Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 24

Jei nekepėt klafučio, suskubkit: vienas paprasčiausių vasaros skanėstų

Rugpjūtį uogos ir vaisiai pilte pilasi, tik spėk galvoti, ką iš jų gaminti. Juos galima valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Jei birželį skanavome kokteilių ar granolos su braškėmis, liepą kepėme keksiukus ir pyragus su mėlynėmis ar ankstyvosiomis avietėmis, tai rugpjūtį metas kepti klafutį! Ingredientų tereikia vos kelių, o kaitaliodami uogas ir vaisius sukursite vis kitą skonį.
Klafutis su vyšniomis
Klafutis su vyšniomis / Vida Press nuotr.

Šį kepinį vieni pavadintų saldžiu omletu, kiti – storu blynu, treti beveik pyragu. Patiekalas tiks ir pusryčiams, ir vakarienei, o patiks ir mažiems, ir dideliems.

Klafučio pagrindą sudaro kiaušiniai, dar reikia šiek tiek pieno, miltų ir cukraus. Konkretūs vaisiai ir uogos (o gal jų mišinys) – jau jūsų pasirinkimas.

Naudingi patarimai prieš pradedant:

Proporcijos. Klafutį sudaro dvi dalys – kiaušininė tešla ir mėgstami vaisiai, uogos ar jų mišinys. Dominuoti vis tik turėtų tešla, tad priedų gali būti nemažai, tačiau nepadauginkite. Plakiniui iš 3 kiaušinių pakaks maždaug 1 stiklinės vaisių gabaliukų ar uogų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas