Žinoma, vienas iš variantų – pirkti specialią pakuotę, kurioje kukurūzai išsproginės įdėjus į mikrobangų krosnelę. Tačiau kita ir finansiškai žymiai geresnė galimybė yra nusipirkti kukurūzų grūdų ir pasiruošti kalną spragėsių paprastu, tačiau visada pasiteisinančiu būdu:
- Imkite platų, geriau storadugnį puodą, pilkite į jį porą šaukštų aukšto kaitrumo aliejaus (pvz., rapsų, kokosų), įkaitinkite ir įmeskite porą kukurūzų grūdų. Kai šie išsprogs, į puodą suberkite geras porą saujų grūdų, uždenkite puodą dangčiu, suėmę už rankenų ir prilaikydami dangtį nukelkite jį nuo viryklės ir kiek pavartydami pasukiokite, kad grūdai pasidengtų aliejumi.
- Dėkite puodą atgal ant viryklės ir per porą trejetą minučių kukurūzai išsproginės. Vos tik spragsėjimas liausis, nukelkite nuo ugnies, atidenkite puodą ir skaninkite norimais prieskoniais, druska, lydytu sviestu.
- Vidutiniame arba dideliame prikaistuvyje įkaitinkite 1 šaukštą kokosų aliejaus.
- Sudėkite spragėsius, kad padengtų prikaistuvio dugną.
- Uždėkite dangtį, retkarčiais pakratykite. Kaitinkite, kol kukurūzai išspragės. Atidėkite į šalį.
- Į mažą prikaistuvį supilkite sirupą, suberkite cukrų, įdėkite 1 šaukštą kokosų aliejaus. Užvirkite. Virkite 3–4 minutes, kol masė pradės tirštėti.
- Nuimkite nuo ugnies, suberkite maistinę sodą, greitai užpilkite ant spragintų kukurūzų ir išmaišykite.
- Kukurūzus išverskite ant kepimo popieriaus ir leiskite atvėsti.
Patarimas: orui nepralaidžiame inde galima laikyti iki 3 dienų.
Receptas DANSUKKER1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite sviestą ir abiejų rūšių cukrų, tuomet supilkite vanilės ekstraktą ir įmuškite kiaušinius. Viską gerai išsukite.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
4. Suberkite sausąjį mišinį į šlapiąjį, išmaišykite, o tada suminkykite tešlą. Įminkykite į ją spragėsius – nieko tokio, jei jie kiek aplūžinės.
5. Naudodami šaukštą kabinkite tešlą „kąsniais“ ir dėliokite juos ant paruoštų skardų, palikite nemažus tarpus.
6. Kepkite 8–10 min., kol sausainių krašteliai taps gražiai rusvi. Leiskite atvėsti ir ragaukite!
1. Puode storu dugnu ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite į sviestą iš popierėlių išvyniotus saldainius ir maišydami šluotele palaukite, kol jie ištirps.
2. Nukelkite puodą nuo ugnies ir iškart suberkite spragėsius. Labai gerai išmaišykite, kad spragėsiai apsiveltų karameline mase.
3. Apvalų ar keturkampį kepimo indą išklokite kepimo popieriumi ir suberkite gautą masę, labai gerai paspauskite, kad vienodai pasiskirstytų, išlyginkite paviršių. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
4. Skanėstui sustingus, pabarstykite viršų ir šonus pasirinktais mėgstamais priedais.
- Užkandžiams – nesaldūs kepinukai: nuo duonos lazdelių iki sausainių su sūriu
- Populiarūs užkandžiai, kurie gali tapti rimtu patiekalu: tortilijos, suktinukai, takai ir originalūs sumuštiniai
- Genialus paprastumas: keptos traiškytos bulvytės su česnakais
- Ir šventei, ir kasdien: 3 vaikams patinkantys greiti užkandžiai