukai
Receptas: Kopūstų maltinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 52
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pievagrybiai: 250.00 g
Pesto padažas: 2.00 valg. š. (su bazilikais)
Manai: 125.00 g
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis natūralaus)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š.
Krapai: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Džiūvėsiai: 50.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kopūstą sutarkuokite stambia trintuve, nuspauskite sultis, sukrėskite į dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, pasūdykite, pagardinkite citrinų sultimis, prieskoniais, pesto padažu.

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, su kubeliu trupinto sultinio pakepinkite svieste.

3. Pievagrybius išvalykite, nuplaukite, susmulkinkite, pakepinkite su svogūnais.

4. Atvėsusią svogūnų masę sukrėskite į kopūstus, gerai išmaišykite, jeigu skystoka, įberkite avižinių dribsnių.

5. Iš gautos masės formuokite paplotėlius, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite ant mažos ugnies, kol dailiai apskrus.

Suskleisti
Kepta vištiena su brokoliais
Receptas: Kepta vištiena su brokoliniais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
1.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 800.00 g (šlaunelių mėsa)
Medus: 1.00 valg. š. (marinatui)
Vanduo: 50.00 ml (gazuotas mineralinis - marinatui)
Actas: 1.00 valg. š. (baltojo vyno - marinatui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 3.00 g (pusė arbat. š. - marinatui)
Čiobreliai: 5.00 g (žiupsnelis - marinatui)
Druska: 1.00 arbat. š.
Mandarinai: 4.00 vnt. (padažui)
Kriaušės: 1.00 vnt. (padažui)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų - padažui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (50 ml sulčių - padažui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Aitriųjų paprikų padažas: padažui 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite vištienos marinatą. Jei neturite daug laiko, galite nusipirkti jį jau paruoštą parduotuvėje. Dubenyje gerai sumaišykite visus išvardytus ingredientus, į mišinį pamerkite vištieną. Trumpiausias marinavimo laikas – 30 minučių.

2. Praėjus marinavimo laikui, ištraukite mėsą ir šiek tiek nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dėkite į atvirą kepimo indą (aliejumi netepkite, nes vištiena šiek tiek bus riebi nuo marinato) ir 30–40 min. šaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę. Likus kepti 5–7 min., sudėkite  brokolinius kopūstus. Jei naudosite šviežius, reikės šiek tiek daugiau laiko, kol suminkštės.

 3. Paruoškite mandarinų ir kriaušių padažą. Nuluptų mandarinų skilteles ir smulkintą kriaušę dėkite į neprisvylantį prikaistuvį, užpilkite citrinos ir apelsino sultimis, uždenkite ir pavirkite, kol vaisiai suminkštės ir ims bėgti sultys.Tuomet dar karštą masę perdėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite. Vėl supilkite tyrę į prikaistuvį, pagal skonį įberkite druskos ir cukraus, įpilkite saldaus aitriųjų paprikų padažo. Viską gerai sumaišykite. Apšlakstykite padažu vištieną su brokoliniais kopūstais.

Garnyrui tinka kukurūzų košė arba ryžiai, sumaišyti su šlakeliu citrinos sulčių ir smulkintais žalumynais.

Suskleisti
Kopūstų apkepėlė
Receptas: Kopūstų apkepėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 51
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (pusė didelio)
Paprikos: 2.00 vnt. (pusė raudonos saldžiosios, pusė žalios saldžiosios)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 6.00 skiltelės
Salierai: 1.00 vnt. (pusė gumbo)
Bulvės: 5.00 vnt. (4-5)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š. (padažui)
Miltai: 1.00 valg. š. (padažui)
Pienas: 1.00 st. (padažui)
Sūris: 50.00 g (padažui tarkuotas fermentinis)
Kaip gaminti

1. Kopūstą supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į sūdytą verdantį vandenį (rinkitės mažesnį indą, kad kopūstas labai neišsibarstytų ir skiltelės gražiai apvirtų) ir virkite, kol šiek tiek suminkštės.

2. Smulkiai supjaustykite visas daržoves (išskyrus bulves) ir apkepkite aliejuje, kol suminkštės, paskaninkite pipirais ir druska. Bulves nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.

3. Nedideliame puode išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami, kad neatsirastų gumuliukų, po truputį pilkite pieną. Į padažą suberkite pusę tarkuoto fermentinio sūrio (jeigu reikia, pasūdykite).

4. Iš puodo išgriebkite kopūsto gabalėlius ir nuvarvinkite. Tarp kopūsto lapų dėkite daržovių įdarą, kopūsto skilteles sustatykite į kepimo formą, šalia sudėkite česnako skilteles (neluptas), bulves, užpilkite paruoštu padažu ir apibarstykite likusiu sūriu. Kepkite 180 laispnių orkaitėje 20–30 minučių.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Varškės apkepas su brokoliais
Receptas: Varškės apkepas su brokoliniais kopūstais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 29
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 100.00 g (žiedynėliai)
Manai: 45.00 g
Pienas: 65.00 ml
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) 18 cm skersmens kepimo indą.
  2. Nedidelius brokolinių kopūstų žiedynėlius apvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Išvirusius žiedynėlius nukoškite ir gerai nusausinkite.
  3. Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas, užpilkite  jas pienu ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
  4. Dubenyje varškę pertrinkite iki vientisos masės. Sumaišykite su kiaušinio tryniu, labai smulkiai sukapota česnako skiltele, žiupsniu druskos ir pipirų. Įmaišykite išbrinkusias manų kruopas.
  5. Kiaušinio baltymą elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
  6. Varškės masę sumaišykite su gerai nusausintais brokolinių kopūstų žiedynėliais. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min., kol gražiai apskrus ir sutvirtės.
  7. Tiekite nedelsiant su prieskoniais pagardinta grietine ar kitu norimu padažu.
Suskleisti
Kopūstų ir morkų salotos su medumi
Receptas: Kopūstų ir morkų salotos su medumi
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 50
Receptas
Ingredientai
Daigai: įvairūs - dėžutė 1.00 vnt.
Kopūstai: 300.00 g (pusė raudonojo)
Morkos: 1.00 vnt.
Petražolės: 1.00 sauja (kapotos)
Raudonasis svogūnas: 30.00 g (pusė galvutės)
Medus: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml
Citrinos: 2.00 vnt. (žaliųjų sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kopūstą ir morką sutarkuokite. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais. Suberkite daigus, kapotas petražoles ir viską gerai permaišykite.

2. Dubenėlyje sumaišykite medų, alyvuogių aliejų, žaliųjų citrinų sultis, supilkite ant salotų ir išmaišykite.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Lapinių kopūstų ir morkų salotos
Receptas: Lapinių kopūstų ir morkų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 42
Receptas
Ingredientai
Lapiniai kopūsta (kale): 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt. (tarkuotos arba pjaustytos griežinėliais)
Pupelės: 1.00 puodelis (1/2 virtų)
Graikiniai riešutai: 1.00 puodelis (1/2)
Mėlynės: 1.00 puodelis (1/2)
Granatas: 1.00 puodelis (1/4)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. („Dižono“ - padažui)
Sultys: 2.00 valg. š. (granatų - padažui)
Actas: 1.00 valg. š. (obuolių - padažui)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Sumaišyti susmulkintus salotų ingredientus ir užpilti padažu.
Suskleisti
Pyragas su raugintais kopūstais ir faršu
Receptas: Pyragas su raugintais kopūstais ir faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.8 / 13
Receptas
Ingredientai
Mielės: 30.00 g (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (trynys ir vienas aptepimui - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Pienas: 1.00 st. (tešlai)
Miltai: 2.00 st. (2 - 2,5 - tešlai)
Faršas: 400.00 g (jautienos - įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (įdarui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Kopūstai: 300.00 g (300 - 400 rauginti - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (maltas - įdarui)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 10.00 g (žiupsnelis džiovintų - įdarui)
Kaip gaminti

1. Pusę stiklinės pieno pašildykite ir jame ištirpinkite mieles. Įberkite šaukštelį cukraus, gerai išmaišykite ir uždengę leiskite pakilti 15 minučių. Į didesnį dubenį suberkite miltus (2 stiklines), supilkite pašildytą pieną, įmuškite kiaušinio trynį, įberkite druskos, aliejaus ir užminkykite tešlą. Jei tešla per minkšta ir limpa prie rankų, įberkite dar miltų. Tešlą uždenkite ir leiskite pakilti šiltoje vietoje 20–30 minučių.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite faršą su vienu smulkintu svogūnu, paskaninkite prieskoniais, pipirais ir druska. Kitoje keptuvėje apkepkite smulkintą svogūną, sudėkite raugintus kopūstus, užberkite šiek tiek cukraus ir troškinkite (jei mažai skysčio, galite įpilti vandens ar sultinio) apie 15 minučių.

3. Tešlą padalykite į dvi dalis, pakočiokite ir išklokite kepimo popieriumi padengtą formą. Tada sudėkite faršą, ant viršaus paskleiskite raugintus kopūstus ir užklokite tešla. Pyragui leiskite 15 minučių pakilti formoje. Tada viršų aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite kmynais. Kepkite 160 laipsnių orkaitėje 40–50 minučių, kol gražiai parus. Iškeptą dar karštą pyragą aptepkite šaltu vandeniu, kad suminkštėtų viršus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Tiršta briuselinių kopūstų sriuba
Receptas: Tiršta briuselinių kopūstų sriuba
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 150.00 g (šviežių arba šaldytų briuselinių)
Bulvės: 3.00 vnt. (puodelis kubeliais pjaustytų)
Kukurūzai: 400.00 g (skardinė konservuotų)
Vanduo: 4.00 st.
Pienas: 1.00 st.
Svogūnai: 2.00 g (pusė puodelio smulkiai sukapotų)
Morkos: 2.00 vnt. (1/4 puodelio stambiai sutarkuotų)
Paprikos: 1.00 vnt. (1/4 puodelio kubeliais pjaustytų žaliųjų saldžiųjų paprikų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Puode išlydykite sviestą, sudėkite svogūnus, morkas, paprikas ir maišydami kepinkite ant nedidelės ugnies, kol svogūnai pasidarys skaidrūs.

2. Sudėkite bulves, nuvarvintus kukurūzus, supilkite vandenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, užvirinkite ir virkite ant nedidelės ugnies 20 min.

.3 Sudėkite briuselinių kopūstų galvutes ir virkite dar 10 min.

4. Miltus sumaišykite su pienu ir plona srovele supilkite į verdančią sriubą. Maišydami pavirkite 3 min. ir nukelkite nuo ugnies.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Virti žiediniai kopūstai su užpilu
Receptas: Virti žiediniai kopūstai su užpilu
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 111
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (virti)
Petražolės: 6.00 valg. š. (smulkintos šviežios)
Sviestas: 7.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 6.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynais, išvirkite lengvai sūdytame vandenyje, kad būtų minkšti (apie 5 minutes), ir nukoškite.

2.Šakute sutrinkite virtus kiaušinius.

3.Žiedinius kopūstus sudėkite į indą, kuriame patiekalas bus tiekiamas, apibarstykite smulkintomis šviežiomis petražolėmis ir kiaušinių trupiniais.

4.Keptuvėje pakaitinkite sviestą, įmaišykite džiūvėsėlius, visa tai užpilkite ant kopūstų inde ir iškart tiekite.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Kalakutienos sriuba guliašas su raugintais kopūstais
Receptas: Kalakutienos guliašas su raugintais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 64
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kopūstai: 400.00 g (rauginti)
Sultinys: 600.00 ml
Bulvės: 1.00 vnt. (didelė)
Grietinė: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kalakutiena: 500.00 g (filė 500-600 g)
Paprikos: 2.00 vnt. (žalia ir raudona)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos šviežios)
Kaip gaminti
  1. Obuolį nulupkite, perpjaukite, išimkite sėklalizdį ir supjaustykite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Į storadugnį puodą įpilkite aliejaus ir kelias minutes pakepkite svogūnus bei mairūnus.
  2. Sudėkite kopūstus, obuolio gabaliukus, supilkite karštą sultinį ir užvirkite. Uždengę ant mažos ugnies virkite 20 minučių. Sudėkite tarkuotą bulvę, užvirkite. Įmaišykite grietinę, pagardinkite druska, pipirais.
  3. Kalakutienos filė supjaustykite 2 centimetrų kubeliais. Paprikas perpjaukite pusiau, išvalykite sėklas ir supjaustykite šiaudeliais. Kalakutienos kubelius ir paprikos šiaudelius 5–6 minutes kepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais, malta paprika.
  4. Sudėkite į puodą su kopūstais ir visą mišinį troškinkite dar 5–6 minutes. Pabarstykite petražolėmis, galima pagardinti grietine.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Kopūstų kotletai
Receptas: Kopūstų kotletai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 229
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 kg
Manai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (šlakelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Kopūstą supjaustykite į šešias dalis ir 8–10 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Sumalkite mėsmale ir nusunkite skysčio perteklių.

2. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite ir kartu su maltais kopūstais sudėkite į didelį dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

3. Masę 10 min. palaikykite kambario temperatūroje, kad išbrinktų manai. Keptuvėje įkaitinkite alyvų aliejų, iš kotletų tešlos darykite nedidelius paplotėlius, pavoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite po 5 min. iš abiejų pusių.

4. Skanu valgyti su grietinės, pomidorų padažo ir smulkiai pjaustytų  marinuotų agurkėlių padažu.

Suskleisti
Greitas raugintų kopūstų troškinys
Receptas: Greitas raugintų kopūstų troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 162
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 400.00 g (rauginti)
Savo sultyse konservuotų pomidorų tyrė: 250.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Morkos: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 50.00 g (nebūtinai)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Morką ir obuolį sutarkuokite šiaudeliais, svogūną smulkiai supjaustykite. Viską apkepinkite aliejuje.
  2. Į apkepintas daržoves sukrėskite raugintus kopūstus, supilkite savo sultyse konservuotų pomidorų tyrę, suberkite smulkintus džiovintus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite kmynais, raudonėliais ir, vis pamaišydamos, troškinkite gilioje dangčiu uždengtoje keptuvėje apie 10 minučių.
  3. Patiekite su karštomis virtomis arba orkaitėje keptomis bulvėmis.
Suskleisti
Troškinti briuseliniai kopūstai
Receptas: Troškinti briuseliniai kopūstai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 14
Receptas
Ingredientai
Briuselio kopūstai: (šviežių) 400.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltos)
Kaip gaminti
  1. Užvirkite puode vandenį, pasūdykite jį. Sudėkite nuplautus ir per pusę perpjautus briuselinius kopūstus. Virkite apie 10 minučių.
  2. Tuo metu aliejuje pakepinkite susmulkintą svogūną.
  3. Verdantį vandenį užpilkite ant pomidorų, kiek palaikykite, paskui nupilkite jį ir perliekite šaltu, kad atvėstų. Nulupkite odelę.
  4. Luptą pomidorą supjaustykite smulkiais kubeliais.
  5. Nupilkite išvirusių briuselinių kopūstų vandenį.
  6. Į puodą su virtais kopūstais sudėkite pakepintą svogūną, pjaustytą pomidorą, berkite šiek tiek druskos, džiovintą baziliką bei maltą aitriąją papriką.
  7. Viską gerai išmaišykite ir šiek tiek patroškinkite uždengtame puode ant labai silpnos ugnies (tam, kad neprisviltų, pakaks iš pomidorų išsiskyrusių sulčių).
  8. Skanu su paskrudinta juodos duonos riekele.

Receptą atsiuntė Gintarė

Suskleisti
Kopūstų sriuba.
Receptas: Nekaloringa kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 232
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 6.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. ((saldžiosios, žalios))
Pomidorai: 2.00 vnt. ((2 stiklainiai konservuotų pomidorų))
Grybai: 250.00 g
Salierai: 1.00 vnt.
Kopūstai: 1.00 vnt.
Morkos: 3.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2.00 vnt. ((galima ir 3 pagal skonį))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite visas daržoves;
  2. Pjaustytus svogūnus lengvai apkepkite keptuvėje su aliejumi;
  3. Į keptuvę dėkite pjaustytas saldžiąsias paprikas ir dar minutę pakaitinkite;
  4. Visą keptuvės turinį, supjaustytus kopūstus, morkas, salierą, grybus ir konservuotus pomidorus dėkite į puodą, pagardinkite žiupsneliu druskos, pipirų, įmeskite daržovių sultinio kubelius ir įpilkite 12 puodelių vandens;
  5. Ant vidutinės ugnies sriubą virkite tol, kol daržovės suminkštės.
Suskleisti
Kopūstų apkepas
Receptas: Kopūstų apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 51
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (baltagūžis)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 ml
Kmynai: 1.00 arbat. š. (malti)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Konservuotos nepjaustytos morkos (skardinė ) 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Penkis kopūstų lapus kruopščiai nuplaukite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir maždaug 3 min. pavirkite. Apvirusius išgriebkite ir nuvarvinkite.

2. Ugniai atsparų indą patepkite riebalais ir išklokite apvirtais kopūstų lapais. Likusį kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis.

3. Kiaušinius išplakite, plakdami po truputį supilkite grietinėlę. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, kmynais. Supjaustytus kopūstus truputį pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Šiek tiek pravėsusius kopūstus sumaišykite su morkomis ir sukrėskite į kopūstų lapais išklotą apkepo indą. Viską užpilkite kiaušinių plakiniu ir 20–30 min. kepkite 200°C karštumo orkaitėje.

Patarimas. Norite mėsiško patiekalo? Pusę supjaustytų kopūstų pakeiskite įprastu balandėlių įdaru – malta mėsa ir virtais ryžiais. Apkepo skonis bus kaip balandėlių, tik darbo – gerokai mažiau.

Suskleisti
Brokolinių kopūstų pyragas
Receptas: Brokolinių kopūstų pyragas
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Miltai: 350.00 g
Kefyras: 100.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Faršas: 250.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Sūris: 150.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Grietinė: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Iš miltų, kefyro ir sviesto išminkykite tešlą ir dėkite ją pusvalandžiui į šaldymo kamerą.

2. Išėmusi iškočiokite ir įklokite į kepimo indą.

3. Iš maltos mėsos padarykite kukulaičius, apkepkite keptuvėje ir sudėkite ant tešlos.

4. Brokolinius kopūstus išskaidykite šakelėmis ir išdėliokite tarp mėsos. Pabarstykite druska bei pipirais.

5. Svogūną nulupkite, supjaustykite, apkepinkite aliejuje ir sudėkite ant mėsos, užberkite tarkuoto sūrio. Išplakite kiaušinį su druska, išmaišykite su grietine ir užpilkite ant viršaus.

6. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Raugintų kopūstų apkepas su faršu ir bulvėmis
Receptas: Raugintų kopūstų apkepas su faršu ir bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 81
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Faršas: 300.00 g (jautienos arba kiaulienos)
Kopūstai: 500.00 g (raugintų)
Pievagrybiai: 100.00 g
Grietinė: 100.00 g
Parmezano sūris: 150.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š. (pagal poreikį - kepti)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (mėgstamų žolelių mišinio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite su lupenomis. Palaukite, kol šiek tiek pravės. Nulupkite, supjaustykite riekelėmis, šiek tiek pasūdykite, apibarstykite džiovintų žolelių mišiniu.
  2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, į ją suberkite faršą, smulkintą supjaustytą svogūną, susmulkintus pievagrybius. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir vis maišydami apkepkite.
  3. Keptą faršą iškrėskite į dubenį. Švarioje keptuvėje vėl įkaitinkite aliejų, suberkite raugintus kopūstus, smulkintą svogūną ir retkarčiais pamaišydami, patroškinkite. Kai bus beveik išsitroškinę, sukrėskite pomidorų padažą, išmaišykite ir dar šiek tiek patroškinkite.
  4. Kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite bulvėmis (dalį palikite viršutiniam sluoksniui).
  5. Kiaušinius išplakite su grietine, plakinį pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskato riešutais ir tolygiai užpilkite ant bulvių sluoksnio.
  6. Ant bulvių sluoksnio dėkite pusę kiekio troškintų raugintų kopūstų, tada dėkite sluoksnį faršo. Ant faršo – vėl sluoksnį bulvių. Paskutinis sluoksnis - raugintų kopūstų.
  7. Apkepą statykite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 45 min. Prieš apkepui baigiant kepti, apibarstykite jį tarkuotu sūriu.
  8. Iš kepimo indo išimkite apkepą atsargiai, nedideliais gabalėliais, nes jis gana birus.
Suskleisti
Briuselinių kopūstų salotos su kumpiu
Receptas: Briuselinių kopūstų salotos su kumpiu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Kumpis: 50.00 g (rūkyto arba vytinto)
Razinos: 1.00 sauja (pagal skonį)
Garstyčios: 1.00 valg. š. („Dižono“ galima pakeisti ir paprastomis - užpilui)
Klevų sirupas: 2.00 valg. š. (užpilui)
Actas: 3.00 valg. š. (obuolių - užpilui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (3,5 - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - užpilui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - užpilui)
Kaip gaminti
  1. Smulkiai supjaustykite briuselinius kopūstus ir šoninę bei dėkite į dubenį.
  2.  3–5 min. ant mažos ugnies pakepinkite graikinius riešutus. Į dubenį su kopūstais ir šonine dėkite apkepintus riešutus bei razinas. Gerai išmaišykite.
  3. Užpilui: kruopščiai (galima su elektriniu maišytuvu) sumaišykite garstyčias, klevų sirupą, alyvuogių aliejų, druską bei pipirus. Paruoštą padažą sumaišykite su salotomis.
Suskleisti

Taip pat skaitykite: Ji24.lt receptai: varškės apkepai ir varškėčiai 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?