Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jei liko spanguolių, išsikepkite keksiukų. Patiks visiems!

Prieš žiemos šventes daugelis apsirūpinime šviežiomis ar šaldytomis spanguolėmis, nes koks gi kūčių stalas be spanguolių kisieliaus! Jei viena kita saujelė šių pikantiškų uogų dar liko, kviečiame išsikepti nuostabių keksiukų, kuriuos įvertins ir draugai bei artimieji.
Keksiukai su spanguolėmis
Keksiukai su spanguolėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 230 g graikiško jogurto;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 50 ml alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys;
  • 260 g kvietinių arba speltų miltų;
  • 100 g cukraus;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • sauja spanguolių (šviežių arba šaldytų).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę 180 °C temperatūros. Standartinio dydžio keksiukų formos duobutes išklokite specialiais popierėliais.

2. Į dubenį muškite kiaušinį, suberkite cukrų ir išsukite iki balsvos masės. Supilkite jogurtą, aliejų, vanilės ekstraktą, citrinos sultis, suberkite citrinos žievelę ir išmaišykite iki vientisos masės.

3. Atskirame dubenėlyje išmaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska, o tada supilkite sausąjį mišinį į šlapiąjį, suberkite spanguoles ir atsargiai, tačiau kruopščiai išmaišykite.

4. Dėkite paruoštą tešlą į keksiukų formos duobutes, užpildydami apie 2/3 tūrio.

5. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. – kol išsipūs ir parus. Ištraukite, leiskite keletą minučių atvėsti formoje, o tada baikite vėsinti ant grotelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai