Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Ką veikti su nesuvalgytais virtais kiaušiniais? Mišrainių ir kitų skanėstų receptai

Per šventes vis dar mėgstame pagaminti daugiau maisto, negu suvalgome. Ant Velykų stalo irgi atsiranda daugiau margučių, negu visi susirinkusieji sugeba suvalgyti. Jokia bėda, kitą dieną tuos kiaušinius galima sunaikinti kiek kitu „formatu“. Jūsų dėmesiui – įkvepiantis receptų rinkinys!
Mišrainė su kiaušiniais
Mišrainė su kiaušiniais / „Scanpix“ nuotr.
Porų, obuolių ir kiaušinių salotos
Receptas: Porų, obuolių ir kiaušinių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 102
Receptas
Ingredientai
Sūris: 200.00 g (fermentinio)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Majonezas: 4.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Išvirkite, atvėsinkite ir susmulkinkite kiaušinius.

2. Sutarkuokite sūrį ir obuolius, supjaustykite porą ir viską sumaišykite su kiaušiniais.

3. Graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite ir suberkite į beveik jau paruoštas salotas.

4. Įdėkite pagal skonį majonezo ir viską gerai sumaišykite.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Bulvių salotos su putpelių kiaušiniais
Receptas: Bulvių salotos su putpelių kiaušiniais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 42
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės)
Žirniai: 50.00 g
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (putpelių)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė)
Grūdėtosios garstyčios (pagal skonį) 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Ridikai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite su lupenomis, supjaustykite stambiai.

2. Į verdantį vandenį dėkite putpelių kiaušinukus ir virkite 3 minutes.

3. Į kitą puodą taip pat į verdantį vandenį suberkite žirnelius ir virkite 2-3 minutes.

4. Svogūnų laiškus supjaustykite.

5. Dėkite viską į lėkštę: pjaustytas bulves, pjaustytus ridikėlius, smukintus svogūnų laiškus, per pusę perpjautus putpelių kiaušinius, ant viršaus užberkite žirnelius.

6. Salotas apšlakstykite padažu. Padažą ruoškite taip: į dubenėlį sukrėskite grūdėtąsias garstyčias, supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Išmaišykite.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

 

Suskleisti
Sūrio ir kiaušinių mišrainė
Receptas: Sūrio ir kiaušinių mišrainė
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 67
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (virti)
Kumpis: 200.00 g (rūkytas)
Sūris: 200.00 g (brandintas)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Porai: 100.00 g (baltoji poro dalis)
Kaip gaminti

1. Virtus kiaušinius ir rūkytą kumpį supjaustykite kubeliais. Sūrį sutarkuokite. Porą susmulkinkite.

2. Viską sumaišykite su majonezu ir pagardinkite prieskoniais.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Lęšių mišrainė su kiaušiniais
Receptas: Lęšių mišrainė su kiaušiniais
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 99
Receptas
Ingredientai
Lęšiai: 300.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (geltonoji)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Lęšius 30 min. pamirkykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nepervirkite!

2. Išvirkite ir supjaustykite kiaušinius.

3. Papriką ir svogūnus supjaustykite stambiau ir pakepinkite aliejuje.

4. Visus produktus pagardinkite prieskoniais ir sumaišykite su majonezu.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Daržovių salotos su virtais kiaušiniais
Receptas: Daržovių salotos su virtais kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 56
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 1.00 sauja (lapelių)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Ridikėliai: 200.00 g
Krapai: 1.00 sauja (šviežių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Medus: 1.00 arbat. š. (skysto - padažui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. ("Dižono" - padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (milteliai - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - padažui)
Kardamonas: 1.00 žiupsnelis (malto - padažui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išvirkite, kad būtų kieti. Atvėsinkite, perpjaukite per pusę.

2. Ridikėlius nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Į dvi aukštas stiklines taures pridėkite salotų, špinatų, ridikėlių, krapų, ant viršaus – po dvi virto kiaušinio puseles. Šalia patiekite indelį su padažu.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kiaušinių, kumpio ir grybų salotos
Receptas: Kiaušinių, kumpio ir grybų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.9 / 40
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Majonezas: 100.00 g
Kumpis: 100.00 g
Grybai: 100.00 g (marinuotų)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (arba tinka citrinų sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Kietai virtus kiaušinius supjaustykite gabalėliais.
  2. Majonezą pasūdykite, papipirinkite, įberkite garstyčių arba įpilkite citrinos sulčių ir įdėkite kapoto kumpio bei grybų.
  3. Sumaišykite su kiaušiniais.
Suskleisti
Mišrainė su kiaušiniais
Receptas: Kiaušinių mišrainė su trumpai marinuotais salierais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Vyno actas: 50.00 ml (baltojo; marinuotiems salierams)
Vanduo: 50.00 ml (virinto šalto; marinuotiems salierams)
Cukrus: 1.50 arbat. š. (marinuotiems salierams)
Druska: 1.25 arbat. š. (1 šaukštelis marinuotiems salierams ir ketvirtis šaukštelio salotoms)
Salierų stiebai: 2.00 vnt. (supjaustyti plonomis riekelėmis; marinavimui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (salotoms)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtųjų Dižono; salotoms)
Raudonasis svogūnas: 0.50 vnt. (nedidelio, supjaustyto kubeliais; salotoms)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus; salotoms)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (salotoms)
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų; salotoms)
Krapai: 1.00 valg. š. (kapotų; salotoms)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasiruošite salierus. Į litrinį stiklainį pilkite actą, vandenį, druską, cukrų ir uždengę dangteliu pakratykite, kol druska ir cukrus ištirps. Tada į stiklainį suberkite salierus ir palaikykite šaldytuve bent valandą.

2. Kietai išvirkite kiaušinius (arba naudokite turimus jau išvirtus) ir supjaustykite kubeliais.

3. Paruoškite mišrainę: į dubenį berkite kiaušinius, 2–3 valg. šaukšt. marinuotų salierų gabalėlių, berkite svogūno kubelius, dėkite majonezo, garstyčių, berkite druskos ir pipirų bei ragaukite, ar nieko netrūksta.

4. Dėkite ant patinkančios duonos riekelių ir gausiai pabarstykite šviežiomis žolelėmis.

Suskleisti
Mišrainė su kiaušiniais
Receptas: Kiaušinių ir vištienos likučių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 33
Receptas
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (nedidelė gūžė Romaninių)
Pomidorai: 12.00 vnt. (vynuoginių)
Šoninė: 3.00 riekės (rūkytos)
Vištiena: 200.00 g (keptos arba virtos)
Agurkai: 3.00 vnt. (maži, marinuoti)
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (kietai virti)
Majonezas: 2.00 valg. š. (neriebaus)
Actas: 1.00 arbat. š. (baltojo)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (galima su medumi)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite, nudžiovinkite ir stambiai suplėšykite salotų lapus, dėkite juos į plačią lėkštę. Ant viršaus berkite perpus perpjautus pomidoriukus, juostelėmis supjaustytą ir iki traškumo pakepintą šoninę, vištienos gabalėlius.

2. Nedideliame indelyje lygiomis dalimis sumaišykite majonezą ir garstyčias, pilkite arbatinį šaukštelį acto, berkite po žiupsnį druskos ir pipirų.

3. Apšlakstykite gautu padažu sudedamąsias salotų dalis, ant viršaus išdėliokite ketvirčiais supjaustytus kiaušinius ir riekutėmis supjaustytus agurkėlius.

Suskleisti
Mišrainė su kiaušiniais
Receptas: Tuno ir kiaušinių mišrainė
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 70
Receptas
Ingredientai
Tunas: 150.00 g (kokybiško konservuoto savo sultyse)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (kietai virti)
Majonezas: 2.00 valg. š. (neriebaus)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (jei tunas nesūdytas)
Krapai: 1.00 valg. š. (šviežių kapotų)
Kaip gaminti

1. Tuną sugnaibykite šakute į nedidelius gabalėlius, berkite į dubenį, ten pat dėkite ir kubeliais supjaustytus kiaušinius.

2. Iš garstyčių, majonezo ir prieskonių sumaišykite padažą, pilkite ant mišrainės ingredientų ir gerai išmaišykite. Negailėdami paskaninkite krapais.

3. Valgykite uždėję ant mėgstamos duonos riekelių ar standžių (pvz., Romaninių) salotų lapų.

Suskleisti
Mišrainė su kiaušiniais
Receptas: Viduržemio jūros salotos su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 35
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (kietai virti, supjaustyti kubeliais)
Raudonasis svogūnas: 0.25 vnt. (smulkiai pjaustyto)
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (smulkiai pjaustyti)
Agurkai: 1.00 vnt. (supjaustytas kubeliais)
Alyvuogės: 12.00 vnt. (kokios patinka, perpjautos perpus)
Fetos sūris: 100.00 g (stambiai sutrupinto)
Jogurtas: 5.00 valg. š. (natūralaus)
Paprikos: 5.00 vnt. (gabalėliai keptų ir marinuotų, supjaustytų juostelėmis)
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje sumaišykite agurkus, svogūnus, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, alyvuoges, jogurtą ir feta sūrį.

2. Sudėkite kiaušinius bei paprikas ir atsargiai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.

3. Patiekite su standžiais salotų lapeliais, kaip priedą prie kitų žalėsių salotų, ar su pita duona, trapučiais.

Suskleisti
Salotos su vištiena
Receptas: Vištienos mišrainė su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 24
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (rūkytos arba virtos)
Kukurūzai: 250.00 g (konservuotų)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (kietai virti)
Majonezas: 3.00 valg. š. (arba graikiško jogurto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite stambiais kubeliais. Vištieną taip pat supjaustykite kubeliais.

2. Kukurūzus nuvarvinkite ir visus ingredientus sumaišykite su majonezu arba graikišku jogurtu.

3. Pagardinkite pipirais ir prieš patiekdami išspauskite šiek tiek citrinos sulčių.

Suskleisti
Smidrai su mimoza
Receptas: Elegantiškieji smidrai su kiaušinių ir kaparėlių mišraine
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 21
Receptas
Ingredientai
Smidrai: 500.00 g (žaliųjų)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š.
Actas: 2.00 valg. š. (raudonojo vyno)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Šalotinis svogūnas: 1.00 valg. š. (kapotų; arba raudonųjų)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š.
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti, smulkiai kapoti)
Petražolės: 2.00 valg. š. (kapotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų; arba pagal skonį)
Kaip gaminti

Verdu aš smidrus visai ne puode, o didelėje keptuvėje, taip užtikrinu, kad jie gražiai sugula. Į vandenį visada dedu druskos ir truputį citrinos sulčių. Kadangi baltieji smidrai kartais gali būti kartoki, verdama juos aš visada įdedu ir truputį cukraus – nedaug, tik pusę arba visą šaukštą, priklausomai nuo jų kiekio. Smidrai paprastai verda apie 5–7 minutes, o norint sužinoti, ar jie jau išvirę, peiliu įdurti nepakaks, jų struktūra yra apgaulinga. Geriausia kilstelėti vieną smidrą lopetėle per vidurį išilgai: neišviręs smidras bus tiesus kaip styga, o jam išvirus galūnėlės šiek tiek nusileis.

1. Smidrus nuvalykite, išvirkite pasūdytame vandenyje drauge su citrinos sultimis. Išvirus sumerkite juos į ledinį vandenį, kad išlaikytų žalią spalvą.

2. Raudonojo vyno actą sumaišykite su garstyčiomis ir smulkintais svogūnais, stipriai maišant, palengva pilkite aliejų. Į padažą sudėkite 2/3 kapotų kiaušinių, kaparėlius ir pusę petražolių. Pagardinkite druska, pipirais.

3. Smidrus gerai nusausinkite ir sudėkite į lėkštę, skirta patiekti, apliekite padažu. Šitaip paruoštus smidrus galite palikt pasimarinuoti bent valandai arba juos galima patiekti iškart. Prieš patiekiant apiberkite likusiais kiaušiniais ir petražolėmis.

4. Prie šio gaivaus užkandžio labai tiks tiesiog paskrudinta kaimiška duona.

Suskleisti
Kiaušinių salotos su žalumynais
Receptas: Kiaušinių salotos su žalumynais
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (virti)
Sūris: 150.00 g (brandinto)
Majonezas: 150.00 g
Žirniai: 150.00 g
Bazilikai: 30.00 g (ryšulėlis žalių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Šaldytus žirnelius išvirkite (tinka ir konservuoti žirneliai) ir palaukite, kol atvės.

2. Susmulkinkite virtus kiaušinius, bazilikus ir svogūnus, sutarkuokite sūrį. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įdėkite majonezo ir gerai išmaišykite.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Tortilijų tortas su tunu ir kiaušiniais
Receptas: Tortilijų tortas su tunu ir kiaušiniais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 24
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 1.00 vnt. (pakelis)
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Tunas: 170.00 g (dėžutė tuno savo sultyse)
Majonezas: 200.00 g
Alyvuogės: 1.00 vnt. (indelis žaliųjų)
Žirniai: 100.00 g (konservuoti)
Krabų lazdelės: 200.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išvirkite ir baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su šaukštu majonezo, žirneliais bei prieskoninemis žolelėmis ir įberkite šiek tiek druskos. Tai bus vienas iš torto pertepimų.

2. Vieną tortilijos blyną aptepkite kiaušinių baltymų mase ir uždenkite kitu blynu. Jį aptepkite majonezu ir uždėkite tuno. Vėl uždėkite blyną, aptepkite majonezu ir sudėkite krabų lazdeles. Taip dėliokite sluoksnius, kol nebeliks tortilijų blynų ir produktų pertepimams.

3. Viršutinis sluoksnis turi būti blynas. Kiaušinių trynius sutrinkite blenderiu, įdėkite majonezo bei pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis. Gausite gelsvos spalvos kremą – aptepkite juo visą tortilijų tortą ir papuoškite alyvuogėmis. Prieš patiekiant, palaikykite tortą kelias valandas šaldytuve.

Receptą atsiuntė Simona Dunauskaitė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos