Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai trūksta energijos: jėgų suteikiantys maistingi rutuliukai

Užkandžiai gali būti sveiki, skanūs ir išradingai paruošti. Sunku įsivaizduoti geresnius jų ingredientus už džiovintus vaisius, riešutus ir sėklas. Pasigaminkite šių rutuliukų, kuriuos galima pavadinti tikra energijos bomba – jiems reikalingų sudedamųjų dalių įsigysite nesunkiai, o pasigaminsite labai greitai.
Džiovintų vaisių rutuliukai
Džiovintų vaisių rutuliukai / Vida Press nuotr.

Šie skanūs rutuliukai gali tapti puikiais rytinio arbatos puodelio kompanionais, kai skubate, ar užkandžiu, kai ima graužti alkio kirminas, o iki pietų ar vakarienės tenka palaukti.

Ingredientai (apie 18–20 rutuliukų):

  • 1 valg. šaukšt. linų sėmenų;
  • 200 g karijų riešutų;
  • 3 valg. šaukšt. medaus (pirmąsyk pasigaminę nutarsite, tiek per daug ar per mažai);
  • 1 arbat. šaukšt. kokybiškos druskos;
  • 100 g nesaldintų kokoso drožlių (ir dar saujelė apvoliojimui);
  • 120 g kokybiško juodojo šokolado;
  • 12–14 džiovintų, bet neperdžiovintų datulių be kauliukų.

Gaminimas:

1. Sumalkite linų sėmenis iki rupių miltų ir užpilkite pora šaukštų vandens, kad kiek pabrinktų – tai bus rutuliukų „cementas“.

2. Į elektrinį smulkintuvą berkite riešutus, druską, pjaustytas datules, kokoso drožles (saujelę pasilikite) ir, įjungę smulkintuvą, laukite, kol viskas bus susmulkinta. Sudėkite pjaustytą šokoladą ir datules ir dar kartą viską kartu smulkinkite, kol naujai įdėtos sudėtinės dalys taps mišinio dalimi.

Vida Press nuotr./Datulės
Vida Press nuotr./Datulės

3. Perdėkite gautą mišinį į dubenį, sudėkite medų, išbrinkusius linų sėmenų miltus ir labai gerai šaukštu ar ranka išmaišykite – turite gauti tirštą lipnią masę.

4. Sušlapinkite rankas ir formuokite nedidelius, maždaug graikiško riešuto dydžio rutuliukus. Į lėkštę berkite likusias kokoso drožles ir apvoliokite rutuliukus jose.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C, skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite rutuliukus ir kepkite apie 15 min, kol kokoso drožlės taps švelniai auksinės spalvos.

6. Atvėsinkite ir laikykite orui pralaidžiame inde ilgiausiai 3 dienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai