„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Jei liko spanguolių, išsikepkite keksiukų. Patiks visiems!

Prieš žiemos šventes daugelis apsirūpinime šviežiomis ar šaldytomis spanguolėmis, nes koks gi kūčių stalas be spanguolių kisieliaus! Jei viena kita saujelė šių pikantiškų uogų dar liko, kviečiame išsikepti nuostabių keksiukų, kuriuos įvertins ir draugai bei artimieji.
Keksiukai su spanguolėmis
Keksiukai su spanguolėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 230 g graikiško jogurto;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 50 ml alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys;
  • 260 g kvietinių arba speltų miltų;
  • 100 g cukraus;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • sauja spanguolių (šviežių arba šaldytų).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę 180 °C temperatūros. Standartinio dydžio keksiukų formos duobutes išklokite specialiais popierėliais.

2. Į dubenį muškite kiaušinį, suberkite cukrų ir išsukite iki balsvos masės. Supilkite jogurtą, aliejų, vanilės ekstraktą, citrinos sultis, suberkite citrinos žievelę ir išmaišykite iki vientisos masės.

3. Atskirame dubenėlyje išmaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska, o tada supilkite sausąjį mišinį į šlapiąjį, suberkite spanguoles ir atsargiai, tačiau kruopščiai išmaišykite.

4. Dėkite paruoštą tešlą į keksiukų formos duobutes, užpildydami apie 2/3 tūrio.

5. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. – kol išsipūs ir parus. Ištraukite, leiskite keletą minučių atvėsti formoje, o tada baikite vėsinti ant grotelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs