„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Ką dėti į pikniko krepšį? Du „Ant medinės lentelės“ receptai, kuriuos kartosite kiekvieną vasarą

Nėra puikesnio meto surengti pikniką, negu vasara, juk valgyti lauke – tikras malonumas, kurio išties pasiilgstame per ilgą šaltąjį sezoną. Populiaraus tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė pataria, ką verta dėti į pikniko krepšį, ir dalijasi dviem puikiais receptais, kurie turi realius šansus tapti jūsų kiekvienos vasaros pikniko favoritais.
Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė
Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė / Asmeninio albumo nuotr.

Vasara prabėga akimirksniu, tad tie, kurie šiemet dar nesurengėte pikniko gamtoje, būtinai jį susiplanuokite. Juk valgyti gamtoje, bendrauti, mėgautis puikiu oru bei maistu – tai vienas didžiausių vasaros malonumų! Be to, šį malonumą susikurti ir jam pasiruošti galima itin paprastai bei per daug nesukant galvos.

„Iš tiesų, šiltuoju sezonu „Iki“ parduotuvėse gausu maisto produktų, puikiai tinkančių griliui arba tiesiog piknikui gamtoje. Įvairūs grilinimui jau paruošti mėsos gaminiai, sūriai, užkandžiai, gėrimai, skanėstai, vaisiai, uogos bei daržovės – visada rasite gausų asortimentą produktų, su kuriais sukursite tobulą pikniką ar griliaus vakarėlį. Na, o jeigu skubate ar neturite ūpo gaminti patys, „Pagaminta IKI“ gaminiai jus visada išgelbės: įvairios salotos, sumuštiniai bei užkandžiai puikiai tiks pikniko krepšiui“, – komentuoja prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.

AML nuotr./Vasaros pikniko maistas.
AML nuotr./Vasaros pikniko maistas.

Tobulas piknikas: sveika, skanu, paprasta

Populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė neabejoja – išties verta vasarą prisiminti valgymą lauke ir susiorganizuoti pikniką: tai visiškai nesudėtinga, o geros emocijos – garantuotos.

„Kartu su savimi į pikniką patogiausia, žinoma, imti tas daržoves, vaisius ir uogas, kurias pakanka nuplauti, t.y. tas, kurios nereikalauja pjaustymo, o pats valgymas rankomis yra patogus ir „švarus“. Šiuos kriterijus puikiai atitinka vyšniniai pomidorai, bananai, obuoliai, kriaušės, abrikosai, įvairios uogos, – dalijasi K.Pišniukaitė-Šimkienė. – Tuo tarpu jei vaisius yra pjaustomas, patogiausia tai padaryti dar namuose ir į pikniką neštis iš anksto supjaustytus ir į sandarius indelius sudėtus arbūzo, meliono, ananaso ir panašių vaisių gabalėlius.“

Daržoves ji pataria pjaustyti lazdelemis, o tam puikiai tiks agurkai, paprikos, morkos. „Kartu su jomis rekomenduoju pasiimti ir skanią bei maistingą užtepėlę, pavyzdžiui, humusą“, – priduria maisto tinklaraštininkė.

Receptų įvairove stebinanti AML autorė išbandžiusi ir dar vieną pikniko idėją, kuri, tiki, gali tapti ir jūsų vasaros topu.

„Dar vienas būdas vaisiams patekti į pikniko krepšį yra glotnučiai – suplakite juos su savo mėgstamais vaisiais ir augaliniu gėrimu, pilkite į sandarius buteliukus ir pikniko metu galėsite mėgautis sočiu bei skaniu kokteiliu.“

Asmeninio albumo nuotr./Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė
Asmeninio albumo nuotr./Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė

Kristina taip pat pataria išbandyti ir drąsiai į pikniko krepšį krauti daržovių gausius sumuštinius ar tortilijų suktinukus, kruopų ir daržovių salotas, sluoksniuotos tešlos kepinius su daržovėmis arba vaisiais / uogomis.

Pateikiame du tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ receptus piknikui – paprasta, greita, tačiau kartu – ir maistinga bei skanu. Išbandykite ir... ruoškitės piknikauti!

VIŠTIENOS SALOTOMIS ĮDARYTI KRUASANAI

AML nuotr./VIŠTIENOS SALOTOMIS ĮDARYTI KRUASANAI
AML nuotr./VIŠTIENOS SALOTOMIS ĮDARYTI KRUASANAI

Reikės:

  • 4 šviežių IKI kruasanų
  • 250 g virtos IKI vištienos be antibiotikų
  • 1 saliero lapkočio
  • Saujos tamsių vynuogių | Galima keisti razinomis
  • Saujos graikinių riešutų
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 v.š. majonezo
  • 1 v.š. graikiško jogurto
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 1 a.š. BILLA PREMIUM dižono garstyčių
  • Druskos, pipirų

Gaminame:

  1. Virtą vištieną suplėšome arba smulkiai supjaustome.
  2. Vištieną sumaišome su smulkiais kubeliais pjaustytu saliero lapkočiu, smulkintomis vynuogėmis, kapotais riešutais, trintu česnaku, majonezu, jogurtu, citrinos sultimis, dižono garstyčiomis, druska ir pipirais.
  3. Kruasanus išilgai įpjauname (pilnai neperpjauname).
  4. Vištienos salotomis įdarome kruasanus.

KEKSIUKAI SU KUMPIU, SŪRIU IR DARŽOVĖMIS

AML nuotr./KEKSIUKAI SU KUMPIU, SŪRIU IR DARŽOVĖMIS
AML nuotr./KEKSIUKAI SU KUMPIU, SŪRIU IR DARŽOVĖMIS

10 keksiukų reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 4 v.š. graikiško jogurto
  • 2 v.š. sviesto
  • 3 v.š. miltų | GF versijai – universalaus miltų mišinio be glitimo
  • 100 g. kumpio
  • 100 g. sūrio
  • 1/2 stiklinės šaldytų žirnelių
  • 1/2 stiklinės konservuotų kukurūzų
  • Saujos šviežių petražolių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. pipirų

Gaminame:

  1. Dubenyje išmaišome kiaušinius su graikišku jogurtu ir lydytu sviestu.
  2. Į masę įmaišome miltus.
  3. Kumpį supjaustome gabalėliais, sūrį sutarkuojame.
  4. Į tešlą dedame kumpį, sūrį, žirnelius, kukurūzus, smulkintas petražoles,druską ir pipirus. Gerai išmaišome.
  5. Tešlą dedame į keksiukų formeles.
  6. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 25 minutes, Pagaliuku patikriname, ar vidus iškepęs.

Skanaus jums pikniko!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs