Nepakartojamas šventinio asortimento kepinių kvapas „Norfos“ parduotuvėse pasklis lapkričio pabaigoje. „Juk iš anksto reikia apsidairyti, paragauti ir nuspręsti, kuo praturtinsime Kalėdų ir Naujųjų metų stalą“, – teigia UAB „Rivona“ konditerijos cecho technologė Ieva Bagackienė.
Šventes pasitiksime su naujo skonio keksais ir tortais
Pasak I.Bagackienės, ceche jau verda darbas ir ruošiamasi šventiniam laikotarpiui: „Iš natūralių žaliavų kepame šventinius ir aguoninius keksus, pasiflorų bei kavos skonio, su šokoladiniu kremu tortus ir tortą „Grafas“.
Keksai kepami tradicinės apvalios ir stačiakampės formos, papuošti ne šokoladiniu glaistu, o cukraus pudra – toks kepinys puošia stalą. „Stengiamės pasiūlyti pirkėjams tai, ką jie mėgsta dėti ant šventinio stalo. Žmonės domisi naujienomis, stebi, nori paragauti, o vėliau tampa nuolatiniais pirkėjais“, – sako technologė.
Pastaruoju metu populiaresni tampa šviesesni ir lengvesni tortai, kurie į antrą planą nustumia šokoladinius. Ši tendencija atsispindi ir asortimente, kuriame vyrauja ypač mėgstami ir populiarūs karameliniai tortai ir pyragai, mažiau riebūs kepiniai su vaisių priedais.
„Kol pyragas ir tortas atsiduria ant prekystalio, nueina ilgą kelią – kuriame receptus, deriname skonius, tariamės, diskutuojame. Kai pristatome naują gaminį, tikimės, kad pirkėjai įvertins mūsų nuoširdžias pastangas. Siūlau būtinai nusipirkti ir praturtinti šventinį stalą proginiu kepiniu“, – rekomenduoja I.Bagackienė.
Pirkėjai mėgsta gaivesnius kepinius
I.Bagackienė rekomenduoja mėgstantiems gaivesnius kepinius paragauti nepaprastai skanų tortą „Palaima“. Neseniai pradėtas kepti ir ypač gardus rausvos spalvos tortas „Magija“, kuriame persipina trys skoniai: plombyro, aviečių ir braškių.
Žmonės renkasi, nori paragauti naujo skonio tortą „Raudonas aksomas“, kuriame dera labai skanus varškės kremas. „Tarsi valgytum varškės sūrelį“, – šypsosi technologė.
Naujieji tortų gaminiai bus gaminami iš 100 proc. vaisinės, kavos ir sviestinio biskvito pastų, kurios pagardina kepinių kremų skonį.
„Ieškantiems prabangaus kaip kavinėje skonio deserto, siūlyčiau paragauti natūralių desertų plastikiniuose indeliuose. Tai dviejų skonių – su mango vaisiumi ir jogurtiniu kremu bei su juodaisiais serbentais, grietinėlės kremu ir sausainių gabaliukais. Ne kiekvienas gali pasilepinti kavinėje, o mūsų kaina draugiška pirkėjui“, – siūlo atkreipti dėmesį I.Bagackienė.
Nepamirštama klasika nepraranda populiarumo
Vieni iš populiariausių „Rivonos“ konditerijos cecho kepinių – tai pyragas „Persikinis“ su persikų gabaliukais, tortas „Rafaelis“ su vienu sluoksniu traškaus biskvito ir lengvu plombyriniu kremu.
Pirkėjai, kuriems patinka sūrio tortai, mėgsta tortą „Maskorponė“. Populiarus ir gaivus „Jogurtinis“ tortas su vaisių ir želė gabaliukais. Mėgstantiems saldžius kepinius būtinai reikėtų paragauti nepaprastai gardų karamelinį–riešutinį tortą su saldainių „toffi“ skonio biskvitu ir karameliniu kremu.
Tradiciniai kepiniai „topų“ viršūnėje
Vienas iš „Rivonos“ konditerijos cecho „topų“ – „Kuršėnų“ vyniotinis, labai mėgstamas ir vertinamas pirkėjų, todėl niekada ilgai neužsilieka parduotuvių vitrinose.
Pasak I.Bagackienės, „Kuršėnų“ vyniotinio receptas patobulintas, kepamas ne tik tradicinis, bet ir dviejų spalvų: baltas ir tamsus – šokoladinis, tarsi diena ir naktis: „Internete galite rasti „Kuršėnų“ vyniotinio tradicinių receptų, pagal kurį kremas gaminamas lygiomis dalimis iš margarino ir varškės. Mes gaminame mažiau riebų kremą, naudojame didesnę dalį varškės, todėl vyniotinis yra minkštesnis, lengvesnis.“
Skani ir piniginei draugiška produkcija
„Rivona“ stengiasi laviruoti tarp dviejų polių – naudoti kuo natūralesnius produktus, tačiau subalansuoti gaminio kainą, kad ji nebūtų per didelė pirkėjams. „Turi būti ir skanu, ir nebrangu. Siekiame, kad mūsų produkcija būtų sveikesnė“, – teigia technologė.
„Rivona“ asortimente yra apie 24 rūšių tortų ir apie 23 rūšių pyragų: vyniotinių, plokštainių, keksų, kanelių ir dviejų dydžių šakočių. Per dieną iškepama apie 800–1000 kg arba apie 7 tūkst. kg per savaitę.
„Šventinu laikotarpiu produkcijos kiekis išauga 2–3 kartus“, – akcentuoja I.Bagackienė.
„Rivonos“ konditerijos ceche vienoje pamainoje dirba 11 žmonių, iš viso 23 darbuotojai. Į parduotuvę visada atkeliauja tik švieži gaminiai. „Konditerijos gaminiai turi būti ką tik iškepti, ilgai negali užsistovėti. Iš parduotuvių gauname užsakymus ir kepame reikalingą kiekį. Vieną dieną kepame, kitą dieną jie pristatomi į parduotuvę“, – teigia technologė I.Bagackienė.