„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Jei ne Povilo patirtis Londone, Lietuvoje vis dar nebūtų sicilietiškų arančinų

Penkeri metai Londono baruose ir restoranuose, daugybė pažinčių ir draugystė su broliais iš Sicilijos 37-erių virtuvės šefui Povilui Stonkui gyvenimą sudėliojo į vietas.
Povilas Stonkus
Povilas Stonkus

Per karantiną maisto verslus Lietuvoje kūręs pašnekovas sako pagaliau suradęs laiko ir kulinarinei idėjai, kuri Povilą jau kurį laiką neraminusi.

Žinoma, viskas dėl to itališko maisto, kuriam ne tik lietuviai neabejingi.

Savo skoniu užburiančius sicilietiškus ryžių rutuliukus „arančini“, populiarius ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje, labiausiai mėgsta tie, kas neatsispiria itališkam rizoto arba mėgsta tiesiog gardžiai pakramsnoti.

Ryžių rutuliukai „arančini“ / „Arančini meistrų" nuotr./Ryžių rutuliukai „arančini“
Ryžių rutuliukai „arančini“ / „Arančini meistrų" nuotr./Ryžių rutuliukai „arančini“

Vilniuje jau trečius metus veikiantys Povilo įkurti „Arančini meistrai“ gamina auksaspalvius ryžių rutuliukus su penkiais skirtingais įdarais: mocarela, ricota ir špinatais, kumpiu ir sūriu, jautienos bolonija, grybais ir sūriu.

Skirtingiems sezonams pritaikyti „arančini“ Lietuvoje rado savo gerbėjų ratą, o Povilo ir jo kolegų rankos per tą laiką jau suvoliojo tūkstančius rutuliukų ir tai yra bene vienintelis specializuotas šio produkto gamintojas Lietuvoje.

Pasidomėjus, kaip gi gimsta itališka legenda praminti ryžių rutuliukai, pašnekovas detalizuoja, kad iš atvėsusio ryžainio suvoliojami rutuliukai, įdaromi pasirinktu įdaru, apvoliojami miltuose, plaktame kiaušinyje ir galiausiai – džiūvėsėliuose, tuomet iškepami iki traškumo ir aukso spalvos.

Jei ruoštumėte patys, prireiktų kone visos dienos, o užsakant jau pagamintus per wolt ir bolt platformas, visada laimite laiko.

Gyvai aplankyti šių skanėstų kūrėjus galima Vilniuje, Paupio turguje arba MIN.FoodMarket Ozo gatvėje.

Jau pagaminti „arančini“ užšaldomi specialios technologijos būdu, taip išlaikoma nepakitusi produkto kokybė bei skonis.

Tad, nusipirktus „arančini“ pakanka laikyti tiesiog savo šaldymo kameroje, o prireikus išsikepti vos per keliolika minučių orkaitėje.

Būtent dėl šios priežasties jų receptūrą ištobulinęs Povilas juokauja, kad tai pirmoji pagalba leidžiantiems laiką su alkanais vaikais namuose.

„Arančini meistrų" nuotr./Ryžių rutuliukai „arančini“
„Arančini meistrų" nuotr./Ryžių rutuliukai „arančini“

„Jei lankytumėtės Sicilijoje, neabejotinai paragautumėte „arančini“ kaip gatvės maisto: šiame regione jis itin populiarus, jau gyvendamas Anglijoje svarsčiau, nejau lietuviai neverti jų traškumo?

Karantino egzaminas parodė, kad ne tik verti, bet ir norintys. Taigi pasitikrinę paleidome šį produktą į prekybą“, – tikino Povilas.

Žinoma, jei ne jo kulinariniai gabumai, „arančini", kažin, ar būtų lietuviai tokie patrauklūs: receptūrą kiek patobulinau, kad būtų gardesni.

Išorei suteikiau daugiau traškumo, su komanda daug kruopštumo ir elegantiškumo iki šiol į juos įdedame.

Neabejoju, kad jie geidžiami būtų ir per kokį festivalį, bet dabar tai labiau restorano ir namų erdvės maistas“, – detalizavo verslininkas.

Įprastai restoranuose arančinai kepami tik juos užsakius, o pasimėgauti jais galima visuose BURGER KIOSK restoranuose, jie itin populiarūs ir kaip renginių užkandžiai.

Tik specialios technologijos būdu Povilui ir jo komandai pavyko šį gaminį užšaldyti šokiniu būdu, o tai leido patalpinti ir į šaldiklį.

Taigi šiandien galima itališko maisto nusipirkti, parsinešti namo ir tiesiog išsikepti orkaitėje vos per penkiolika minučių pagal pateiktą instrukciją.

Surasti „arančini" galima „Rimi” parduotuvės „Vikis” skyriuje, „Assorti” parduotuvėse bei pilnaspuodas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs