Ką galima pagaminti iš menkės? Receptai

Šios dienos pasiūlymas – menkė. Ruoškite, ragaukite, geru žodžiu minėkite. Skanaus.
Menkė garuose
Menkė garuose / Shutterstock nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pusryčiai: ką patartina valgyti, o ko – ne

Žuvienė su ryžiais ir salierais
Receptas: Žuvienė su ryžiais ir salierais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 10
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Alyvų aliejus 4.00 valg. š.
Migdolai: 2.00 valg. š. (kapotų)
Vynas: 200.00 ml (sauso baltojo)
Daržovių sultinys: 400.00 ml (stipraus)
Pomidorai savo sultyse (skardinė) 400.00 ml
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Žuvis: 600.00 g (menkių filė)
Čiobreliai: 20.00 g (kelios šakelės)
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai)
Ryžiai: 250.00 g (ilgagrūdžių)
Kaip gaminti

1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Pakepinkite svogūnus, sudėkite migdolus ir švelniai paskrudinkite. Supilkite vyną, sultinį, pomidorus, sudėkite laurų lapelius ir ant mažos ugnies pavirkite 20 min.

2. Tuo metu nuplaukite, nusausinkite menkių filė ir supjaustykite į 8–12 gabalėlių. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Čiobrelius nuplaukite, nukratykite, nuskabykite lapelius. 5 min. iki sriubai išverdant suberkite čiobrelius. Ten pat sudėkite žuvį ir uždengus dar patroškinkite.

3. Salierus nuplaukite, supjaustykite kubeliais. Ryžius pagal nurodymus ant pakuotės virkite sūdytame vandenyje. Kai praeis pusė virimo laiko, sudėkite salierus ir toliau virkite ant mažos ugnies.

4. Sriubą išpilstykite į dubenėlius. Atskirai patiekite ryžius su salierais.   

Suskleisti
Žuvis su garstyčiomis
Receptas: Žuvis su garstyčiomis
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.3 / 62
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (menkės ar jūros lydekos filė)
Grūdėtos garstyčios 2.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys ir nutarkuotos žievelės)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sultys)
Vynuogių kauliukų aliejus 2.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį rytietiškų)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (kelios šakelės papuošimui)
Kaip gaminti

1. Žuvį nuplaukite, labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įtrinkite žuvų prieskoniais, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į plokščią gilų dubenį.

2. Paruoškite marinatą: sumaišykite garstyčias ir medų, išspauskite česnako skilteles, įmaišykite nutarkuotas citrinos žieveles, citrinų ir apelsinų sultis, gautu mišiniu tolygiai įtrinkite žuvį ir bent dviem valandoms palikite pasimarinuoti.

3. Marinuotus žuvų gabalėlius nuvarvinkite, suvyniokite į foliją, jos kraštelius užlankstykite ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min.

4. Valgykite su mėgstamu padažu ir žaliomis salotomis.

Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko)

Suskleisti
Kiniškai paruoštos žuvys
Receptas: Kiniškai paruoštos žuvys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 21
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 600.00 g (baltų žuvų filė ( menkė, jūrinės lydekos, kefalių))
Miltai: 100.00 g (rupių)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (bulvių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 st.
Vynas: 1.00 st. (1/4 saldaus raudono - padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Pomidorų tyrė: (padažui) 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežiai tarkuotų - padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltos - padažui)
Kaip gaminti

1. Iš miltų, krakmolo, baltymo, žiupsnelio druskos ir vandens užmaišykite tešlą (kaip blynams).

2. Žuvis supjaustykite stambokais gabalėliais, kiekvieną pamerkite į tešlą. Dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels. Iškepusius gabalėlius sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.

3. Paruoškite padažą: į puodą supilkite vyną, sojų padažą, įpilkite pusę puodelio vandens, sudėkite pomidorų tyrę, sugrūstus česnakus, imbierus, įberkite cukraus, maltos paprikos. Išmaišykite ir virkite ant mažos ugnies 5 min.

4. Padažu užpiltas žuvis patiekite karštas. Prie jų tinka biriai virti ryžiai.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Pasaulio skoniai: peruietiška „Ceviche“
Receptas: Peruietiška sevičė („ceviche“)
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 30 min.
3.4 / 24
Receptas
Ingredientai
Menkė: 400.00 g (šviežia žalia arba kita baltoji jūros žuvis)
Citrinos: 12.00 vnt. (12-15 žaliųjų)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Agurkai: 150.00 g (pusė ilgo agurko)
Kalendros: 20.00 g (mažas ryšulėlis šviežių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt.
Kukurūzų traškučiai 10.00 vnt.
Majonezas: 1.00 valg. š. (atskiroms užkandėlėms paruošti)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite mažais kvadratėliais menkę ir sudėkite į dubenį.

2. Išspauskite citrinų sultis ir užpilkite ant menkės kvadratėlių. Visi menkės kvadratėliai turi būti paskendę sultyse, priešingu atveju, žuvis neišsimarinuos. 3–4 val. padėkite marinuotis į šaldytuvą.

3. Gerai užmarinuota žuvis turi pabalti. Jei nenorite rizikuoti, galite pakepti užmarinuotą žuvį ant keptuvės. Tik nepilkite jokio aliejaus. Kepama žuvis praras dalį citrinų sulčių ir nebebus tokia sultinga, bet žaliųjų citrinų skonis žuvyje vis tiek išliks.

4. Supjaustykite kvadratėliais pomidorus, svogūnus ir nuluptą agurką. Viską sudėkite į dubenį. Stambiai sukapokite kalendrų lapelius ir dėkite į dubenį su daržovėmis ir marinuota žuvimi. Įberkite druskos, pipirų ir sumaišykite. Jūsų patiekalas paruoštas!

5. Galite patiekalą pateikti dubenėlyje su avokadais, skrudintomis tortilijomis ir žaliųjų citrinų skiltelėmis. Kitas variantas – kukurūzų traškučius aptepkite majonezu ir ant viršaus uždėkite mažą šaukštelį jūsų paruoštos sevičės. Bus puiki užkandėlė.

Patarimas: egzistuoja įvairiausių sevičės receptų su įvairiomis jūrų gėrybėmis. Nepatarčiau šio patiekalo gaminti su lašiša, nes ši žuvis turi labai stiprų skonį ir dėl to paprasčiausiai užgoš kitus ceviche aromatus.

Skaitykite daugiau:  Pasaulio skoniai: peruietiška sevičė („ceviche“)

Suskleisti
Menkė su rozmarinais
Receptas: Menkė su rozmarinais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.0 / 27
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė)
Menkė: 700.00 g (šviežia filė)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sezamų aliejus: 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sojų padažas: 3.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuoti, švieži)
Vynas: 4.00 valg. š. (sausas baltas)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Rozmarinai: 10.00 g (šviežios šakelės)
Druska: 1.00 žiupsnelis (rupi, jūros)
Kaip gaminti

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir stambiai supjaustykite.

2. Smulkintus svogūnus ir česnakus suberkite ant žuvies. Sumaišykite aliejų, sojų padažą, vyną, tarkuotus imbierus ir miltelinį cukrų. Gautu mišiniu apliekite žuvį ir palikite pusvalandžiui pasimarinuoti.

3. Žuvų gabalėlius išdėliokite ant aliejumi išteptų kepimo grotelių ir apie 10 minučių kepkite virš karštų žarijų.

4. Iškepusią žuvį apibarstykite paruoštu kvapniu mišiniu: specialiu smulkintuvu susmulkinkite rozmarinų lapelius bei rupią jūros druską ir sumaišykite su tarkuota apelsino žievele.

Suskleisti
Porų troškinys su menkėmis ir saulėgrąžomis
Receptas: Porų troškinys su menkėmis ir saulėgrąžomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 12
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 200.00 g
Menkė: 700.00 g (filė)
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Porai: 1.00 kg
Morkos: 5.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai sulčių)
Saulėgrąžos: 4.00 valg. š.
Krapai: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Porus supjaustykite žiedais, morkas – šiaudeliais, pievagrybius – plonomis  riekelėmis. Puode užvirinkite litrą sūdyto vandens, sukrėskite porus ir ant silpnos ugnies virkite 12 minučių. Nuvarvinkite sietelyje.

2.Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite pievagrybius. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir išimkite į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite morkas. Menkių filė supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais, pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska ir pipirais.

3.Morkas sumaišykite su porais, sukrėskite į karščiui atsparų indą. Ant viršaus išdėliokite menkių gabalėlius, ant jų sukrėskite pievagrybius, tada – saulėgrąžas.

4.Supilkite daržovių sultinį, indą uždenkite ir 200 laipsnių orkaitėje troškinkite 18–20 minučių. Pabarstykite kapotais krapais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Su pomidorais ir pievagrybiais troškinta menkė
Receptas: Su pomidorais ir pievagrybiais troškinta menkė
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 27
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 2.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 4.00 vnt. (gerai prinokę)
Pievagrybiai: 6.00 vnt. (6 - 8)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š.
Menkė: 4.00 vnt. (filė su oda)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Vynas: 4.00 valg. š. (4 - 6 balto sauso)
Petražolės: 5.00 g (lapelių)
Kaip gaminti

1. Česnakų skilteles ir svogūną susmulkinkite. Pomidorus pusei minutės įmeskite į verdantį vandenį, išėmus nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas. Pievagrybius nuplaukite, nuvalykite, didesnes kepurėles pasmulkinkite.

2. Aliejų įkaitinkite gilioje keptuvėje, sudėkite grybus, česnakus, svogūnus ir kepinkite 4–5 minutes. Įmaišykite pomidorus ir kepkite dar 5 minutes.

3. Žuvies gabalėlius perliekite vandeniu, nusausinkite. Apibarstykite druska, pipirais ir trumpai pakepinkite kitoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.

4. Menkės gabalėlius panardinkite į daržovių troškinį, supilkite vyną ir uždengus troškinkite ant nedidelės ugnies 10–12 minučių. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Prieš patiekiant papuoškite petražolių lapeliais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Menkė su daržovėmis
Receptas: Menkė su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 36
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 600.00 g (šviežių menkių filė)
Sultys: 50.00 ml (citrinų)
Citrinpipiriai 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 valg. š. (maltų)
Cukinijos: 1.00 vnt. (jauna)
Morkos: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt. (dideli)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (nedidelė)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Austrių padažas 2.00 valg. š.
Baltieji pipirai (žiupsnelis maltų) 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Nuplautą ir popieriniu rankšluosčiu nusausintą žuvį apibarstykite citrininių ir maltų juodųjų pipirų mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis ir pusvalandžiui palikite pastovėti. Sudėkite į kepimo maišelį ir apie 15 minučių kepkite 180°C karštumo orkaitėje. Padėkite šiltai.

2. Karštuose riebaluose pakepinkite smulkintą svogūną, česnaką ir aitriąją papriką. Sudėkite šiaudeliais smulkintas morkas, stambiais kubeliais pjaustytą cukiniją, saldžiąją papriką bei pomidorus, išmaišykite ir, padidinusi ugnį, troškinkite apie 5 minutes.

3. Apšlakstykite daržoves sojų bei austrių padažais, citrinų sultimis, suberkite cukrų, įberkite žiupsnį maltų baltųjų pipirų, pagal skonį druskos, išmaišykite ir dar 5–8 minutes patroškinkite.

4. Į serviravimo lėkštes dėkite po kelis šaukštus karštų daržovių, ant jų – po porcijos dydžio žuvies gabalą ir ketvirtį citrinos.

Suskleisti
Troškintos menkės su daržovėmis
Receptas: Troškintos menkės su daržovėmis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 38
Receptas
Ingredientai
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Cukinijos: 2.00 vnt. (mažos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 4.00 vnt. (prinokę)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Vynas: 6.00 valg. š. (4–6 šaukštai sauso baltojo)
Menkė: 800.00 g (rudagalvių ar kitokių menkių filė)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 2.00 valg. š. (kapotų lapelių)
Bazilikai: 2.00 valg. š. (kapotų lapelių)
Kaip gaminti

1.Cukinijas nuplaukite, salierus, česnako skilteles ir svogūną nulupkite. Pomidorus pusei minutės įmeskite į verdantį vandenį, išėmę nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas.

2.Visas daržoves smulkiai supjaustykite. Aliejų įkaitinkite gilioje keptuvėje, sudėkite daržoves, išskyrus pomidorus, ir kepkite 4–5 minutes. Tada įmaišykite pomidorus, kaparėlius ir dar 5 minutes pakepkite.

3.Filė gabaliukus perliekite vandeniu, nusausinkite, apibarstykite druska, pipirais ir sudėkite į daržovių troškinį. Šiek tiek troškinio uždėkite ant žuvų ir uždengę ant nedidelės ugnies troškinkite 10–12 minučių.

4.Baigiant suberkite žoleles, paskaninkite druska ir pipirais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Citrininė menkė
Receptas: Citrininė menkė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 39
Receptas
Ingredientai
Menkė: 800.00 g (filė)
Batonas: 8.00 riekės (padžiūvusios)
Citrinos: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 arbat. š. (baltieji)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š. (lydytas)
Kaip gaminti

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite porcijos dydžio gabalais. Apšlakstykite balzaminiu actu ir palikite 15 minučių.

2. Batono riekes sulaužykite, sutrinkite rankiniu ar elektriniu grūstuvu iki trupinių. Taip pat sugrūskite baltuosius pipirus.

3. Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite, nutarkuokite žievelę (be baltosios vidinės dalies).

4. Nuluptus česnakus sutrinkite.

5. Dubenyje sumaišykite grūstus džiūvėsius, baltuosius pipirus, tarkuotas citrinų žieveles.

6. Žuvų gabalėlius pagal skonį pasūdykite. Kiekvieną pavoliokite džiūvėsių, citrinų žievelių ir pipirų mišinyje. Dėkite į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių po 5–7 minutes.

7. Tiekite su bulvių koše ar aliejuje skrudintais bulvių košės rutuliukais.

Suskleisti
Orkaitėje kepta menkė
Receptas: Orkaitėje kepta menkė
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 37
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 80.00 g
Miltai: 80.00 g
Pienas: 450.00 ml
Aliejus: 1.00 valg. š.
Morkos: 2.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 30.00 g (ankštis)
Krapai: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 valg. š. (8 lapeliai)
Vynas: 1.00 valg. š. (sauso baltojo)
Žuvis: 450.00 g (menkių filė)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai citrinų sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų baltųjų; pagal skonį)
Sūris: 4.00 vnt. (ploni fermentinio sūrio griežinėliai)
Kaip gaminti

1. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pusę minutės pakepinkite. Paskui po truputį supilkite pieną, užvirinkite ir maišydami virkite 2 min. Keptuvę uždenkite, kad paviršiuje nesusidarytų plėvelė, ir nukelkite nuo ugnies.

2. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, žiedeliais supjaustytus porus, smulkiai sukapotas aitriąsias paprikas ir žalumynus. Retkarčiais pamaišydami kepkite 10 min.

3. Į keptuvę su troškintomis daržovėmis supilkite vyną, citrinų sultis, sukrėskite padažą, sudėkite kąsnio dydžio gabaliukais supjaustytą žuvį, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

4. Viską sudėkite į riebalais pateptą apkepo indą ir 200`C karštumo orkaitėje kepkite 15 min. Ant viršaus išdėliokite sūrio griežinėlius ir kepkite dar 10 min.

Suskleisti
Traškios menkės
Receptas: Traškios menkės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 40
Receptas
Ingredientai
Menkė: 400.00 g (filė)
Avižiniai dribsniai: 4.00 valg. š. (greitai paruošiami)
Sezamo sėklos: 4.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Žuvį supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais ir apipilkite išspaustomis citrinų sultimis, aliejumi. Palikite pusvalandžiui pastovėti.

2. Kiaušinį išplakite su šiek tiek vandens. Dribsnius sumaišykite su sezamais. Žuvį išimkite iš marinato, nusausinkite ir apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje bei dribsnių ir sezamų sėklų mišinyje.

3. Žuvies gabaliukus sudėkite į sviestu išteptą kepimo indą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes arba kol gražiai parus.

4. Žuvį galite valgyti su majonezu, sumaišytu su pomidorų ar kitu mėgstamu padažu. Taip pat skanu su šviežiomis daržovėmis.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Menkė garuose
Receptas: Menkė garuose
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 78
Receptas
Ingredientai
Menkė: 500.00 g (filė - galite rinktis ir kitokią baltą žuvį)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (citrininiai - pagal skonį)
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotos - pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Bulvės: 400.00 g (keptos orkaitėje)
Kaip gaminti
  1. Žuvį nuplaukite, labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pagal skonį įtrinkite citrininiais pipirais, druska, kapotomis petražolėmis, apšlakstykite citrinų sultimis ir apie 10 min. troškinkite puode virš garų. Padėkite šiltai.
  2. Tiekite su orkaitėje keptomis mažomis bulvytėmis. Jeigu norite, žuvį galite tiekti su imbierų padažu.
  3. Padažui: nedidelis svogūnas, česnako skiltelė, trečdalis šaukštelio malto imbiero, žiupsnelis citrinų žievelių, 50 ml žuvų sultinio, pagal skonį druskos ir citrinų sulčių, šaukštas aliejaus.   Svogūną ir česnaką nulupkite, sukapokite, trumpai pakepinkite gerai įkaitintame aliejuje. Kai svogūnai ir česnakai suminkštės, į padažą berkite imbiero, citrinų žievelių ir dar kelias min. troškinkite ant mažos ugnies. Padažą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite citrinų sultimis ir užpilkite juo paruoštą žuvį.
Suskleisti
Menkė su balzaminiu padažu
Receptas: Menkė su balzaminiu padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 13
Receptas
Ingredientai
Menkė: 500.00 g (šviežios filė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Vynas: 50.00 ml (sauso, balto)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Balzaminis actas: 7.00 valg. š. (50ml - padažui)
Agavų sirupas: (4 - 5 valg. š. - padažui) 4.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska, palikite 15 minučių.
  2. Svogūnus susmulkinkite, česnakus sutrinkite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Suberkite svogūnus, sudėkite trintus česnakus, minutę pakepinkite.
  3. Sudėkite žuvų filė, apšlakstykite vynu, uždenkite ir troškinkite apie 10 minučių. Į prikaistuvį supilkite balzaminį actą, sukrėskite agavų sirupą.
  4. Maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės. Atvėsusiu apšlakstykite į lėkštes sudėtą žuvį. Tiekite su šviežių agurkų ir pomidorų griežinėliais. 
Suskleisti

TAIP PAT SKAITYKITE: 4 prisirišimo tipai: kuriam priklausote jūs ir kaip tai veikia jūsų santykius?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų