Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jamie Oliverio kiaulienos marinato receptas

Dar neturite savo mėgstamo marinato recepto? Tuomet dalinamės ypatingu didžiojo virtuvės šefo Jamie Oliverio marinato receptu kiaulienai. Išmėginkite – tikrai patiks.
Kiaulienos kepsnys
Kiaulienos kepsnys / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 4 kiaulienos išpjovos juostelių, kiekviena po 400 g svorio,
  • 1 arb. š. pankolio sėklų,
  • ½ arb. š. kumino sėklų,
  • 2 gvazdikėlių,
  • 1 valg. š. rūkytos paprikos miltelių,
  • 1 apelsino žievelės bei sulčių,
  • 4 česnako skiltelių,
  • 1 pundelio šviežių čiobrelių,
  • 150 ml kokybiško pomidorų padažo,
  • 6 valg. š. balzaminio acto,
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Prieskonių grūstuvėje sugrūskite 1 arb. š. pankolio sėklų, ½ arb. š. kumino sėklų ir 2 gvazdikėlius.

Gautą mišinį sumaišykite su 1 valg. š. rūkytos paprikos miltelių ir 1 apelsino tarkuota žievele bei sultimis.

Nulupkite ir smulkiai supjaustykite 4 česnako skilteles, taip pat susmulkinkite nedidelį pundelį šviežių čiobrelių ir sumaišykite su prieskonių mišiniu.

Pridėkite 150 ml kokybiško pomidorų padažo ir 6 valg. š. balzaminio acto, viską sumaišykite.

Kiaulienos juosteles apibarstykite maltais juodaisiais pipirais ir jūros druska. Tada apipilkite paruoštu marinatu (palikite keletą šaukštų glazūrai) ir gerai ištrinkite mėsą.

Palikite mėsą marinuotis mažiausiai valandą, o geriausiai – per naktį.

Kepkite ir ragaukite - gardumėlis, tiesa?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais