Jėgų suteikianti burokinės sriubos klasika pagal seną šeimos receptą

Skonio receptoriai jaučiasi dėkingesni, kai maistas atspindi metų laiką. Esate tai pajutę? Tuomet, šyla ne tik skrandis, bet ir siela.
Barščiai
Trinta burokų sriuba su imbieru / Vida Press nuotr.

Taigi sušildanti, sustiprinanti ir jėgų suteikianti sriuba, kurios neišgąsdins jokia pūga.

Paskanaukite ir kartokite, kol rasite jėgų siekti išsikeltų tikslų.

Sriubai reikės:

  • 0,5 kg jautienos šonkaulių;
  • 3 vienetai bulvių;
  • 2 vienetai burokėlių;
  • 1 morkos;
  • 1 svogūno;
  • 5 skiltelių česnako;
  • 2 šaukštų pomidorų pastos;
  • 2 šaukštų acto;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 2 šaukštų kvietinių miltų;
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio druskos pagal skonį.
  • sviesto

Paruošimo būdas:

1. Mėsą ir svogūną patikėkite puodui su šaltu vandeniu bent 2 val. virimui,

2. Tuo metu nuskuskite ir sutarkuokite burokėlius ir bulves. Taip pat supjaustykite nedidėliais gabalėliais ir nuskustas bulves.

3. Į keptuvę su sviestu siųskite burokėlius, pomidorų pastą, įpilkite acto, cukraus. Viską gerai išmaišykite ir kepkite kelias minutes. Nuo sultinio nugriebkite riebaliuką ir supilkite į burokėlius. Dar pakepkite: svarbu, kad burokėliai išliktų traškūs.

4. Morkas sutarkuokite ir trumpai apkepkite ant sviesto.

5. Iš sultinio ištraukite mėsą ir svogūną.

6. Nepamirškite išsiųsti į sultinį supjaustytų bulvių, burokėlių, morkų, lauro lapelių, pipirų, druską. Virkite apie 10-15 min.

7. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir greitai išmaišykite. Viską palydėkite į sriubą ir pavirkite dar 5 min.

8. Sudėti į sriubą smulkintą arba ne mėsą, smulkintą česnaką. Nuimkite nuo ugnies ir uždengę palaikykite dar 20 min. Skaniausia ragauti su grietine ir rupia juoda duona. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs