1. Išvirkite, atvėsinkite ir susmulkinkite kiaušinius.
2. Sutarkuokite sūrį ir obuolius, supjaustykite porą ir viską sumaišykite su kiaušiniais.
3. Graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite ir suberkite į beveik jau paruoštas salotas.
4. Įdėkite pagal skonį majonezo ir viską gerai sumaišykite.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Virtus kiaušinius ir rūkytą kumpį supjaustykite kubeliais. Sūrį sutarkuokite. Porą susmulkinkite.
2. Viską sumaišykite su majonezu ir pagardinkite prieskoniais.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Lęšius 30 min. pamirkykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nepervirkite!
2. Išvirkite ir supjaustykite kiaušinius.
3. Papriką ir svogūnus supjaustykite stambiau ir pakepinkite aliejuje.
4. Visus produktus pagardinkite prieskoniais ir sumaišykite su majonezu.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Kiaušinius išvirkite, kad būtų kieti. Atvėsinkite, perpjaukite per pusę.
2. Ridikėlius nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Į dvi aukštas stiklines taures pridėkite salotų, špinatų, ridikėlių, krapų, ant viršaus – po dvi virto kiaušinio puseles. Šalia patiekite indelį su padažu.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Kietai virtus kiaušinius supjaustykite gabalėliais.
- Majonezą pasūdykite, papipirinkite, įberkite garstyčių arba įpilkite citrinos sulčių ir įdėkite kapoto kumpio bei grybų.
- Sumaišykite su kiaušiniais.
1. Pirmiausia pasiruošite salierus. Į litrinį stiklainį pilkite actą, vandenį, druską, cukrų ir uždengę dangteliu pakratykite, kol druska ir cukrus ištirps. Tada į stiklainį suberkite salierus ir palaikykite šaldytuve bent valandą.
2. Kietai išvirkite kiaušinius (arba naudokite turimus jau išvirtus) ir supjaustykite kubeliais.
3. Paruoškite mišrainę: į dubenį berkite kiaušinius, 2–3 valg. šaukšt. marinuotų salierų gabalėlių, berkite svogūno kubelius, dėkite majonezo, garstyčių, berkite druskos ir pipirų bei ragaukite, ar nieko netrūksta.
4. Dėkite ant patinkančios duonos riekelių ir gausiai pabarstykite šviežiomis žolelėmis.
1. Nuplaukite, nudžiovinkite ir stambiai suplėšykite salotų lapus, dėkite juos į plačią lėkštę. Ant viršaus berkite perpus perpjautus pomidoriukus, juostelėmis supjaustytą ir iki traškumo pakepintą šoninę, vištienos gabalėlius.
2. Nedideliame indelyje lygiomis dalimis sumaišykite majonezą ir garstyčias, pilkite arbatinį šaukštelį acto, berkite po žiupsnį druskos ir pipirų.
3. Apšlakstykite gautu padažu sudedamąsias salotų dalis, ant viršaus išdėliokite ketvirčiais supjaustytus kiaušinius ir riekutėmis supjaustytus agurkėlius.
1. Tuną sugnaibykite šakute į nedidelius gabalėlius, berkite į dubenį, ten pat dėkite ir kubeliais supjaustytus kiaušinius.
2. Iš garstyčių, majonezo ir prieskonių sumaišykite padažą, pilkite ant mišrainės ingredientų ir gerai išmaišykite. Negailėdami paskaninkite krapais.
3. Valgykite uždėję ant mėgstamos duonos riekelių ar standžių (pvz., Romaninių) salotų lapų.
1. Dideliame dubenyje sumaišykite agurkus, svogūnus, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, alyvuoges, jogurtą ir feta sūrį.
2. Sudėkite kiaušinius bei paprikas ir atsargiai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.
3. Patiekite su standžiais salotų lapeliais, kaip priedą prie kitų žalėsių salotų, ar su pita duona, trapučiais.
1. Šaldytus žirnelius išvirkite (tinka ir konservuoti žirneliai) ir palaukite, kol atvės.
2. Susmulkinkite virtus kiaušinius, bazilikus ir svogūnus, sutarkuokite sūrį. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įdėkite majonezo ir gerai išmaišykite.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA