Jaukiam žiemos vakarui – cinamoniniai keksiukai su obuoliais

Ieškote, kuo pasisaldinti gyvenimą gūdžiais žiemos vakarais? Šie minkšti ir saldūs obuolių keksiukai pakerės tikrai ne vieną. Cinamono aromatas ir traški plutelė ilgam įsirėš jums į atmintį. Pažadame – obuoliai dar niekada nebuvo tokie skanūs!
Cinamoniniai keksiukai su obuoliais
Cinamoniniai keksiukai su obuoliais / Shutterstock nuotr.

Ingredientai

Trupinių mišiniui reikės:

  • ⅓ puodelio miltų

  • ⅓ puodelio rudojo cukraus
  • ½ šaukštelio cinamono
  • 3 šaukštų šalto sviesto (kubeliais)

Keksiukams reikės:

  • 2 mažų obuolių
  • 1 ¾ puodelio miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • ½ šaukštelio kepimo sodos
  • ½ šaukštelio druskos
  • 1 ½ šaukštelio cinamono
  • ¼ šaukštelio muskato
  • ½ puodelio rudojo cukraus
  • ¼ puodelio baltojo cukraus
  • ¼ puodelio paprasto jogurto
  • ½ puodelio saldintos obuolių tyrės
  • ¼ puodelio augalinio aliejaus
  • 2 didelių kiaušinių
  • 1 ½ šaukštelio vanilės ekstrakto

Kaip gaminti

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Pradėkite nuo trupinių mišinio. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų ir cinamoną. Tada į dubenį sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą. Sviestą ir miltų mišinį sumaišykite šakute arba švariomis rankomis. Kai mišinys taps vientisas ir trapus, padėkite jį į šoną.
  2. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir pašalinkite šerdį. Supjaustykite mažais kubeliais. Supjaustytus obuolius padėkite į šoną.
  3. Į didelį dubenį sudėkite sausus keksiukų ingredientus (miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną ir muskatą). Išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Atskirame dubenyje sumaišykite šlapius ingredientus (rudąjį cukrų, baltąjį cukrų, paprastą jogurtą, obuolių tyrę, aliejų, kiaušinius ir vanilės ekstraktą). Išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Į dubenį su šlapiais ingredientais sudėkite sausus ingredientus. Išmaišykite.
  6. Į dubenį suberkite pjaustytus obuolius ir įmaišykite juos į tešlą.
  7. Tešlą sudėkite į riebalais išteptą arba popierinėmis formelėmis išklotą keksiukų skardą.
  8. Ant keksiukų užberkite trupinių mišinio.
  9. Kepkite keksiukus įkaitintoje orkaitėje maždaug 26–28 minutes, kol jie nusidažys auksine ruda spalva. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai