„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Jaukinatės špinatus? Pagardinkit jais purią plaktą pusryčių kiaušinienę

Ne visiems patinka švieži špinatai, nes jie turi gana savitą skonį ir įvairiose salotose gana ryškiai jaučiami. Kitas reikalas, kai špinatai švelniai pakepinami ir sukrinta – jų skonis susijungia su kitais ingredientais ir rezultatas maloniai nustebina. Štai paprastą plaktą kiaušinienę jie gali paversti karališku pusryčių patiekalu!
Plakta kiaušinienė su špinatais
Džeimso Bondo kiaušinienė / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 valg. šaukšt. sviesto (ypač tinka lydytas ghee);
  • 3 kiaušiniai;
  • 2 valg. šaukšt. neriebios grietinės;
  • 1 sauja špinatų;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelis malto muskato (nebūtinai);
  • riekelė mėgstamos duonos.

Gaminimas:

1. Dubenyje švelniai paplakite kiaušinius su druska ir pipirais.

2. Gerai įkaitinkite keptuvę, dėkite sviestą, vos tik jis ištirps, supilkite kiaušinių plakinį ir nuolat jį maišykite keptuvėje mentele, kol sutvirtės. Vos tik tai nutiks, dėkite grietinę bei špinatus ir nepaliaukite maišyti. Špinatai labai greitai sukris.

3. Pabarstykite patiekalą maltu muskatu, galbūt dar žiupsneliu pipirų, o tada iškart tiekite su duonos riekele.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs