Subalansuotą maistą gaminančios ir propaguojančios „Kūno kultūros“ virtuvės šefas Ignas Štuka dalijasi keliais gaivių ir lengvai paruošiamų patiekalų receptais su šviežiais pomidorais. Šie receptai – idealus variantas lengvai vakarienei arba priešpiečiams į darbą: paprasta pagaminti, lengva ir maistinga.
Šalta pomidorų sriuba „Gaspačo“
Ingredientai (2 asm):
- 200 g įvairių pomidorų (šefas naudojo „Kietaviškių“ pomidorų asorti);
- 50 ml konservuotų pomidorų;
- 1 trumpavaisis agurkas;
- ½ paprikos;
- ¼ mėlynojo svogūno;
- skiltelė česnako;
- mėtos lapelis;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- alyvuogių aliejaus;
papuošimui:
- ½ paprikos;
- ¼ svogūno;
- 1 agurkas;
- keli mėtos lapeliai.
Gaminimas:
1. Sutrinkite visus ingredientus elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
2. Papuošimui skirtus ingredientus supjaustykite smulkiais kubeliais.
3. Patiekite sriubą dubenėliuose, ant viršaus užberkite smulkiai pjaustytas daržoves ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Kuskuso salotos su feta
Ingredientai (2 asm.):
- 140 g kuskuso;
- 200 g vynuoginių pomidorų;
- 1 trumpavaisis agurkas;
- 200 g fetos sūrio;
- saujelė juodųjų alyvuogių;
- saujelė gražgarsčių.
Gaminimas:
1. Kuskuso kruopas užpilkite karštu vandeniu, uždenkite folija ir palikite pusvalandžiui išbrinkti. Taip kruopos nesulips ir išliks birios.
2. Daržoves ir fetos sūrį supjaustykite ir sumaišykite su kuskusu.
Sūrio ir pomidorų užtepėlė
Ingredientai:
- mėgstamos duonos;
- indelis kreminio sūrio;
- 1 juodasis pomidoras;
- 1 trumpavaisis agurkėlis;
- 2 ridikėliai;
- keli petražolių lapeliai;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
1. Smulkiai supjaustykite daržoves ir petražoles;
2. Sumaišykite jas su tepamu sūreliu, alyvuogių aliejumi ir prieskoniais;
3. Paruoštą užtepėlę tepkite ant juodos duonos, skrebučio ar itališkos duonelės – sumuštinukai paruošti!