Peržvelgę portalo Ji24.lt receptų lobynus tikrai rasite mėgstamą patiekalą, kuris nudžiugins ne tik Jus, bet ir visą Jūsų šeimą. Tad jei šį vakarą norite pasigaminti šio to skanaus, rinkitės iš šių receptų.
- Visas daržoves nuvalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Keptuvėje ištirpintame aliejuje kepinkite jas ant vidutinės kaitros, kol suminkštės, tada sumeskite šakute trintą mėsą ir apkepkite.
- Supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis nugaruos.
- Sukrėskite pomidorus, sudėkite prieskonius ir ant silpnos ugnies troškinkite. Pagal skonį padažą pasūdykite.
- Bešameliui prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, išmaišykite, po truputį supilkite pieną ir šluotele išplakite iki vientisumo.
- Pagal skonį berkite druskos ir tarkuotų muskatų.
- Lazanijos lakštus su mėsos, bešamelio padažais ir tarkuotais sūriais sluoksniuokite, kol produktais baigsis.
- Viršutinį sluoksnį apliekite bešamelio padažu, užberkite sūrio ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
- Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite.
- Pomidorų odelę nulupkite, vaisius susmulkinkite. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto, apkepkite svogūnus ir česnakus, sumeskite smulkintas paprikas, porą, pomidorus, alyvuoges, baklažanus, konservuotus pomidorus.
- Viską užvirinkite, sumažinkite ugnį ir patroškinkite maždaug 8 min. Kitoje keptuvėje įkaitintame svieste apkepkite miltus, įmaišykite grietinėlę, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatais.
- Maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės. Į keraminį kepimo indą sluoksniais dėkite lazanijos lakštus ir troškintas daržoves.
- Daržovių sluoksnį apšlakstykite padažu, berkite sūrio. Ant viršaus gausiai užberkite sūrio, supilkite sultinį.
- Lazaniją kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
- Žuvį gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite gabaliukais ir sumalkite mėsmale.
- Porą švariai nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, fermentinį sūrį smulkiai sutarkuokite.
- Maltą žuvį sumaišykite su puse kiekio tarkuoto sūrio, smulkintu poru ir grietine.
- Pagal skonį įberkite druskos, pagardinkite žuvų prieskoniais. Kepimo formoje nevirtus lazanijos lakštus pertepkite paruošta žuvų mase (paskutinio lakšto neaptepkite).
- Kubelį daržovių sultinio ištirpdykite pusėje litro vandens ir apliekite susluoksniuotus lakštus.
- Apibarstykite likusiu sūriu ir smulkintais šviežiais žalumynais.
- Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min.
- Tiekite su marinuotais agurkėliais.
1.Brokolį nuplaukite, nusausinkite ir išskirstykite žiedynėliais. Įmeskite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 5 minutes. Išgriebtus žiedynus perliekite šaltu vandeniu.
2.Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūno gabaliukus. Pabarstykite miltais ir trumpai patroškinkite. Supilkite pieną, maišydami užvirkite, pabarstykite druska, maltais pipirais, tarkuotais muskatais ir ant mažos ugnies virkite 5 minutes.
3.Į padažą sudėkite brokolius ir pusę tarkuoto sūrio, išmaišykite. Kepimo formą ištepkite riebalais. Dėkite lakštą lazanijos, ant jos paskirstykite brokolius su padažu, išdėliokite kumpio griežinėlius, uždėkite dar vieną lakštą, ant jo paskleiskite likusius kumpio griežinėlius ir brokolius.
4.Viską apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje 30–35 minutes.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstus česnakus. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir dar 5 min. pakepinkite.
2. Supilkite vyną, suberkite prieskonius, sudėkite vištieną, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
3. Paruoškite padažą: kiaušinius išplakite su prieskoniais, plakant supilkite grietinėlę.
4. Kepimo indą patepkite riebalais ir sluoksniuokite lazanijos lakštus, įdarą, tarkuotą sūrį ir padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti sūrio. Indą uždenkite kepimo plėvele ar aliuminio folija ir 25 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje.
Patarimas. Apkepą patogiausia sluoksniuoti stačiakampiame inde. Jei namiškių skoniai skiriasi (vieni mėgsta mėsiškus, kiti – vegetarinius patiekalus), verta įsigyti kelis mažesnius stačiakampius indelius. Į orkaitę jų telpa keli, todėl vienu kartu galėsi iškepti lazanijų su skirtingais įdarais.