Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai kainos tokios mažos, su „Lidl“ keliaukite į itališkų skonių kelionę

Kol vis dar mėgaujamės saulėtu rudeniu ir gamtos grožiu, kodėl gi šios nuotaikos neperkėlus ir į lėkštę? Rudenį ypač malonu gaminti šildančius, sezoninius patiekalus, kurie atspindi šio laikotarpio skonį ir kvapus. Soti, skoniais turtinga itališka virtuvė – puikus būdas atskleisti rudens derliaus įkvėptus patiekalus.
Makaronų patiekalas
Makaronų patiekalas / „Lidl“ nuotr.

Ruduo ne tik gamtoje, bet ir mūsų virtuvėse įkvepia sezoniškiems gardumynams bei grąžina geriausias kulinarines tradicijas. Tiek Italijoje, tiek pas mus prinokęs rudens derlius tampa maisto ruošimo pagrindu, o gaminimo procesas atspindi lėtumą ir paprastumą, suteikdamas gilius, sodrius skonius.

Tarp puikiausių rudeninių patiekalų karaliauja makaronai su ragù. Tai iš Toskanos regiono Italijoje kildinamas receptas, kuriame makaronai valgomi su lėtai troškintu mėsišku padažu. Padažas dažniausiai ruošiamas iš kiaulienos ar jautienos ir maišomas su prinokusiomis daržovėmis: morkomis, pomidorais ar kitais ingredientais. Šis patiekalas pasižymi itin sodriais skoniais, o jo paprastumas suteikia šaltuoju sezonu taip reikalingo komforto.

Kodėl gi nepasigaminus šio gardaus itališko patiekalo ir nepasimėgavus rudeniu savo lėkštėje? Ypač, kai visose „Lidl“ parduotuvėse šį „Superšeštadienį“ pagrindiniams ingredientams taikomos net iki 57 proc. siekiančios nuolaidos bei kitos akcijos.

Nuo šio šeštadienio mėsos šaldytuvuose ieškokite kiaulienos mentės be kaulų už ypatingą kainą: 1 kg šios mėsos kainuos tik 2,89 Eur. Mėsos troškiniui reikės ir šviežių daržovių, tad 1 kg lietuviškų morkų tądien kainuos 0,29 Eur.

Bet kuriam patiekalui gaivos suteiks šviežia burata. Perkant 2 vnt. šio sūrio, karaliaujančio pieno produktų skyriuje, antrasis kainuos tik 0,99 Eur. Specialus pasiūlymas galioja aktyvavus programėlėje „Lidl Plus“ esantį kuponą.

Visus šiuos produktus nuo pat šeštadienio ryto galima rasti 75 „Lidl“ parduotuvėse 28 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose ir Molėtuose.

Idealiems pietums – sotūs ir gardūs makaronai su sodriu mėsos padažu

„Lidl“ ekspertai kviečia jau šį savaitgalį nusikelti į rudenėjančią Toskaną ir pasimėgauti sočiu makaronų su mėsos padažu bei buratos sūriu receptu. Nors patiekalo gamyba gali pareikalauti šiek tiek laiko, rezultatas neabejotinai nustebins savo sodriais skoniais, kuriuos papildo sūrio teikiama gaiva. Tai – idealus pasirinkimas jaukiems rudens vakarams.

Šiam patiekalui pagaminti prireiks:

  • 400 g spagečių;
  • 600 g kiaulienos mentės;
  • 1 svogūno;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 400 g konservuotų pomidorų;
  • 2 v. š. pomidorų pastos;
  • 1 lauro lapo;
  • 100 ml pieno;
  • 200 g buratos sūrio;
  • Alyvuogių aliejus;
  • Šviežių čiobrelių lapelių;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • Šviežio baziliko lapelių papuošimui.

Pirmiausia, keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Tada apkepkite smulkintą svogūną, o vėliau pridėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar kelias minutes, kol ingredientai suminkštės ir pradės skleisti malonų aromatą.

Kiaulienos mentę labai smulkiai supjaustykite arba sumalkite iki faršo konsistencijos. Tai padarę, sudėkite ją į keptuvę ir ant aliejaus kepkite, kol gražiai apskrus.

Į mėsą įdėkite pomidorų pastos, smulkintų konservuotų pomidorų, čiobrelių, lauro lapą ir supilkite pieną. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 1,5 valandos, kol mėsa taps minkšta, o pats padažas pasidarys tirštas.

Padažui troškinantis, išvirkite makaronus pagal instrukcijas arba iki „al dente“.

Makaronams išvirus, sumaišykite juos su keptuvėje išsitroškinusiu padažu ir sudėkite į lėkštes. Ant patiekalo viršaus uždėkite gabalėlį buratos, šviežio baziliko lapelių ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito