Reikės:
- 200 g maltos jautienos,
- 1 skiltelės česnako,
- 4 tortilijų,
- 3 valg. š. konservuotų kukurūzų,
- 3 valg. š. konservuotų pupelių,
- 3 arbat. š. takos prieskonių,
- 1 pakuotės kukurūzų traškučių,
- 150 g čederio sūrio,
- 1 avokado,
- 1 pomidoro,
- 2 konservuotų jalapenų,
- 1 žaliosios citrinos,
- ryšulėlio šviežios kalendros ar kitų mėgstamų žalumynų.
Padažui:
- 4 valg. š. graikiško jogurto,
- 1 valg. š. žaliosios citrinos sulčių,
- 1 skiltelės česnako,
- druskos, pipirų.
Gaminimas:
- Įkaitiname keptuvėje aliejų ir apkepame jautieną. Įdedame trinto česnako, sudedame kukurūzus ir pupeles. Suberiame tako prieskonius, paskaniname druska ir pipirais.
- Paruošiame padažą: sumaišome visus nurodytus ingredientus.
- Atskirai sutriname avokadą ir sumaišome su žaliosios citrinos sultimis, įberiame druskos ir pipirų.
- Paruošiame likusius ingredientus – supjaustome pomidorus, jalapenus, žalumynus.
- Į kepimo formą sudedame traškučius, ant viršaus supilame mėsą su pupelėmis ir kukurūzais, sudedame pomidorus, jalapenus. Apibarstome tarkuotu sūriu.
- Įkaitiname orkaitę iki 150 laipsnių ir kepame apie 10 min.
- Baigus kepti aptepame trintu avokadu, apibarstome žalumynais, užpilame padažu.
- Skanaujame su meksikietiškais traškučiais „nachos“.