„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kad vakare pakviptų namai: obuolių pyragas su kefyro tešla

Jei yra geriausias metas kepti obuolių pyragus – tai dabar. Kai pats obuolių metas, o be to, rudenį lyg ir norisi save pasilepinti kuo nors šiltu ir labai skaniu. Tvnet.lv siūlo pamėginti pasigaminti paprastai paruošiamą ir itin gardų obuolių pyragą su kefyro tešla.
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

  • 2 puodeliai miltų;
  • 1 puodelis kefyro;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1 puodelis cukraus;
  • 4-5 obuoliai;
  • 2 valg. š. grietinės;
  • cinamono pagal skonį.

Gaminimas

2 kiaušinius išplakti su cukrumi, į masę supilti kefyrą ir išmaišyti. Suberti miltus ir kepimo miltelius, grietinę. Viską maišyt tol, kol masė taps vienalytė.

Obuolius nulupti ir supjaustyti griežinėliais, tuomet juos pagardinti cinamonu, o galiausiai viską suversti į tešlą ir vėl pamaišyti.

Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir į ją sudėti tešlą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje iki 30 min..

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs