Taigi sušildanti, sustiprinanti ir jėgų suteikianti sriuba, kurios neišgąsdins jokia pūga.
Paskanaukite ir kartokite, kol rasite jėgų siekti išsikeltų tikslų.
Sriubai reikės:
- 0,5 kg jautienos šonkaulių;
- 3 vienetai bulvių;
- 2 vienetai burokėlių;
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- 5 skiltelių česnako;
- 2 šaukštų pomidorų pastos;
- 2 šaukštų acto;
- 2 šaukštų cukraus;
- 2 šaukštų kvietinių miltų;
- žiupsnelio maltų juodųjų pipirų;
- žiupsnelio druskos pagal skonį.
- sviesto
Paruošimo būdas:
1. Mėsą ir svogūną patikėkite puodui su šaltu vandeniu bent 2 val. virimui,
2. Tuo metu nuskuskite ir sutarkuokite burokėlius ir bulves. Taip pat supjaustykite nedidėliais gabalėliais ir nuskustas bulves.
3. Į keptuvę su sviestu siųskite burokėlius, pomidorų pastą, įpilkite acto, cukraus. Viską gerai išmaišykite ir kepkite kelias minutes. Nuo sultinio nugriebkite riebaliuką ir supilkite į burokėlius. Dar pakepkite: svarbu, kad burokėliai išliktų traškūs.
4. Morkas sutarkuokite ir trumpai apkepkite ant sviesto.
5. Iš sultinio ištraukite mėsą ir svogūną.
6. Nepamirškite išsiųsti į sultinį supjaustytų bulvių, burokėlių, morkų, lauro lapelių, pipirų, druską. Virkite apie 10-15 min.
7. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir greitai išmaišykite. Viską palydėkite į sriubą ir pavirkite dar 5 min.
8. Sudėti į sriubą smulkintą arba ne mėsą, smulkintą česnaką. Nuimkite nuo ugnies ir uždengę palaikykite dar 20 min. Skaniausia ragauti su grietine ir rupia juoda duona. Skanaus!