2024-ųjų metų ingredientu skelbiami... tamarindai! Jau dabar prieskonius gaminančios kompanijos fasuoja tamarindų mišinius, skirtus grilio patiekalams, tamarindų pasta skanina marinatus ir padažus, tamarindus į kokteilių receptūras komponuoja madas sekančių barų „miksologai“.
2024 metais gurmaniškų maisto produktų lentynas turėtų papildyti augalinės kilmės jūros gėrybių produktai – iš enoki grybų pagaminti „snieginių krabų“ konservai, salierų šaknys, virtę „moliuskais“ ir dar patys netikėčiausi augaliniai jūros gyvių pakaitalai. O štai daržovių skyriuose vietos turėtų atsirasti vienai visiškai naujai išrastai daržovei – garleek, česnako ir poro hibridui. Profesionalūs šefai ir namų šeimininkai jau dabar su nekantrumu laukia šio salstelėjusio žalios spalvos stiebo, šedevru paversiančio ne vieną iki šiol įprastą patiekalą.