Ką veikti su nesuvalgytais kietai virtais kiaušiniais? Ruošti mišraines! 10 receptų

Pagauti azarto Velykoms dažnai primarginame daugiau kiaušinių, nei jų kas nors sugeba suvalgyti. O kur dar tie, kurių atsineša giminaičiai ir kiti svečiai. Maisto švaistyti nevalia, tad kietai virti kiaušiniai gali būti puikiai panaudoti ruošiant mišraines. Po jų receptų rinkinį ir kviečiame pasidairyti!
Mišrainė su kiaušiniais
Mišrainė su kiaušiniais / „Scanpix“ nuotr.
Porų, obuolių ir kiaušinių salotos
Receptas: Porų, obuolių ir kiaušinių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 102
Receptas
Ingredientai
Sūris: 200.00 g (fermentinio)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Majonezas: 4.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Išvirkite, atvėsinkite ir susmulkinkite kiaušinius.

2. Sutarkuokite sūrį ir obuolius, supjaustykite porą ir viską sumaišykite su kiaušiniais.

3. Graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite ir suberkite į beveik jau paruoštas salotas.

4. Įdėkite pagal skonį majonezo ir viską gerai sumaišykite.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Sūrio ir kiaušinių mišrainė
Receptas: Sūrio ir kiaušinių mišrainė
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 67
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (virti)
Kumpis: 200.00 g (rūkytas)
Sūris: 200.00 g (brandintas)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Porai: 100.00 g (baltoji poro dalis)
Kaip gaminti

1. Virtus kiaušinius ir rūkytą kumpį supjaustykite kubeliais. Sūrį sutarkuokite. Porą susmulkinkite.

2. Viską sumaišykite su majonezu ir pagardinkite prieskoniais.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Lęšių mišrainė su kiaušiniais
Receptas: Lęšių mišrainė su kiaušiniais
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 99
Receptas
Ingredientai
Lęšiai: 300.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (geltonoji)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Lęšius 30 min. pamirkykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nepervirkite!

2. Išvirkite ir supjaustykite kiaušinius.

3. Papriką ir svogūnus supjaustykite stambiau ir pakepinkite aliejuje.

4. Visus produktus pagardinkite prieskoniais ir sumaišykite su majonezu.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Daržovių salotos su virtais kiaušiniais
Receptas: Daržovių salotos su virtais kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 56
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 1.00 sauja (lapelių)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Ridikėliai: 200.00 g
Krapai: 1.00 sauja (šviežių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Medus: 1.00 arbat. š. (skysto - padažui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. ("Dižono" - padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (milteliai - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - padažui)
Kardamonas: 1.00 žiupsnelis (malto - padažui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išvirkite, kad būtų kieti. Atvėsinkite, perpjaukite per pusę.

2. Ridikėlius nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Į dvi aukštas stiklines taures pridėkite salotų, špinatų, ridikėlių, krapų, ant viršaus – po dvi virto kiaušinio puseles. Šalia patiekite indelį su padažu.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kiaušinių, kumpio ir grybų salotos
Receptas: Kiaušinių, kumpio ir grybų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.9 / 40
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Majonezas: 100.00 g
Kumpis: 100.00 g
Grybai: 100.00 g (marinuotų)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (arba tinka citrinų sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Kietai virtus kiaušinius supjaustykite gabalėliais.
  2. Majonezą pasūdykite, papipirinkite, įberkite garstyčių arba įpilkite citrinos sulčių ir įdėkite kapoto kumpio bei grybų.
  3. Sumaišykite su kiaušiniais.
Suskleisti
Mišrainė su kiaušiniais
Receptas: Kiaušinių mišrainė su trumpai marinuotais salierais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Vyno actas: 50.00 ml (baltojo; marinuotiems salierams)
Vanduo: 50.00 ml (virinto šalto; marinuotiems salierams)
Cukrus: 1.50 arbat. š. (marinuotiems salierams)
Druska: 1.25 arbat. š. (1 šaukštelis marinuotiems salierams ir ketvirtis šaukštelio salotoms)
Salierų stiebai: 2.00 vnt. (supjaustyti plonomis riekelėmis; marinavimui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (salotoms)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtųjų Dižono; salotoms)
Raudonasis svogūnas: 0.50 vnt. (nedidelio, supjaustyto kubeliais; salotoms)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus; salotoms)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (salotoms)
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų; salotoms)
Krapai: 1.00 valg. š. (kapotų; salotoms)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasiruošite salierus. Į litrinį stiklainį pilkite actą, vandenį, druską, cukrų ir uždengę dangteliu pakratykite, kol druska ir cukrus ištirps. Tada į stiklainį suberkite salierus ir palaikykite šaldytuve bent valandą.

2. Kietai išvirkite kiaušinius (arba naudokite turimus jau išvirtus) ir supjaustykite kubeliais.

3. Paruoškite mišrainę: į dubenį berkite kiaušinius, 2–3 valg. šaukšt. marinuotų salierų gabalėlių, berkite svogūno kubelius, dėkite majonezo, garstyčių, berkite druskos ir pipirų bei ragaukite, ar nieko netrūksta.

4. Dėkite ant patinkančios duonos riekelių ir gausiai pabarstykite šviežiomis žolelėmis.

Suskleisti
Mišrainė su kiaušiniais
Receptas: Kiaušinių ir vištienos likučių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 33
Receptas
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (nedidelė gūžė Romaninių)
Pomidorai: 12.00 vnt. (vynuoginių)
Šoninė: 3.00 riekės (rūkytos)
Vištiena: 200.00 g (keptos arba virtos)
Agurkai: 3.00 vnt. (maži, marinuoti)
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (kietai virti)
Majonezas: 2.00 valg. š. (neriebaus)
Actas: 1.00 arbat. š. (baltojo)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (galima su medumi)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite, nudžiovinkite ir stambiai suplėšykite salotų lapus, dėkite juos į plačią lėkštę. Ant viršaus berkite perpus perpjautus pomidoriukus, juostelėmis supjaustytą ir iki traškumo pakepintą šoninę, vištienos gabalėlius.

2. Nedideliame indelyje lygiomis dalimis sumaišykite majonezą ir garstyčias, pilkite arbatinį šaukštelį acto, berkite po žiupsnį druskos ir pipirų.

3. Apšlakstykite gautu padažu sudedamąsias salotų dalis, ant viršaus išdėliokite ketvirčiais supjaustytus kiaušinius ir riekutėmis supjaustytus agurkėlius.

Suskleisti
Mišrainė su kiaušiniais
Receptas: Tuno ir kiaušinių mišrainė
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 71
Receptas
Ingredientai
Tunas: 150.00 g (kokybiško konservuoto savo sultyse)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (kietai virti)
Majonezas: 2.00 valg. š. (neriebaus)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (jei tunas nesūdytas)
Krapai: 1.00 valg. š. (šviežių kapotų)
Kaip gaminti

1. Tuną sugnaibykite šakute į nedidelius gabalėlius, berkite į dubenį, ten pat dėkite ir kubeliais supjaustytus kiaušinius.

2. Iš garstyčių, majonezo ir prieskonių sumaišykite padažą, pilkite ant mišrainės ingredientų ir gerai išmaišykite. Negailėdami paskaninkite krapais.

3. Valgykite uždėję ant mėgstamos duonos riekelių ar standžių (pvz., Romaninių) salotų lapų.

Suskleisti
Mišrainė su kiaušiniais
Receptas: Viduržemio jūros salotos su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 35
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (kietai virti, supjaustyti kubeliais)
Raudonasis svogūnas: 0.25 vnt. (smulkiai pjaustyto)
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (smulkiai pjaustyti)
Agurkai: 1.00 vnt. (supjaustytas kubeliais)
Alyvuogės: 12.00 vnt. (kokios patinka, perpjautos perpus)
Fetos sūris: 100.00 g (stambiai sutrupinto)
Jogurtas: 5.00 valg. š. (natūralaus)
Paprikos: 5.00 vnt. (gabalėliai keptų ir marinuotų, supjaustytų juostelėmis)
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje sumaišykite agurkus, svogūnus, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, alyvuoges, jogurtą ir feta sūrį.

2. Sudėkite kiaušinius bei paprikas ir atsargiai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.

3. Patiekite su standžiais salotų lapeliais, kaip priedą prie kitų žalėsių salotų, ar su pita duona, trapučiais.

Suskleisti
Kiaušinių salotos su žalumynais
Receptas: Kiaušinių salotos su žalumynais
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (virti)
Sūris: 150.00 g (brandinto)
Majonezas: 150.00 g
Žirniai: 150.00 g
Bazilikai: 30.00 g (ryšulėlis žalių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Šaldytus žirnelius išvirkite (tinka ir konservuoti žirneliai) ir palaukite, kol atvės.

2. Susmulkinkite virtus kiaušinius, bazilikus ir svogūnus, sutarkuokite sūrį. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įdėkite majonezo ir gerai išmaišykite.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis