Ingredientai:
- 10–12 vištų blauzdelių;
- 1 stiklinė neriebaus graikiško jogurto;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 4 česnako skiltelės, sutrintos;
- 2 arbat. šaukšt. džiovinto raudonėlio (tinka ir švieži susmulkinti lapeliai);
- 1 citrina, nutarkuota žievelė ir 2 valg. šaukšt. sulčių;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Vištieną sudėkite į dubenį ar tvirtą maišelį, kurį galima sandariai uždaryti.
2. Visus likusius ingredientus kruopščiai sumaišykite dubenėlyje. Gautą mišinį užpilkite ant vištienos ir labai gerai apvoliokite arba supurtykite maišelį. Palikite pasimarinuoti 30 min. (žinoma, galite marinuoti ir ilgiau – kelias valandas ar pusdienį).
3. Kol mėsa marinuojasi, įkaitinkite grilį.
4. Mėsą išimkite iš dubens ar maišelio, šiek tiek nupurtykite marinato perteklių, o tada dėkite mėsą ant grilio ir kepkite vartydami, kol gražiai apskrus, o vidus iškeps. Paprastai tai užtruks apie 20 min.
Tiekite su patinkančiais priedais – keptomis ar šviežiomis daržovėmis, virtais ryžiais ar pan.