15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Kai reikia greitai ir sočiai: salotos ir užkandžiai su tunu

Konservuotas tunas – puiki salotų ar užkandžių dalis, kai reikia pasisotinti greitai. Šis produktas idealiai tinka ir ruošiant užkandžius svečiams, ir norint numarinti alkio kirminą darbe. Štai 5 receptai, kuriuos galite išbandyti, įsigiję tuno akcijinėmis kainomis.
Tuno salotos
Tuno salotos / 123RF.com nuotr.

Graikiškos salotos su tunu

123RF.com nuotr./Tuno salotos
123RF.com nuotr./Tuno salotos

Reikės:

1 skardinės tuno,

1 gūžės salotų,

1 nedidelio raudonojo svogūno,

saujos konservuotų Kalamata alyvuogių be kauliukų,

50 g fetos sūrio,

1 valg. š. graikiškų salotų užpilo.

Gaminimas:

Salotas nuplaukite, nusausinkite, suplėšykite ir sudėkite į lėkštę. Ant viršaus suberkite tuno gabaliukus, griežinėliais supjaustytą svogūną, alyvuoges, sūrį ir apšlakstykite užpilu.

Tuno užtepėlė

123RF.com nuotr./Tuno salotos
123RF.com nuotr./Tuno salotos

Reikės:

150 g konservuoto tuno,

1 arb. š. majonezo,

1 arb. š. Dižono garstyčių,

1 saliero stiebo,

1 nedidelio svogūno,

juodųjų maltų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite konservuotą tuną, majonezą, garstyčias, susmulkintą svogūną bei saliero stiebą, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Išmaišykite ir tepkite ant skrudintos duonos.

Tuno salotos su spanguolėmis

123RF.com nuotr./Tuno salotos
123RF.com nuotr./Tuno salotos

Reikės:

skardinės konservuoto tuno,

2 valg. š. majonezo,

žiupsnelio susmulkintų šviežių krapų,

saujos džiovintų spanguolių,

druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Džiovintas spanguoles nuplaukite ir suberkite į dubenį kartu su konservuotu tunu ir susmulkintais krapais. Sukrėskite majonezą, pagardinkite druska bei juodaisiais maltais pipirais ir gerai išmaišykite. Salotos paruoštos.

Tono ir avokadų salotos

123RF.com nuotr./Tuno salotos
123RF.com nuotr./Tuno salotos

Reikės:

300 g konservuoto tuno,

1 valg. š. majonezo,

kelių saujų susmulkintų svogūnų laiškų,

½ saldžiosios raudonosios paprikos,

šlakelio balzaminio vyo acto,

juodųjų maltų pipirų pagal skonį,

žiupsnelio česnakinės druskos,

2 avokadų, perpjautų pusiau ir išgliaudytų.

Gaminimas:

Avokadus nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus.

Į dubenį sudėkite konservuotą tuną, susmulkintus svogūnų laiškus ir raudonąją saldžiąją paprika, majonezą ir balzaminį vyno actą.pagardinkite druska bei pipirais ir gerai išmaišykite.

Gauta mase įdarykite avokadus ir patiekite su juoda duona.

Tuno ir pupelių salotos

123RF.com nuotr./Tuno salotos
123RF.com nuotr./Tuno salotos

Reikės:

200 g šaldytų žaliųjų šparaginių pupelių,

1 skardinės konservuoto tuno,

½ skardinės konservuotų baltųjų pupelių,

1 nedidelio raudonojo svogūno,

1 valg. š. alyvuogių aliejaus,

1 valg. š. citrinos sulčių,

2 skiltelių česnako,

saujos tarkuoto Parmezano sūrio,

druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Šaldytas šparagines pupeles trumpai pavirkite, kad išliktų traškios.

Dubenyje sumaišykite konservuotą tuną, konservuotas pupeles, šparagines pupeles, susmulkintą raudonąjį svogūną ir česnaką, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, pagardinkite druska bei pipirais. Viską sumaišykite, viršų apibarstykite tarkuotu Parmezano sūriu ir patiekite.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais