Pradžiai pasigaminkite nedidelį kiekį, o jeigu patiks – pasiruošite ir daugiau.
Reikės:
- 1 kg kopūstų,
- 1 raudonos saldžiosios paprikos,
- 3 morkų,
- 5 – 6 skiltelių česnako,
- gabaliuko čili pipiro,
- žiupsnelio kmynų
- saujelės smulkintų petražolių.
Marinatui:
- 0,5 l vandens,
- 0,5 stiklinės cukraus,
- 1 valg. š. su kaupu rupios druskos,
- 10 valg. š. 9 proc. acto,
- 0,5 stiklinės aliejaus,
- kelių lauro lapų,
- žiupsnio juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Kopūstą supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais. Morkas sutarkuokite burokine trintuve. Saldžiąją papriką supjaustykite juostelėmis, česnakus susmulkinkite. Visas daržoves kartu su kmynais ir petražolėmis pamaigant sumaišykite dideliame dubenyje.
Pasiruoškite marinatą. Suberkite į vandenį prieskonius, cukrų ir druską, pavirkite 5 minutes. Pabaigoje supilkite actą ir atvėsinkite marinatą. Daržoves užpilkite šaltu marinatu, išmaišykite ir palikite per naktį kambario temperatūroje. Ryte sudėkite į stiklainius ir pastatykite šaltai. Suvartokite per savaitę.
Skanaus!