Jaukus, sotus, nuotaiką keliantis makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Ar maistas gali pakelti nuotaiką, išsklaidyti slogutį? Žinoma, kad taip! Tokių galių tikrai turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su paprastai pagaminamu pomidorų padažu. Išsikepkite ir įsitikinste, kokį terapinį poveikį gali turėti paprastai paruošiamas valgis!
Makaronų apkepas
Makaronų apkepas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 300 g ilgų plokščių makaronų (geriausia – tagliatelle, bet galite naudoti ir kitus patinkančius);
  • 300 ml riebios grietinėlės;
  • 150 g Parmezano sūrio;
  • 150 g puskiečio fermentinio sūrio (idealiai tinka Ementalio).

padažui:

  • 300-400 ml pomidorų pastos be priedų;
  • 100-150 ml grietinėlės;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cukraus;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Išvirkite makaronus, kad jie dar būtų kiek kietoki (al dente) ir palikite kelioms minutėms, kad kiek pravėstų.

2. Stambiai sutarkuokite abiejų rūšių sūrį.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite makaronus, sūrį bei apkepui skirtą grietinėlę ir verskite į sviestu pateptą kepimo indą, išlyginkite viršų.

4. Kepkite 180 C temperatūroje 20-30 min – kol viršus gražiai apskrus.

5. Padažui pomidorų pastą pakaitinkite su prieskoniais (ragaukite, ar netrūksta saldumo, cukraus gali reikėti ir daugiau) ir užbalinkite grietinėle.

6. Pjaustykite apkepą gabaliukais, užpilkite padažu ir patiekite.

Vida Press nuotr./Makaronų apkepas
Vida Press nuotr./Makaronų apkepas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų