Jaukinatės špinatus? Pagardinkit jais purią plaktą pusryčių kiaušinienę

Ne visiems patinka švieži špinatai, nes jie turi gana savitą skonį ir įvairiose salotose gana ryškiai jaučiami. Kitas reikalas, kai špinatai švelniai pakepinami ir sukrinta – jų skonis susijungia su kitais ingredientais ir rezultatas maloniai nustebina. Štai paprastą plaktą kiaušinienę jie gali paversti karališku pusryčių patiekalu!
Plakta kiaušinienė su špinatais
Džeimso Bondo kiaušinienė / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 valg. šaukšt. sviesto (ypač tinka lydytas ghee);
  • 3 kiaušiniai;
  • 2 valg. šaukšt. neriebios grietinės;
  • 1 sauja špinatų;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelis malto muskato (nebūtinai);
  • riekelė mėgstamos duonos.

Gaminimas:

1. Dubenyje švelniai paplakite kiaušinius su druska ir pipirais.

2. Gerai įkaitinkite keptuvę, dėkite sviestą, vos tik jis ištirps, supilkite kiaušinių plakinį ir nuolat jį maišykite keptuvėje mentele, kol sutvirtės. Vos tik tai nutiks, dėkite grietinę bei špinatus ir nepaliaukite maišyti. Špinatai labai greitai sukris.

3. Pabarstykite patiekalą maltu muskatu, galbūt dar žiupsneliu pipirų, o tada iškart tiekite su duonos riekele.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų