Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Julijos receptas: bolivinių balandų ir juodųjų pupelių troškinys

Puikus patiekalas, jei ieškote ko nors sotaus, greitai pagaminamo ir lengvai pritaikomo skirtingiems poreikiams. Jei esate veganas – skanaukite šį troškinį su avokado skiltelėmis, maistinėmis mielėmis, trupučiu citrinos sulčių ir druskos. Jei maitinatės pagal vegetarišką dietą, įdėkite šaukštą liesos grietinės ar natūralaus jogurto.
Julija Steponavičiūtė ir jos ruoštas troškinys
Julija Steponavičiūtė ir jos ruoštas troškinys / Julijos Steponavičiūtės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (2 asm.):
10 min. pasiruošimas ir 30 min. gaminimas

  • 1/2 stiklinės nevirtų bolivinių balandų kruopų;
  • 1 1/2 skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse ar pomidorų pastos;
  • 1 skardinė (400 g) juodųjų pupelių arba 3/4 stiklinės nevirtų juodųjų pupelių;
  • 2 vidutinio dydžio morkos;
  • 1 svogūnas;
  • 2 stiklinės vandens + daugiau, jei reikia;
  • 2 kiaušiniai (vienai porcijai);
  • 1/4 avokado vienai porcijai;
  • liesos grietinės arba natūralaus jogurto;
  • orkaitėje keptų saldžių bulvių (batatų) garnyrui;
  • džiovintų žolelių;
  • paprikos;
  • druskos.

Pastaba: 1 stiklinė – 250 ml

Gaminimas:

1. Smulkiai supjaustykite svogūną, kiek stambiau – morkas. Jei naudosite nevirtas pupeles, jas išvirkite.

2. Vidutinio dydžio prikaistuvyje įkaitinkite 1 valg. šaukšt. kokosų ar kito kepimui skirto aliejaus. Pakepinkite svogūnus kartu su morkomis, kol šie taps permatomi. Suberkite bolivinių balandų kruopas ir dar minutėlę pakepinkite. Supilkite smulkintus pomidorus savo sultyse ir vandenį. Įmaišykite džiovintų žolelių ir paprikos. Kaitinkite ant vidutinės/žemos ugnies, kol bolivinės balandos bei morkos bus išvirusios. Įmaišykite juodąsias pupeles (jei iš skardinės, prieš tai nuplaukite) ir dar kelias minutes pakaitinkite. Jei matote, kad gaminimo metu trūksta vandens – įpilkite dar arba supilkite pomidorų likučius. Pasūdykite pagal skonį.

3. Kol troškinys verda, iki 200°C įkaitintoje orkaitėje iškepkite saldžiąsias bulves, kol šios taps minkštos ir paruduos.

4. Kitame prikaistuvyje užvirkite vandens. Įmuškite kiaušinį į mažą indelį, tuomet atsargiai, bet staigiai supilkite jį į verdantį vandenį. Mentele aplink kiaušinį sukite ratus, kad baltymai per daug neišsisklaidytų. Virkite, kol baltymai taps tvirti, bet trynys liks visiškai skystas – vos kelias minutes.

5. Patiekite bolivinių balandų troškinį negiliuose dubenėliuose su liesa grietine/jogurtu, be lukšto virtais kiaušiniais, avokadu, saldžiosiomis bulvėmis.

Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Kynvos ir juodųjų pupelių troškinys
Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Kynvos ir juodųjų pupelių troškinys

Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek, iš dalies, beprotiškame savo gyvenime. Nuo šiol Julija kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos