Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japoniškas pyragas iš 3 ingredientų: lengvas lyg debesėlis, patiks smaguriams

Jei jau spėjot išbandyti japoniškus blynelius, kurie galėtų būti tituluojami puriausiais blynais pasaulyje, galit nujausti, ko tikėtis iš šio pyrago. Taip, purumo ir lengvumo, o nuostabiausia tai, kiek mažai ingredientų teprireiks. Gerai, druskos ir cukraus pudros neįskaičiavome!
Japoniškas pyragas
Japoniškas pyragas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 150 g baltojo šokolado;
  • 150 g riebaus kreminio sūrio;
  • žiupsnis druskos;
  • 3 dideli kiaušiniai, tryniai kruopščiai atskirti nuo baltymų;
  • cukraus pudros (papuošimui).

Gaminimas:

1. Baltąjį šokoladą sulaužykite į vidutinį karščiui atsparų dubenį, o tada įtaisykite jį ant prikaistuvio su verdančiu vandeniu, kaitinkite prikaistuvį ir leiskite karštiems garams ištirpinti šokoladą.

2. Į ištirpintą šokoladą sudėkite kiaušinių trynius ir kreminį sūrį, įberkite žiupsniuką druskos ir gerai išmaišykite.

3. Švariame ir sausame erdviame dubenyje iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Po šaukštą sudėkite juos į kitų ingredientų mišinį, atsargiai maišykite, kad baltymai nesubliūkštų.

4. Sukrėskite gautą tešlą į apvalią kepimo formą aukštesniais kraštais, mentele palyginkite paviršių.

5. Dėkite kepimo formą į orkaitę, įkaitintą iki 170 °C temperatūros ir kepkite 30 min.

6. Leiskite pyragui atvėsti, pabarstykite cukraus pudra ir pjaustykite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai