Tiesa, tik nepamirškite jų išmirkyti per naktį. Tokiu būdu organizmas galės lengviau įsisavinti visas naudingas medžiagas, be to, paruošite pupeles greičiau. Trumpesnis apdorojimas karščiu = daugiau išsaugotų vitaminų. Trumpai tariant, mirkymas tik į naudą.
Ingredientai (2 asm.):
- 90 g sausų mungo pupelių, išmirkytų pernakt;
- 100 g šviežių špinatų lapelių smulkiai supjaustytų;
- 2 šalotiniai svogūnėliai;
- 1 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
- kefyro arba skystesnio natūralaus jogurto (graikiškas jogurtas šiam patiekalui kiek per tirštas, nebent ruoštumėte užtepėlę);
- druskos;
- maltos saldžiosios paprikos.
Gaminimas:
1. Mungo pupeles palikite išmirkti pernakt.
2. Įkaitinkite keptuvėje kokosų aliejų. Suberkite smulkiai supjaustytus šalotinius svogūnėlius ir pakepinkite, kol šie taps permatomi. Dėkite mungo pupeles ir kepinkite dar keletą minučių, tuomet sudėkite smulkintus špinatų lapelius ir kepinkite maišydami, kol šie suvys. Pasūdykite pagal skonį.
3. Patiekite šiltą negiliuose dubenėliuose. Užpilkite kefyro arba jogurto ir dosniai apibarstykite paprika.
Nuostabu, kaip greitai ir nesudėtingai galime paruošti maistingus patiekalus, tiesa?
Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek, iš dalies, beprotiškame savo gyvenime. Julija kartas nuo karto dalinasi receptais su 15min skaitytojais.