Į šias rekomendacijas atsižvelgia ir gamintojai, plėsdami savo produkcijos ratą ir įvesdami vis daugiau natūralesnių jogurtų. Kas žino, gal mūsų įpročiai pasikeis ir vaikai nebeprašys saldainių, o neraginami iš šaldytuvo čiups ir valgys gardžius pieno produktus?
Kad šios mūsų svajonės taptų realybe, gamintojai jogurtą gardina pačiais įvairiausiais natūraliais vaisiais, tiek lietuviškais, tiek egzotiškais. Tad suvalgius mažą indelį šio skanėsto gali pasijausti tarsi būtum prismaguriavęs lėkštę vaisių.
„Rivonos“ pieninė Alytuje gamina trijų prekinių ženklų jogurtus – „Gar2“, „Pieno rojus“ ir „Piemenėlis“. „Gardukai“, kaip malonybiškai juos vadina produktų gamybos vadovė Laima Balionienė, pieninėje gaminami jau seniai ir yra labai mėgstami pirkėjų. Jie gaminami su pasukomis ir šiuo metu siūlomi trijų skonių – braškių, persikų ir miško uogų. Nusipirkti jų galima tiek didelėje, tiek mažoje pakuotėje. Šių jogurtų privalumas – mažai riebalų, bet jie turi šiek tiek pridėtinio cukraus.
Tačiau ieškantys visiškai natūralių produktų tikrai nelieka nuskriausti. Pieninė neseniai pradėjo gaminti naują „Piemenėlio“ jogurtų liniją, kurią sudaro gaminiai be pridėtinio cukraus.
„Naujieji natūralūs 3 % riebumo „Piemenėlio“ jogurtai yra su persikais, braškėmis, avietėmis ir juodaisiais serbentais. Vartotojo patogumui šis jogurtas parduodamas mažuose indeliuose po 125 g – puikiai tinka kaip desertas prie kavos ar užkandis vaikui“, – nauju produktu džiaugiasi L.Balionienė.
Tačiau didžiuotis yra ir daugiau kuo. Jau kelerius metus gaminama „Pieno rojaus“ linija žymi aukščiausios kokybės gaminius. Jai priklauso natūralus 3 % riebumo jogurtas su pridėtiniais baltymais, mėgstamas tiek sveikuolių, tiek mėgstančių gaminti. Mat šis produktas puikiai tinka salotoms, padažams, tortams ir kitiems desertams, jį galima naudoti vietoje grietinės ar tiesiog skanauti pridėjus savo turimų uogų.
„Jogurtą be jokių priedų anksčiau gaminome 2,5 % riebumo, jis buvo rūgštesnis, tačiau su stabilizatoriais, nebuvo visiškai natūralus. O dabar yra riebesnis, skanesnis ir praturtintas baltymais“, – sakė pieninės gamybos vadovė.
Atskirai vertėtų paminėti kreminius „Pieno rojaus“ jogurtus, kuriuose rasite labai elegantiškus skonių derinius. Tai 2,5 % riebumo jogurtas su kiviais, rabarbarais ir pipirmėte, tokio pat riebumo jogurtas su vyšniomis, raudonosiomis vynuogėmis ir muskatu, 11 % riebumo jogurtas su mangais, apelsinais ir avokadais bei 11,6 % riebumo su džiovintais vaisiais ir sėlenomis.
„Mes ieškome naujovių, stengiamės išragauti daugybę derinių. Mūsų technologus sužavėjo apelsinų, mangų ir avokadų derinys, pagaminome pavyzdžius ir visiems labai patiko. Tai riebus jogurtas ir labai skanus“, – išskirtinį gaminį gyrė L.Balionienė.
Kreminius jogurtus, kurie yra riebesni ir ilgesniam laikui suteiks sotumo jausmą, specialistė rekomenduoja rinktis pusryčiams. Tačiau jie puikiai tinka ir atsigaivinti vasaros dieną, ir užkąsti, kai neturime laiko pietums. Ir žinoma – vietoje beverčių saldumynų.
Gal ir jūs naudojate jogurtą savo patiekalams? Pasidalinkite savo receptais su nuotraukomis ir laimėkite 5 kg „Rivonos“ marinuotų kepsnių! Konkurso sąlygos čia.