Ingredientai:
- 800 g bulvių;
- 3–4 porai (apie 400 g);
- 1 valg. šaukšt. sviesto;
- 2 lauro lapai;
- 1 litras daržovių ar vištienos sultinio;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 4 nedideli skumbrių filė gabaliukai;
- šviežių petražolių, smulkiai sukapotų (patiekimui).
Gaminimas:
1. Nupjaukite porų kietąsias žaliąsias dalis ir gabaliuką prie šaknies, o tada supjaustykite griežinėliais ir gerai perplaukite po tekančiu vandeniu, kad neliktų jokių nešvarumų.
2. Storadugniame puode išlydykite sviestą, įpilkite porą šaukštų vandens ir suberkite porus. Sumažinkite kaitrą, uždenkite puodą ir pavirkite porus apie 5–6 min., kol jie suminkštės.
3. Bulves nuskuskite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Didžiąją jų dalį suberkite į puodą su porais, supilkite sultinį, dėkite lauro lapus, pasūdykite, uždenkite ir virkite apie 15 min., kol bulvės suminkštės.
4. Per tą laiką keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite jame likusius bulvių kubelius – kol bus švelniai apskrudę. Bulves perdėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu. Toje pačioje keptuvėje iškepkite skumbrės filė – tam užteks po porą minučių iš kiekvienos pusės, pasūdykite žuvį, užberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų.
5. Įmerkiamu elektriniu trintuvu (blenderiu) sutrinkite puode išvirusias bulves ir porus iki kreminės konsistencijos, paragaukite, ar netrūksta prieskonių.
6. Pilstykite sriubą į dubenėlius, į kiekvieną jų berkite keptų bulvių kubelių, dėkite po po gabaliuką žuvies, berkite kapotų šviežių petražolių.