Ingredientai (apie 20 vidutinio dydžio sausainių):
- 150 g kambario temperatūros sviesto;
- 80 g lipnaus rudojo cukraus;
- 2 stiklinės avižinių dribsnių;
- 1/2 stiklinės miltų;
- 2 vidutinio dydžio kiaušiniai;
- 2 valg. šaukšt. medaus;
- 1/4 arbat. šaukšt. druskos;
- 1/2 arbat. šaukšt. sodos ir 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių, sumaišytų su šlakeliu citrinos sulčių;
- 1/2 arbat. šaukšt. cinamono;
- 1/4 stiklinės smulkintų graikinių riešutų;
- 1/4 stiklinės moliūgo sėklų;
- 1/4 stiklinės saulėgrąžų sėklų;
- 50 g smulkiai supjaustytų imbiero cukatų.
Pastaba: 1 stiklinė – 250 ml
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
2. Sviestą išsukite su cukrumi iki šviesios purios masės. Įmaišykite medų, cinamoną ir druską, plakdami šluotele įmaišykite kiaušinius.
3. Įmaišykite kepimo sodą su kepimo milteliais.
4. Įmaišykite miltus ir avižas, po to – graikinius riešutus, sėklas ir imbierą.
5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Rankomis formuokite vidutinio dydžio tešlos rutuliukus ir dėliokite ant skardos, tarp rutuliukų palikdami 3 cm tarpus.
6. Kepkite 12–14 min., kol paruduos. Išėmę iš orkaitės, leiskite atvėsti ant grotelių, tuomet patiekite su karšta arbata. Beje, šie kepinukai bus minkšti, o ne kieti ir traškūs, kokie dažniausiai būna avižiniai sausainiai.
Smagaus kramsnojimo!
Šis puikus receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek, iš dalies, beprotiškame savo gyvenime. Nuo šiol Julija kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.