Ingredientai:
- 230 g graikiško jogurto;
- 1 didelis kiaušinis;
- 50 ml alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 1 citrinos nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys;
- 260 g kvietinių arba speltų miltų;
- 100 g cukraus;
- 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- didelis žiupsnis druskos;
- sauja spanguolių (šviežių arba šaldytų).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę 180 °C temperatūros. Standartinio dydžio keksiukų formos duobutes išklokite specialiais popierėliais.
2. Į dubenį muškite kiaušinį, suberkite cukrų ir išsukite iki balsvos masės. Supilkite jogurtą, aliejų, vanilės ekstraktą, citrinos sultis, suberkite citrinos žievelę ir išmaišykite iki vientisos masės.
3. Atskirame dubenėlyje išmaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska, o tada supilkite sausąjį mišinį į šlapiąjį, suberkite spanguoles ir atsargiai, tačiau kruopščiai išmaišykite.
4. Dėkite paruoštą tešlą į keksiukų formos duobutes, užpildydami apie 2/3 tūrio.
5. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. – kol išsipūs ir parus. Ištraukite, leiskite keletą minučių atvėsti formoje, o tada baikite vėsinti ant grotelių.