Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gurmaniška vakarienė per 15 minučių: jautienos išpjova su grybų padažu

Jautiena – labai vertinga mėsa, vis dar nepelnytai retai atsidurianti ant mūsų stalo. Pranešime žiniasklaidai „Norfos“ mėsininkas Dainius Bartošius dalinasi jautienos išpjovos receptu, kuris niekada nenuvils.
Jautiena su grybų padažu
Jautiena su grybų padažu / Shutterstock nuotr.

Lengvai ir greitai pagaminami kepsneliai su malonaus skonio tirštu padažu.

Reikės:

  • 2 vnt. šviežios jautienos išpjovos gabaliukų,
  • 4 valg .š. sviesto,
  • 1 puodelio pjaustytų pievagrybių,
  • 1 vnt. svogūno,
  • 1 valg. š. miltų,
  • ½ arbat. š. pipirų,
  • ½ arbat. š. druskos,
  • 2/3 puodelio mėsos sultinio.

Gaminimas:

  1. Keptuvėje išlydykite sviestą ir iškepkite išpjovą, kiekvieną pusę po 5-6 minutes. Atidėkite šiltai.

  2. Toje pačioje keptuvėje pakepkite svogūnus, grybus, miltus. Įpilkite sultinį, įberkite druskos ir pipirų. Maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės.

  3. Į lėkštę įdėkite kepsnius ir užpilkite padažu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas