Tiesa, Justė priduria, jog kad ir kaip norėtų sunaudoti visus likučius, vis tik akivaizdžiai atgyvenusių produktų ji nenaudoja. Pavyzdžiui, jei apipelijo kietasis sūris, ji blogą dalį nupjauna, o gerąją drąsiai naudoja, bet jei supelijo ar neskaniai pakvipo minkštas sūris, tokio ji jau nededa, nes sugadins visą patiekalą. Panašiais principais ji pataria vadovautis ir tiems, kas išbandys jos receptą.
Ingredientai:
- kelios tortilijos ar lavašo lakštas (galima naudot ir šaldytą sluoksniuotą bemielę tešlą);
- 3–4 kiaušiniai;
- 3 šaukštai grietinės;
- sūrio, sutarkuoto (tiks bet koks turimas, kiekis gali varijuoti);
- virtos ar rūkytos mėsos gabaliukų, supjaustytų mažais kubeliais;
- daržovių (tinka morkos, porai, brokoliai, kopūstai, pomidorai ir pan.)
- žalumynai (nebūtina, bet jei turit, naudokit);
- šiek tiek aliejaus;
- druskos;
- pipirų.
Gaminame:
1. Pasiruošiam kepimo formą: plonai patepam aliejumi, o tada išklojam lavašu ar tortilijomis. Jei naudojam šaldytą tešlą, tada dugną ir šonus koljam ja ir pakepam iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol išsausės ir kiek pagels.
2. Ant suformuoto pagrindo suberiam sutarkuotą sūrį.
3. Keptuvėje įkaitinam dar šiek tiek aliejaus ir beriam čia visus susmulkintus produktus (išskyrus žalumynus ir pomidorus) – daržovių, mėsos kubelius, galima įspausti česnako skiltelę, beriam druskos, pipirų. Kai viskas apkepa, išverčiam į kepimo formą ant sūrio. Suberiam ir žalumynus, pomidorus (jei naudojam).
4. Į dubenį mušam kiaušinius, dedam grietinę, įberiam dar truputį druskos ir pipirų. Gerai išplakam, o tada užpilam ant produktų kepimo formoje. Iškart dedam į orkaitę ir kepam apie 30 min., kol viršus sutvirtės – tikslus laikas priklausys nuo pyrago storio ir orkaitės savybių.
5. Kiek atvėsinam, pjaustom ir ragaujam.
Jei norite pasidalinti savo mėgstamo patiekalo receptu su 15min skaitytojais, nedvejokite ir siųskite jį (idealu – su nuotraukomis) maistas@15min.lt