Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaukumu apgaubianti perlinių kruopų sriuba. Svarbi sėkmės sąlyga – sultinys

Sriubą galima išvirti labai greitai, tarkim, jei naudosit šaldytas daržoves, sultinio miltelius ar kubelį. Tačiau kartais verta sugaišti kiek ilgiau ir išsivirti tokios sriubos, kurios paragavus iš malonumo norėsis net užsimerkti. Kviečiame nepatingėti išsivirti paukštienos sultinio, o tada jį naudoti kaip pagrindą perlinių kruopų ir daržovių sriubai.
Sriuba su perlinėmis kruopomis
Sriuba su perlinėmis kruopomis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

sultiniui:

  • 1 kg vištienos ar kalakutienos (idealu būtų kaulų rinkinys su trupučiu mėsos, bet galima naudoti ir sparnelius ar panašias dalis);
  • 1 svogūnas;
  • 1 morka;
  • 2 saliero stiebai;
  • kelios šakelės petražolių;
  • kelios šakelės šviežių čiobrelių;
  • 1 lauro lapas.

sriubai:

  • 2 morkos, supjaustytos smulkiais kubeliais;
  • gabaliukas saliero gumbo, supjaustytas smulkiais kubeliais;
  • 1 petražolių šaknis (nebūtina), supjaustyta smulkiais kubeliais;
  • 1 poras, supjaustytas griežinėliais;
  • 150 g perlinių kruopų;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos (arba pagal skonį);
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Pirmiausia užmerkite kruopas – išbrinkusios greičiau išvirs. Idealu – iš vakaro, bet verta užmerkti ir kelioms valandoms.

2. Paukštienos kaulus sudėkite į skardą ir 30 min. kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Ataušinkite, nupjaustykite mėsos gabaliukus. Apskrudusius kaulus dėkite į didelį puodą ir įpilkite vandens, kad juos visiškai apsemtų.

3. Paruoškite sultiniui skirtas prieskonines daržoves: svogūnus nulupkite ir perpjaukite į keturias dalis. Morkas supjaustykite griežinėliais, salierų stiebus – nedideliais gabaliukais. Paruoštas daržoves sudėkite į puodą, įmeskite į ryšulėlį surištus prieskoninius žalumynus ir lauro lapą.

4. Sultinį užvirkite neuždengtame puode, nugraibykite iškilusias putas, uždenkite ir ant nedidelės ugnies virkite 1,5 val. Paskui nukoškite ir supilkite į švariai išplautą puodą.

5. Sultinį vėl užvirkite, sudėkite mirkytas kruopas, sriubai skirtas susmulkintas daržoves, kubeliais supjaustytą mėsą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite dar 35 min.

6. Galite patiekti su duona, o jei mėgstate – ir su grietine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais