Reikės:
- 350 g šparagų,
- 2 mažų cukinijų,
- 2 kiaušinių,
- 60 g grietinėlės,
- dviejų saujų smulkiai tarkuoto Parmezano,
- ½ citrinos,
- 400 g makaronų (tagliatelle),
- alyvuogių aliejaus,
- 100 g rūkytos šoninės,
- žiupsnelio šviežių mėtų,
- druskos pagal skonį.
Gaminimas:
Užkaiskite puodą su vandeniu makaronams.
Daržoves nuplaukite. Cukinijas ir šparagus supjaustykite skustuku juostelėmis.
Dubenyje gerai išplakite kiaušinius. Supilkite grietinėlę, įberkite saują tarkuoto Parmezano, tarkuotą citrinos žievelę, pagardinkite druska ir pipirais.
Makaronus išvirkite pagal instrukciją, kaip nurodyta ant pakelio.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir kelias minutes pakepinkite šoninę, kol taps traški.
Makaronus nukoškite ir sukrėskite į keptuvę prie keptos šoninės.
Ugnį sumažinkite iki mažiausios. Į makaronus suberkite mėtas, daržoves ir kiaušinių plakinį. Įpilkite samtį makaronų nuoviro.
Maišydami truputį pakaitinkite, jeigu reikia, įpilkite dar makaronų nuoviro.
Patiekite apibarstę mėtomis ir likusiu tarkuotu sūriu.
Skanaus!