Visą receptą rasite vaizdo reportaže.
Patiekalui reikės:
- didelių virtų bulvių su lupenomis,
- 2 svogūnų,
- 50 g sviesto,
- 1 saliero stiebo,
- 1 morkos,
- vytintos jautienos nugarinės,
- druskos,
- pipirų,
- 2 skiltelių česnako,
- krapų,
- čiobrelių,
- mocarelos sūrio,
- grietinėlės.
Gaminimas:
Bulves gerai nuplaukite, nušveiskite kempinėle ir įdėkite virti. Nepervirkite, nes patiekalui reikės dar truputį ne visiškai išvirusių.
Bulves perpjaukite pusiau išilgai ir išskobkite po šaukštą minkštimo. Jį atidėkite į šalį, neišmeskite.
Keptuvėje su sviestu pakepinkite daržoves, pabaigoje suberkite susmulkintą jautienos nugarinę. Pagardinkite druska ir pipirais.
Išskobtas bulves sudėkite į skardą ir pabarstykite susmulkintais krapais, česnakais, druska bei pipirais.
Į kiekvieną bulvę dėkite po šaukštą – du įdaro. Apšlakstykite grietinėle, uždėkite po gabaliuką mocarelos ir dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug 15 minučių, kol sūris gražiai apskrus.
Iškepusias bulves apibarstykite krapais ir patiekite. Skanaus!
Nepamirškite sekti „Norfos“ akcijų ir mūsų receptų!