Ingredientai:
- 300 g lengvai sūdytų ar nesūdytų pakepintų žemės riešutų;
- 80 g agavų, kukurūzų, klevų sirupo ar medaus (riešutai su klevų sirupu ir medumi bus ryškesnio skonio);
- 30 g rudojo cukraus, geriau smulkesnio;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos dribsnių (idealiai tinka Maldono druska).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C temperatūros. Plačią kepimo skardą plonai ištepkite neutralaus skonio kepimui tinkamu aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi.
2. Dubenyje sumaišykite riešutus su sirupu (ar skystu medumi), kurį naudojate, cukrumi. Geriausiai tą daryti šlapiomis rankomis. Išberkite apvoliotus riešutus ant skardos vienu sluoksniu ir pabarstykite druskos dribsniais.
3. Kepkite orkaitėje apie 15 min., kol taps rusvi ir blizgūs. Bent porąsyk kepimo metu permaišykite, stebėkite, ar nedega.
4. Ištraukite skardą iš orkaitės, leiskite riešutams atvėsti, o tada sulaužykite atskirais gabaliukais, jei riešutai bus sukibę.
5. Laikykite sandariai uždaromame inde iki savaitės.
Pastaba: jei mėgstate aštriau, prieš dėdami į orkaitę riešutus galite pabarstyti ir žiupsniu maltų Kajeno pipirų.