„Avinžirnių ir burokėlių salotas vertinu dėl to, kad jos labai greitai paruošiamos, sočios ir skanios, bet mažai koloringos. Burokėliuose daug kalio, vitaminų, todėl valgyti jas ypač sveika“, – teigia tinklaraštininkė.
Avinžirnių ir burokėlių salotos
Ingredientai:
- 2 virti burokėliai;
- skardinė konservuotų avinžirnių;
- sauja rukolos;
- keli kamuoliukai varškės sūrio;
- 1 česnako skiltelė;
- skrudintų riešutų pagal skonį;
- druskos;
- maltų juodųjų pipirų;
Padažui:
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. garstyčių;
- 1 valg. šaukš. medaus;
- citrinos sulčių.
Gaminimas:
1. Į indą sudėkite skiltelėmis supjaustytus virtus burokus, supilkite nusunktus avinžirnius, dėkite saujelę rukolos, pagardinkite varškės sūrio kamuoliukais, smulkintu česnaku, įberkite šiek tiek skrudintų riešutų.
2. Pagardinkite salotas žiupsneliu druskos, pipirų, o jei norėsite ryškesnio skonio, apliekite padažu.
3. Padažą sumaišykite iš alyvuogių aliejaus, garstyčių, skysto medaus ir citrinos sulčių. Gerai suplakite šluotele, kad visi ingredientai susimaišytų.
Kuskusas su krevetėmis
Ingredientai:
- 150 g kuskuso kruopų;
- 300 ml vandens;
- alyvuogių aliejaus;
- 3 skiltelės česnako;
- šviežio imbiero;
- 200 g krevečių;
- 1 citrina;
- 1 agurkas;
- sauja vyšninių pomidoriukų;
- sauja šviežių kalendrų;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Verdančiu vandeniu užpilkite kuskuso kruopas, įpilkite kelis šaukštus aliejaus ir palaikykite uždengę 10 min.
2. Į keptuvę pilkite 6 šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite susmulkintas česnako skilteles, tarkuotą imbiero gabaliuką. Viską permaišykite, tada sudėkite krevetes ir pakepkite ne ilgiau kaip 3–4 minutes.
3. Kai kuskusas išbrinks, viską sudėkite į jį. Jei kuskusas labai tirštas, įmaišykite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir vienos citrinos sultis.
4. Nulupkite agurką, supjaustykite ir sudėkite į kuskusą. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus ir taip pat sudėkite į kuskusą. Įmaišykite kapotų kalendrų, pagardinkite druska ir pipirais.
5. Sudėkite į indą, papuoškite krevetėmis. Leiskite pastovėti bent 15 min., kad skoniai susimaišytų.
Lašiša su daržovėmis
Ingredientai:
- 400 g lašišos;
- sauja špinatų;
- 1 mėlynasis svogūnas;
- 2 morkos;
- 1 apelsinas;
- druskos;
- maltų juodųjų pipirų;
- 1 citrina;
- šakelė čiobrelių;
- 1 cukinija;
- kekė vyšninių pomidoriukų;
- alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Į folijos lapą užlenktais kraštais dėkite saujelę špinatų, žiedais pjaustytą mėlynąjį svogūną, juostelėmis pjaustytas morkas, apelsino riekeles ir ant viršaus – lašišos filė gabalėlį oda į apačią.
2. Pagardinkite kepimui paruoštą patiekalą druska, pipirais, citrina, uždėkite čiobrelio šakelę.
3. Iš šonų dar sudėliokite po eilutę pjaustytų cukinijų, uždėkite kekę pomidoriukų. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, dėkite į iki 180C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 min.