Ingredientai (2 pailgoms kekso formoms):
- 440 g miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. sodos;
- 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
- 3 arbat. šaukšt. cinamono;
- 1/2 arbat. šaukšt. maltų gvazdikėlių;
- 1/2 arbat. šaukšt. maltų kvapniųjų pipirų;
- 225 ml augalinio bekvapio aliejaus;
- 340 g medaus, jei kietas, ištirpinto ir atvėsinto iki kambario temperatūros;
- 250 g cukraus;
- 80 g rudojo cukraus;
- 3 kiaušiniai, kambario temperatūros;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 200 ml kavos arba stiprios juodosios arbatos;
- 120 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
- 60 ml viskio, nebūtinai;
- 50 g migdolų plokštelių, nebūtinai.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite aliejumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, gvazdikėlius ir pipirus. Į mišinio centrą supilkite aliejų, ištirpintą medų, abiejų rūšių cukrų, kiaušinius, vanilės ekstraktą, kavą ar arbatą, sultis ir viskį (jei naudojate).
3. Mentele ar plakimo šluotele labai gerai išmaišykite visus ingredientus, stebėkite, ar neliko sausų sudėtinių dalių, ar dalis jų neprilipo prie dugno.
4. Supilkite gautą mišinį į kepimo formas, viršų apibarstykite migdolais (jei naudojate). Kepkite 45–55 min., ar iškepė, patikrinsite lengvai spustelėję viršų – jei jis primena kempinę, šokteli atgal, galima traukti iš orkaitės.
5. Leiskite kiek pravėsti ir išimkite iš kepimo formų.