Ingredientai
Trupinių mišiniui reikės:
-
⅓ puodelio miltų
- ⅓ puodelio rudojo cukraus
- ½ šaukštelio cinamono
- 3 šaukštų šalto sviesto (kubeliais)
Keksiukams reikės:
- 2 mažų obuolių
- 1 ¾ puodelio miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- ½ šaukštelio kepimo sodos
- ½ šaukštelio druskos
- 1 ½ šaukštelio cinamono
- ¼ šaukštelio muskato
- ½ puodelio rudojo cukraus
- ¼ puodelio baltojo cukraus
- ¼ puodelio paprasto jogurto
- ½ puodelio saldintos obuolių tyrės
- ¼ puodelio augalinio aliejaus
- 2 didelių kiaušinių
- 1 ½ šaukštelio vanilės ekstrakto
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Pradėkite nuo trupinių mišinio. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų ir cinamoną. Tada į dubenį sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą. Sviestą ir miltų mišinį sumaišykite šakute arba švariomis rankomis. Kai mišinys taps vientisas ir trapus, padėkite jį į šoną.
- Obuolius nuplaukite, nulupkite ir pašalinkite šerdį. Supjaustykite mažais kubeliais. Supjaustytus obuolius padėkite į šoną.
- Į didelį dubenį sudėkite sausus keksiukų ingredientus (miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną ir muskatą). Išmaišykite iki vientisos masės.
- Atskirame dubenyje sumaišykite šlapius ingredientus (rudąjį cukrų, baltąjį cukrų, paprastą jogurtą, obuolių tyrę, aliejų, kiaušinius ir vanilės ekstraktą). Išmaišykite iki vientisos masės.
- Į dubenį su šlapiais ingredientais sudėkite sausus ingredientus. Išmaišykite.
- Į dubenį suberkite pjaustytus obuolius ir įmaišykite juos į tešlą.
- Tešlą sudėkite į riebalais išteptą arba popierinėmis formelėmis išklotą keksiukų skardą.
- Ant keksiukų užberkite trupinių mišinio.
- Kepkite keksiukus įkaitintoje orkaitėje maždaug 26–28 minutes, kol jie nusidažys auksine ruda spalva. Skanaus!