Prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė pranešime žiniasklaidai dalinasi 3 idėjomis, ką kepti ant laužo, jeigu šašlykai ir dešrelės jau yra pabodę.
„Vasara yra puikus metas eksperimentuoti, degustuoti ir atrasti savo mėgstamiausią grilio patiekalą. Atsibodus šašlykams, dešrelėms ar kitiems mėsos kepsniams, galima išmėginti ir nemėsiškus, tačiau ne mažiau sočius grilio patiekalus“, – sako ji bei siūlo išbandyti 3 nesudėtingai ant kepimo grotelių paruošiamus patiekalus.
Kepti Portabella grybai, įdaryti sūriu
Portabella grybai – tai unikalaus skonio rudieji pievagrybiai. Jie išsiskiria savo didele, plokščia ir į skėtį panašia kepure. Šie grybai puikiai tinka kepti, o jų didelė ir plokščia kepurė tinka įvairiems pagardams įdaryti.
Ingredientai:
- Portabella grybų;
- alyvuogių aliejaus;
- sūrio;
- druskos;
- pipirų;
- citrinos žievelės;
- mėgstamų prieskoninių žolelių.
Gaminimas:
1. Portabella grybus gerai nuplaukite, pašalinkite kotą ir popieriniu rankšluosčiu švelniai nuvalykite nešvarumus. Grybus gausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
2. Iš pradžių ant grotelių dėkite kepti kepurėle į apačią. Apkepus vienai pusei, apverskite ir į grybo kepurėlę įdėkite mėgstamo sūrio, pavyzdžiui, fetos, mocarelos ar mėlynojo pelėsinio sūrio. Pagardinkite pipirais, užtarkuokite citrinos žievelės ir apibarstykite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.
Keptas kamambero (camembert) sūris
Ingredientai:
- kamambero sūrio;
- česnako;
- mėgstamų prieskoninių žolelių;
- aliejaus;
- prancūziško batono.
Gaminimas:
1. Viršutinę kamambero sūrio dalį atsargiai įpjaukite bent keliose vietose. Įpjovose įdėkite smulkinto česnako gabalėlius, pagardinkite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.
2. Apšlakstykite aliejumi ir suvyniokite į foliją. Ant grotelių kepkite apie 15–20 minučių.
3. Keptą kamamberą patiekite su skurdintais prancūziško batono gabalėliais, ant kurių tepkite karštą sūrį. Šalia labai tinka saldi juodųjų serbentų ar agrastų uogienė.
Keptų daržovių salotos
Tai – skanios, aromatingos ir sočios salotos, kurias galite valgyti ir vienas, ir kaip garnyrą prie keptos žuvies ar mėsos kepsnių
Ingredientai:
- 1 baklažanas;
- 2 raudonosios paprikos;
- 2 žaliosios paprikos;
- 2 geltonosios paprikos;
- alyvuogių aliejaus;
- pipirų;
- druskos;
- česnako;
- mėgstamų prieskoninių žolelių;
- citrinos.
Gaminimas:
1. Baklažaną supjaustykite išilgai į 3–4 dalis, aptepkite alyvuogių aliejumi ir padėkite ant karštų grotelių. Skrudinkite kiekvieną pusę po 3-5 minutes, kol baklažanas patamsės ir suminkštės. Taip pat ant grotelių sudėkite ir paprikas. Kepkite, kol jos pradės skrusti (gali net ir apdegti) ir minkštėti. Nuo keptų paprikų nulupkite odelę ir išimkite sėklas. Skrudintus baklažanus ir paprikas supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais.
2. Padažą paruoškite iš 2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus, spaustos citrinos sulčių ir smulkinto česnako.
3. Sumaišykite padažą su keptomis daržovėmis ir smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis. Pagardinkite druska ir pipirais.