Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ji24.lt saldūs kąsneliai – desertai su aguonomis

Įvairūs mieliniai kepiniai su aguonomis per daugybę metų tapo tradiciniu žiemos gardumynu, gaminamu ne tik per šventes.
Žaliavalgiškas aguonų ir kokosų „varškės“ tortas
Žaliavalgiškas aguonų ir kokosų „varškės“ tortas / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Virtuvė Aguonos

Taip pat iš aguonų kepami burnoje tirpstantys pyragai, sauja aguonų įmaišoma į kvapią trapių sausainių tešlą, aguonos beriamos į keksiukus ar net tortų biskvitus. Kaip girdėjome ir pačios kartojome bene tūkstančius kartų – virtuvėje fantazijai nėra ribų!

Taip pat skaitykite: Ji24.lt saldus pasiūlymas – tortai su riešutais

Be to, ar žinojote, kad aguonose itin gausu mūsų organizmui reikalingų vitaminų ir mineralų. Šiose juodose sėklytėse ypač daug geležies, kalio, kalcio, cinko ir magnio, taip pat organizmo darbą efektyviai gerinančių B vitaminų.

Taigi šįkart portalas Ji24.lt pateikia šūsnį puikiausių ir gardžiausių desertų receptų su aguonoms. Belieka išsirinkti, pasigaminti ir mėgautis!

Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Receptas: Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 105
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (mielinei tešlai)
Sviestas: 170.00 g (100 - mielinei tešlai ir 70 - aguonų įdarui)
Cukrus: 170.00 g (100 g - mielinei tešlai ir 3 valg. š. - aguonų įdaru)
Pienas: 300.00 ml (mielinei tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (mielinei tešlai)
Mielės: 25.00 g (šviežių - mielinei tešlai)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (mielinei tešlai)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (mielinei tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (mielinei tešlai)
Aguonos: 300.00 g (aguonų įdarui)
Kaip gaminti

Mielinei tešlai:

  1. Pieną užvirinkite ir atvėsinkite iki kūno temperatūros.
  2. Mieles moliniame dubenėlyje sutrupinkite, užpilkite 2 šaukštais pieno ir žiupsniu cukraus, palaukite, kol suputos.
  3. Miltus persijokite per sietelį, suberkite druską ir cukrų, vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite, viduje padarykite duobutę ir į ją supilkite mieles. Įmuškite kiaušinį, supilkite likusį pieną, viską gerai išmaišykite.
  4. Supilkite ištirpdytą sviestą ir 50 min. palaikykite šiltai, kad tešla pakiltų.
  5. Dar kartą ją išminkykite ir iškočiokite norimo storio lakštą.

Įdarui:

  1.  Pagal nurodytą receptą paruoštą mielinę tešlą iškočiokite ant gausiai miltais pabarstyto paviršiaus.
  2.  Sviestą išlydykite puodelyje virš garų. Plačiu konditeriniu šepetėliu tolygiai aptepkite juo tešlos lakštą.
  3.  Į dubenį subertas aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu ir palikite 20–30 min. Nuvarvinkite, suberkite cukrų ir iki vientisumo išplakite elektriniu maišikliu.Aguonų įdarą tolygiai paskirstykite ant lakšto.
  4. Tešlos lakštą susukite į ritinį ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Juos sudėkite į miltais pabarstytą kepimo formą ir aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min.
Suskleisti
Mielinis bandelių su aguonomis pyragas
Receptas: Mielinis bandelių su aguonomis pyragas
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.2 / 38
Receptas
Ingredientai
Pienas: 85.00 ml
Sviestas: 140.00 g (60 g tešlai ir 80 g (tirpinto) įdarui)
Miltai: 385.00 g
Cukrus: 150.00 g (50 g tešlai ir 100 g įdarui)
Mielės: 11.00 g (sausos)
Vanduo: 60.00 ml (šiltas)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Citrinos: 5.00 vnt. (tešlai: 2 citrinų nutarkuotos žievelės; įdarui: 3 citrinų žievelės, 1 citrinos sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aguonos: 100.00 g
Medus: 150.00 g (sulaistyti)
Kaip gaminti
  1. PARUOŠKITE TEŠLĄ. Į nedidelį prikaistuvį supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Maišydamos kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol sviestas ištirps. Neužvirkite. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį, kol šiek tiek pravės. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir sausas mieles.
  2. Į sviesto ir pieno mišinį supilkite šiltą vandenį, įmuškite kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą, suberkite nutarkuotas citrinų žieveles ir įberkite žiupsnį druskos. Supilkite į dubenį su miltais. Išminkykite minkštą ir elastingą tešlą – tai gali užtrukti 5–7 minutes.
  3. Perkelkite tešlą į lengvai aliejumi pateptą dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltai apie 1–2 val., kol tešlos tūris padvigubės. Tuomet dar šiek tiek paminkykite, vėl uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
  4. PASIRUOŠKITE ĮDARĄ. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu (tiek, kad apsemtų) ir 10–15 min. palaikykite. Nuvarvinkite. Dubenyje sumaišykite cukrų, nutarkuotų citrinų žieveles, citrinų sultis ir nuplikytas aguonas. IŠKEPKITE BANDELIŲ PYRAGĄ. Miltais dosniai pabarstykite lygų ir švarų paviršių. Iš tešlos iškočiokite maždaug 25–50 cm dydžio kvadratą. Tolygiai aptepkite tirpintu sviestu, vienodai paskleiskite aguonų įdarą. Pradėdamos ilgąja kraštine, atsargiai suvyniokite tešlą į 50 cm ilgio ritinį. Supjaustykite į 12 maždaug lygių dalių. Kepimo indą (28 cm skersmens) ištepkite šlakeliu aliejaus. Sudėkite į jį tešlos ritinėlius, palikdamos tarpus – vėliau ritinėliai pakils ir „susijungs“ į pyragą. Uždenkite indą maistine plėvele ar švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie valandą, kol tūris padvigubės.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepkite joje apie 30–35 min., kol paviršius taps gražios aukso spalvos. Iškepusį ritinėlių pyragą išimkite iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite. Apšlakstykite skystu medumi (arba klevų sirupu) ir palikite atvėsti.
  6. Patiekite ritinėlius šiltus ar kambario temperatūros. Skanaus!
Suskleisti
Aguonų pyragas
Receptas: Aguonų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Aguonos 300.00 g
Cukrus: 500.00 g
Džiūvėsiai: 200.00 g (maltų)
Kiaušiniai: 8.00 vnt.
Cinamonas: 5.00 g
Grietinėlė: 500.00 ml (neriebios ir 100 ml. glajui)
Sviestas: 1.00 arbat. š.
Juodasis šokoladas: 100.00 g (glajui)
Sirupas (šviesaus, glajui) 2.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (glajui)
Kaip gaminti

1. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite per naktį. Nusunkite ir nuvarvinkite, sutrinkite virtuvės kombainu. Atskirkite kiaušinių trynius, įmaišykite į aguonas kartu su cukrumi ir cinamonu. Iki standžių putų suplakite baltymus, įmaišykite į tešlą. Pamažu suberkite džiūvėsėlius. Kepimo formą patepkite sviestu, sukrėskite tešlą, kepkite 180ºC temperatūros orkaitėje apie 30 min. 

2. Nedideliame puode nuolat maišydama virkite grietinėlę su cukrumi, kol skystis šiek tiek sutirštės ir taps gelsvas. Išverskite pyragą ant lėkštės blogąja puse į viršų, subadykite pagaliuku ir palikite atvėsti. Supilkite paruoštą grietinėlę ant pyrago, leiskite susigerti.

3. Paruoškite glajų. Puode ištirpinkite šokoladą, supilkite grietinėlę, sirupą, kai paviršius pradės garuoti, įmaišykite vanilinį cukrų. Užpilkite glajų ant pyrago, leiskite sustingti.

Suskleisti
Štrudelis su aguonomis
Receptas: Štrudelis su aguonomis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.5 / 17
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Pienas: 300.00 ml (100 ml tešlai, 150 ml įdarui ir truputis aptepimui)
Mielės: 20.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 130.00 g (50 g tešlai ir 80 g įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (po 1 vnt. tešlai ir aptepti)
Sviestas: 40.00 g
Romas: 1.00 valg. š. (1 valg. š. tešlai ir 20 ml įdarui)
Aguonos: 200.00 g (maltos)
Medus: 1.00 valg. š.
Razinos: 40.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (truputis citrinos žievelės)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Dubenyje į sijotų miltų duobutę supilkite šiltame piene ištirpintas mieles. Šaukštu užkabindami šiek tiek miltų, maišykite, kol susidarys tirštoka masė. Nestorai užberkite tais pačiais miltais ir, uždengę drobe, 15 min. laikykite šiltai.
  2. Išlydykite sviestą. Jis turi būti ne karštas, o drungnas. Į tešlą suberkite druską, cukrų, įmuškite kiaušinį ir, po truputį maišydamos, pilkite sviestą, romą. Viską gerai sukite, kol susidarys vienalytė glotni masė, nelimpanti prie dubens. Jei ji atrodo per skysta, įberkite dar miltų, tačiau tešla turi būti minkšta.
  3. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalviršio. Užklokite maistine plėvele ir  30 min. palikite.
  4. Per tą laiką paruoškite įdarą. Užvirkite pieną su cukrumi ir medumi, supilkite aguonas ir dar truputį pavirkite. Nukaiskite, įmaišykite razinų, citrinos žievelės, cinamono ir, jei pageidaujate, romo.
  5. Miltuotomis rankomis imkite tešlos gabalą, pabarstykite miltų ir iškočiokite ne itin ploną lakštą. Tolygiai užtepkite aguonų įdarą. Vieną pusę tešlos sukite maždaug iki vidurio, o kitą pusę, kol jos susitiks. Užlenkite galus ir apvertusios dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  6. Palikite dar 20 min. pakilti šiltoje vietoje. Patepkite kiaušiniu, išplaktu su pienu, išilgai šakute pabadykite 6 kartus, kad štrudelis „kvėpuotų“, ir maždaug 30 min. kepkite 170 °C orkaitėje.

Receptą atsiuntė Rita Matulkaitė

Suskleisti
Trapusis šlapias aguonų pyragas
Receptas: Trapusis šlapias aguonų pyragas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 39
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros sviestas arba kepiniams skirtas margarinas)
Cukrus: 75.00 g (25 g tešlai ir 50 g įdarui)
Vanilinis cukrus: 4.00 arbat. š. (po 2 arbat. š. tešlai ir įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (po trynį tešlai ir įdarui)
Grietinė: 90.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. žievelės tešlai ir likusi dalis arba visos citrinos nutarkuota žievelė įdarui)
Aguonos: 100.00 g (maltos – įdarui)
Pienas: 3.00 valg. š. (karštas – įdarui)
Romas: 2.00 valg. š. (galite keisti romo esencija – įdarui)
Razinos: 80.00 g (įdarui)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š. (apibarstyti)
Kaip gaminti
  1. Sviestą išsukite su cukrumi (nepamirškite ir vanilinio) ir kiaušinio tryniu.
  2. Supilkite grietinę, suberkite citrinos žievelę, persijotus miltus ir kepimo miltelius.
  3. Užminkykite tešlą. Gerai išminkiusios, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 30 min. dėkite į šaldytuvą.
  4. Į dubenį berkite maltas aguonas, užpilkite ant jų karštą pieną, suberkite razinas, cukrų (paprastą ir vanilinį), citrinų žieveles, pilkite romą ir kiaušinio trynį. Viską išmaišykite.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Ant stalo paviršiaus pabarstykite miltų. Iškočiokite tešlą, dėkite aguonų įdarą, paskleiskite jį per visą plotą.
  6. Susukite atsargiai į ritinėlį, gražiai užspauskite abu galus ir dėkite į orkaitę (šiaip rekomenduojama daryti ne vieną, o du ritinėlius, galbūt gražiau iškepa, bet kuriuo atveju kaip pasirinksit – skonio nesugadinsit:)).
  7. Kepkite 25–30 minučių. Atvėsinkite ir apibarstykite milteliniu cukrumi. Skanaus!!

Receptą atsiuntė Rita Matulkaitė

Suskleisti
Vyniotinis su kriaušėmis ir aguonų kremu
Receptas: Vyniotinis su kriaušėmis ir aguonų kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (4 vnt. - biskvitui ir 2 vnt. - aguonų kremui)
Cukrus: 300.00 g (4 valg. š. - biskvitui, 100 g - kriaušių įdarui, 100 g - aguonų kremui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (biskvitui)
Miltai: 50.00 g (biskvitui)
Kakava: 5.00 valg. š. (3 valg. š. biskvitui ir vyniotiniui pabarstyti)
Krakmolas: 2.00 valg. š. (biskvitui)
Miltelinis cukrus: 1.00 st. (biskvitui ir vyniotiniui pabarstyti)
Kriaušės: 3.00 vnt. (kriaušių įdarui)
Vynas: 200.00 ml (raudonas - kriaušių įdarui)
Pienas: 250.00 ml (aguonų kremui)
Aguonos: 40.00 g (aguonų kremui)
Želatina: 15.00 g (aguonų kremui)
Grietinėlė: 150.00 ml (plakama - aguonų kremui)
Likeris: 3.00 valg. š. (kriaušių - biskvitui pašlakstyti)
Kaip gaminti

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir su puse kiekio cukraus plakite, kol pasidarys purūs. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Miltus, kakavą ir krakmolą sumaišykite ir suberkite į trynių masę. Įmaišykite trečdalį baltymų masės, paskui pamažu likusią. Biskvito tešlą maždaug 1 cm storio sluoksniu supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių. Iškeptą biskvitą padėkite ant drėgno milteliniu cukrumi pabarstyto medvilninio rankšluosčio (kad kepimo popierius liktų viršuje).

2. Kriaušes nulupkite, perpjaukite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite griežinėliais. Vyną užvirinkite su cukrumi, sudėkite kriaušes ir virkite apie 10 minučių. Nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite. Nuo biskvito nuimkite kepimo popierių.

3. Kremui skirtą pieną, cukrų ir aguonas užvirinkite. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su pieno mase. Ją įstatykite į palengva verdančio vandens vonelę ir plakite, kol pasidarys kremo tirštumo. Želatiną ištirpinkite, supilkite į kremą, išmaišykite ir atvėsinkite šaldytuve. Baltymus išplakite su grietinėle ir pamažu sumaišykite su atvėsusiu kremu.

4. Biskvitą pašlakstykite kriaušių likeriu. Ant viršaus paskirstykite kremą.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Desertas su aguonomis ir mandarinais
Receptas: Desertas su aguonomis ir mandarinais
2 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 9
Receptas
Ingredientai
Pienas: 2.00 st.
Cukrus: 150.00 g
Vanilinis cukrus: 2.00 valg. š.
Aguonos: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (išplakti)
Mandarinai: 4.00 vnt.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Nedideles kepimo formeles ištepkite riebalais.

2. Puode pakaitinkite pieną, suberkite 100 g cukraus, vanilinį cukrų, aguonas ir maišykite, kol ištirps cukrus. Kai užvirs, iškart nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

3. Paruoškite karamelę: likusius 50 g cukraus kaitinkite keptuvėje, kol cukrus taps skystas. Išpilstykite į paruoštas formeles.

4.Į atvėsusį pieną supilkite kiaušinius ir gerai išplakite. Plakinį pilkite į formeles su karamele.

5. Formeles statykite į kitą indą ir iki pusės jų pripilkite vandens. Šaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 40–55 minutes arba kol kremas sustings. Išimkite iš orkaitės ir vėsinkite mažiausiai 2 valandas.

6. Mandarinus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apkepkite su ruduoju cukrumi, atvėsinkite. Kai kremas atvės, sukrėskite jį į lėkštutes, mandarinus sudėkite ant kremo.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
Receptas: Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 21
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 trynys)
Miltai: 300.00 g
Cukrus: 200.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 150.00 g
Miltelinis cukrus: 100.00 g
Citrinos: 3.00 vnt. (iš 0,5 išspaustų sulčių)
Kepimo milteliai: 3.00 arbat. š.
Rikotos sūris: 100.00 g
Aguonos: 1.00 st. (1/2)
Mandarinai: 3.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Citrinas nuplaukite trinant šepetėliu, nutarkuokite žieveles, iš minkštimo išspauskite sultis.
  2. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu. Kiaušinius ir trynį išplakite.
  3. Sviestą su cukrumi sukite tol, kol pasidarys puri masė.
  4. Nuolat maišydami po truputį supilkite išplaktus kiaušinius, rikotos sūrį.
  5. Įmaišykite citrinų žieveles ir sultis, aguonas, druską ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
  6. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
  7. Glajui skirtą miltelinį cukrų išsukite su citrinos sultimis ir aptepkite dar šiltą pyragą.
  8. Patiekite su lengvame sirupe konservuotais mandarinų gabalėliais.

Receptą atsiuntė Gintarė

Suskleisti
Aguonų tortas su varškės kremu
Receptas: Aguonų tortas su varškės kremu
12 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.1 / 51
Receptas
Ingredientai
Aguonos: 120.00 g
Pienas: 250.00 ml
Sviestas: 200.00 g (kambario temperatūros)
Cukrus: 200.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 280.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilė: 2.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. vanilės ekstrakto tešlai ir kremui)
Citrinos: 1.00 vnt. (tešlai: didelės citrinos nutarkuota žievelė, didelės citrinos sultys; kremui: 1 valg. š. citrinų sulčių)
Varškė: 500.00 g (liesa)
Miltelinis cukrus: 100.00 g
Grietinėlė: 400.00 g (riebi plakamoji, 35-36 proc. riebumo)
Kaip gaminti
  1. IŠKEPKITE BISKVITĄ. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C temperatūros. Kepimo indą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
  2. Į nedidelį prikaistuvį suberkite aguonas ir supilkite pieną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol pienas beveik užvirs. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atvėsinkite.
  3. Dubenyje elektriniu plaktuvu iki purumo išplakite minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdamos.
  4. Kitame dubenyje išsijokite miltus ir kepimo miltelius. Suberkite druską ir sumaišykite.
  5. Miltus ir atvėsusią aguonų ir pieno masę pakaitomis dalimis įmaišykite į sviesto ir cukraus plakinį. Maišykite lengvais judesiais, nepermaišykite. Supilkite vanilės ekstraktą, suberkite nutarkuotas citrinų žieveles ir supilkite citrinų sultis. Lengvai išmaišykite.
  6. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą, paviršių išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 minučių. Ar biskvitas iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku: įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
  7. Iškepusį biskvitą kelias minutes atvėsinkite kepimo inde. Tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Lygiai perpjaukite į tris dalis.
  8. PARUOŠKITE VARŠKĖS KREMĄ. Varškę pertrinkite iki kuo vientisesnės masės. Išplakite su milteliniu cukrumi, vanilės ekstraktu ir citrinų sultimis. Masė turi būti lygi, be jokių gumuliukų.
  9. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite iki standžių putų grietinėlę. Lengvais judesiais įmaišykite ją į varškės kremą.
  10. FORMUOKITE TORTĄ. Ant norimos lėkštės, padėklo ar tortinės dėkite pirmąjį biskvitą. Jei norite, sulaistykite porą šaukštų sirupo (pvz., sumaišykite vandenį su cukrumi, pagardinkite keliais citrinų sulčių lašais). Aptepkite trečdaliu varškės kremo. Ant kremo dėkite antrąjį biskvitą, lengvai paspauskite delnais, sulaistykite ir aptepkite antru trečdaliu varškės kremo. Dėkite trečią biskvitą, vėl lengvai paspauskite delnais.
  11. Likusį trečdalį kremo sudėkite į konditerinį maišelį ir dekoruokite juo viršutinį biskvitą. Apibarstykite sauja aguonų.
  12. Sudėtą tortą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame bent kelias valandas ar per naktį. Skanaus!
Suskleisti
Žaliavalgiškas aguonų ir kokosų „varškės“ tortas
Receptas: Žaliavalgiškas aguonų ir kokosų „varškės“ tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.7 / 41
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 200.00 g (pagrindui)
Datulės: 250.00 g (džiovintų - pagrindui)
Aliejus: 14.00 valg. š. (kokosų aliejaus - 3 - pagrindui, 4 - aguonų sluoksniui ir 7 - kokosų „varškės“ sluoksniui)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Aguonos: 250.00 g (aguonų sluoksniui)
Sirupas: 120.00 ml (agavų - aguonų sluoksniui)
Sultys: 3.00 valg. š. (apelsinų - aguonų sluoksniui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotų žievelių - aguonų sluoksniui)
Anakardžių riešutai: 100.00 g (kokosų „varškės“ sluoksniui)
Kokosų drožlės: 100.00 g (kokosų „varškės“ sluoksniui)
Medus: 2.00 valg. š. (kokosų „varškės“ sluoksniui)
Vanduo: 250.00 ml (kokosų „varškės“ sluoksniui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių - pagal skonį - kokosų „varškės“ sluoksniui)
Kaip gaminti
  1. Aguonas užmerkite iš vakaro. Migdolų ir anakardžių riešutus pamirkykite apie dvi valandas. Džiovintas datules apie pusvalandį.
  2. Visus pagrindui skirtus produktus sumalkite elektriniu smulkintuvu ir gauta mase išklokite torto formos dugną.
  3. Aguonų sluoksniui skirtas mirkytas aguonas išskalaukite. Supilkite į smulkintuvą, taip pat supilkite agavų sirupą, apelsinų sultis ir trinkite, kol masė taps balkšva.
  4. Tada suberkite tarkuotas apelsino žieveles, lydytą kokosų aliejų ir dar šiek tiek paplakite.
  5. Aguonų masę tolygiai paskirstykite torto formoje ant užtepto pagrindo. Pastatykite 30 min. į šaldymo kamerą.
  6. Paruoškite kokosų „varškės“ sluoksnį. Visus jam skirtus produktus supilkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
  7. „Varškės“ sluoksnį užtepkite ant aguonų sluoksnio ir dėkite į šaldymo kamerą dar 30 min.
  8. Paruoštą tortą laikykite šaldytuve.
Suskleisti
Aguoninis tortas
Receptas: Aguoninis tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 180
Receptas
Ingredientai
Aguonos: 150.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 200.00 g
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kondensuotas saldintas pienas: (indelis) 1.00 vnt.
Migdolai: 2.00 sauja (skiedrelių)
Kaip gaminti
  1. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti per naktį.
  2. Išmirkytas ir nusunktas aguonas sumalkite mėsmale mažiausiai du kartus.
  3. Kiaušinių trynius elektriniu plakikliu suplakite su cukrumi, kol jie pabals ir tuomet įmaišykite į aguonų masę.
  4. Tada berkite džiūvėsius, cinamoną ir vanilę ir vėl viską gerai išmaišykite.
  5. Baltymus išplakite iki standokų putų ir po truputį pildami atsargiai juos įmaišykite į aguonas.
  6. Kepimo formą ištepkite sviestu ir į ją supilkite aguonų masę. Išlyginame paviršių, pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 45-50 minučių.
  7. Kol tortas kepa, keptuvėje paskrudinkite migdolų skiedreles, kol jos lengvai parus.
  8. Nedideliame puode pašildykite indelį kondensuoto saldinto pieno.
  9. Iškepusį dar šiltą pyragą subadykite mediniu pagaliuku ir po truputį pilkite šiltą kondensuotą pieną, kad jis susigertų į patį tortą.
  10. Ant dar šilto kondensuoto pieno užbarstykite migdolų skiedreles, kad jos priliptų.
  11. Palikite tortą atvėsti ir sustingti.

Receptą atsiuntė Helena Jagello

Suskleisti
Keksiukai su citrinomis ir aguonomis
Receptas: Keksiukai su citrinomis ir aguonomis
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 29
Receptas
Ingredientai
Miltai: 240.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (nubrauktų)
Jogurtas: 200.00 ml (natūralaus (galima pakeisti kefyru ar rūgpieniu))
Aliejus: 100.00 ml
Cukrus: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį žievelių ir 2 valg. š. - sulčių)
Aguonos: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į didesnį indą išsijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite aguonas, cukrų ir citrinų žieveles. Viską gerai išmaišykite.
  2. Kitame inde paplakite kiaušinius, supilkite likusius skystus produktus. Viską sumaišykite.
  3. Skystą masę supilkite į sausus produktus ir išmaišykite.
  4. Tešlą supilkite į formeles ir kepkite 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje. Patikrinkite mediniu iešmeliu.
  5. Prieš patiekdama apibarstykite milteliniu cukrumi arba apliekite citrininiu glajumi.
Suskleisti
Sausainiai su aguonomis ir citrinų kremo lašeliais
Receptas: Sausainiai su aguonomis ir citrinų kremo lašeliais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.6 / 14
Receptas
Ingredientai
Miltai: 140.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aguonos: 3.00 valg. š.
Sviestas: 160.00 g (110 g tešlai ir 50 g (tirpinto) kremui)
Cukrus: 50.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (didelio kiaušinio trynys – tešlai ir 2 kiaušiniai – kremui)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas)
Citrinos: 3.00 vnt. (tešlai – citrinos tarkuota žievelė; kremui – 2 citrinų sultys ir nutarkuotos žievelės)
Miltelinis cukrus: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. PASIRUOŠKITE CITRINŲ KREMĄ. Į prikaistuvį supilkite citrinų sultis, suberkite tarkuotas jų žieveles, miltelinį cukrų, supilkite tirpintą ir atvėsintą sviestą, įmuškite du kiaušinius. Elektriniu plaktuvu išplakite viską iki vientisos masės.
  2. Dėkite prikaistuvį ant silpnos ugnies ir, nuolat maišydamos, kaitinkite, kol masė ims tirštėti. Neužvirkite.
  3. Masei sutirštėjus, išjunkite ugnį. Paruoštą citrinų kremą supilkite į stiklainėlį ir atvėsinkite. Uždenkite sandariu dangteliu ir laikykite šaldytuve. 
  4. IŠKEPKITE SAUSAINIUS. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas.
  5. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir aguonas. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki purios masės išplakite minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Įmaišykite kiaušinio trynį, vanilės ekstraktą ir nutarkuotas citrinų žieveles.
  6. Į plakinį suberkite miltų mišinį ir lengvais judesiais maišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite!
  7. Imkite po šaukštą tešlos ir tarp drėgnų delnų formuokite gražius apvalius kamuolėlius. Išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotų skardų, palikdami apie 5 cm tarpus. Šaukšto galu ar kitu apvaliu įrankiu kiekvieno rutuliuko viduje įspauskite po gilią duobutę.
  8. Kepkite sausainius įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol sausainiai taps gražios aukso spalvos. Išimkite iš orkaitės, dar kartą iškepusias duobutes paspauskite šaukšto galu ar kitu apvaliu įrankiu, Perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
  9. Imkito po šaukštelį šalto citrinų kremo ir užpildykite juo sausainių duobutes. Patiekite. Skanaus!
Suskleisti

Daugiau portalo Ji24.lt receptų ieškokite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos