Julijos receptas: avokadas ant skrebučio

Vis susimąstau, įdomu, kiek vietų šioje Žemėje savo meniu turi skrebutį su avokadu? Prisimenu, kaip staiga šis užkandis išpopuliarėjo ir staiga visos sveikesnio maisto ar „brunchą“ tiekiančios kavinės pradėjo tepti kreminį avokadą ant duonos riekės. Ir jie buvo teisūs, nes tai greita, atrodo puikiai, gerai perkama, o, svarbiausia, yra be proto skanu!
Julija Steponavičiūtė ir jos ruoštas avokadas ant skrebučio
Julija Steponavičiūtė ir jos ruoštas avokadas ant skrebučio / Asmeninio albumo, Julijos Steponavičiūtės nuotr.

Aš pati namuose esu tieeeeeeek avokado skrebučių pritepusi! Kartais tai buvo skirta man, kartais – visada alkaniems mano draugams...

Štai keli patarimai, kaip įvaldyti šio paprasto užkandžio meną.

Skrebutis su avokadu

Ingredientai (2 porcijos):

  • 1 tobulai sunokęs avokadas (geriausia – su tamsia odele);
  • 2 ruginės duonos su raugu arba kitos mėgstamos duonos riekės;
  • žaliosios ar paprastos citrinos sulčių;
  • jūros druskos;
  • čili pipirų;
  • mėgstamų priedų, pvz., kepintų migdolų, sezamų ar kanapių sėklų, mažyčių žalėsių, ispaninio šalavijo (chia) sėklų.
Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Avokadas ant skrebučio
Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Avokadas ant skrebučio

Gaminimas:

1. Paskrudinkite duoną. Stebėkit, kad gerai įrustų ir būtų traški. Kol duona skrudinama, sausoje keptuvėje pakepinkite migdolų plokšteles ir sezamus.

2. Avokadą perpjaukite perpus, išimkite kaulą, kiekvienoje avokado puselėje padarykite vertikalius įpjovimus ir naudodami šaukštą išimkite minkštimo riekeles. Ant jų išspauskite citrinos sulčių – tai sustabdys avokado rudavimą ir pridės puikaus skonio.

3. Avokadą paskirstykite ant skrudintų duonos riekių. Dosniai pabarstykite druska (ji puikiai išryškina avokado skonį ir tinka prie citrusų rūgštelės), šiek tiek čili ir riešutais, sėklomis, mini žalėsiais ar kitais pasiruoštais priedais. Kąskite šį kremiškiausią (nuo žodžio „kreminis“) ir traškiausią (paradoksas!) skrebutį.

Jei laukiate svečių, galite avokadą skrebučiams patiekti „pasidaryk pats“ stiliumi. Avokado puseles paskaninkite citrinos sultimis, druska, riešutais, sėklomis ir t.t., o šalia palikite peilį. Svečiai patys galės nuspręsti, kiek avokado norės užsitepti ant skrebučio. Ir jokio papildomo priedų barstymo – man patinka švarios grindys.

Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Julija Steponavičiūtė ir jos ruoštas avokadas ant skrebučio
Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Julija Steponavičiūtė ir jos ruoštas avokadas ant skrebučio

Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek, iš dalies, beprotiškame savo gyvenime. Nuo šiol Julija kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų